Yakitori

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Brødene

  • 4 dl. hvedemel

  • 1 tsk. salt

  • 1 passende mængde vand lidt ad gangen

  • Sticks

  • 500 gram hakket oksekød

  • 1 spsk. salt og lidt peber

  • 1 tsk. piment d´espalette

  • 4 spsk. rød pesto

  • 3 spsk. havregryn

  • 1 håndfuld revet parmesan

  • Kyllingen

  • 12 stk. kyllinge bifilet

  • 2 spsk. olie

  • 1 spsk. salt og lidt peber

  • Soyaglace

  • 1 dl. soya

  • 1 dl. sukker

  • Grillede grøntsager

  • 1 passende mængde hvide asparges, grønne asparges, spidskål, pak choy

  • Syltede grøntsager

  • 3 dl. vand

  • 3 dl. eddike

  • 3 dl. sukker

  • 1 passende mængde gulerødder, radiser, grønne bønner etc.

Fremgangsmåde

Yakitori grillen er lidt speciel, ved at man kommer meget tæt på kullene med risten. Dvs. det er meget hård varme, og ikke langtidsgrillning. Kullene jeg bruger her, er komprimeret kokosbriketter lavet specielt til denne type grill. Tjek det hele på yeschef.dk Man kan sagtens grille tæt på kullene, hvis man er lidt kreativ med sin alm. grill derhjemme. 

Brødene: 

Bland mel, salt og vand til en fast dej, der kan rulles ud med en kagerulle, og grille dem på grillen, mens du vender dem jævnligt, så de ikke brænder. Men pas på, for det går stærkt. 

Til dine sticks:

Blander du oksekødet med pesto, salt, peber, piment, havregryn og parmesan, og ælt det sammen til en fast fars, der kan rulles til små "pølser", der passer til små træspyd. Du kan sagtens lave dem uden pinden i midten, men det gør det nemmere. Grill dem hele vejen rundt, og sørg for, de ikke bliver for tørre. De passer lige ind i dine fladbrød, toppet med lidt syltede grøntsager (se ingredienslisten) og en creme fraichedressing med lidt salt, peber og evt. ketchup og hvad du ellers kan lide. 

 

Kyllingespydene griller du, og pensler med lidt af din soyaglaze (soya og sukker kogt op og kølet ned) 

 

Alle dine grøntsager gør du klar til at grille, dvs. skræl de hvide asparges, del din kål osv. Gnid det i lidt olie, og grill det hårdt og kort. 

 

Alt skal bare ind på bordet, så alle kan tage for sig. 

Billeder fra opskriften

IMG 5045

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Christina G.

    Hej Jesper
    Hvilken dressing er det du har lavet til din yakitori?
    Mvh Christina

    • Jesper Vollmer

      Hej Christina
      Jeg skrev i opskriften, at jeg havde lavet en dressing på creme fraiche, salt og peber og lidt ketchup. Kom vist også lidt chilisauce i ☺️
      Jesper

  • Jane H.

    Lyder så lækkert. Glæde mig til at lave og spise maden.Nam 😊

  • Sanne k.

    Hej vi har gas grill der kan vi vel også lave den med oksekødet ?

    • Jesper Vollmer

      Hej sanne
      Ja det kan I sagtens. Det er jo også en direkte grillning, og derfor er det perfekt til oksekødet.
      Jesper

  • Birgitte H.

    Hej Jesper
    Gør du noget ved grøntsagerne, inden du putter dem i syltelagen ?
    Blancherer ?
    Og hvor længe ligger de der, inden du bruger af dem ?
    Dbh Birgitte

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgitte
      Nej de er bare skyllet, og så har jeg skåret dem meget tyndt ud på mit Mandolinjern. Når den varme lage kommer over, bliver de let tilberedte.
      Giver det mening?
      Jesper

    • Birgitte H.

      Hej Jesper
      Ja tak 👌🏻
      Tænkte nok det var svaret, så jeg lavede det igår 👍🏻😋
      Kh Birgitte

  • Niels V.

    Fik en Yakitori grill i fødselsdagsgave. Opskriften er super sjov, særligt kødrullerne er gode og spicy. Det tager dog nogen tid, da grillen er den lille model. Go bedring.

    • Jesper Vollmer

      Hej Niels
      Men det er faktisk noget af det, jeg godt kan li´ ved den grill. Nemlig det at man står og hygger sig ved den fremfor en kæmpe gasgrill med plads til det hele.
      Så kommer maden, når den er helt perfekt lidt ad gangen...

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.