Ingredienser
Brødene
4 dl. hvedemel
1 tsk. salt
1 passende mængde vand lidt ad gangen
Sticks
500 gram hakket oksekød
1 spsk. salt og lidt peber
1 tsk. piment d´espalette
4 spsk. rød pesto
3 spsk. havregryn
1 håndfuld revet parmesan
Kyllingen
12 stk. kyllinge bifilet
2 spsk. olie
1 spsk. salt og lidt peber
Soyaglace
1 dl. soya
1 dl. sukker
Grillede grøntsager
1 passende mængde hvide asparges, grønne asparges, spidskål, pak choy
Syltede grøntsager
3 dl. vand
3 dl. eddike
3 dl. sukker
1 passende mængde gulerødder, radiser, grønne bønner etc.
Fremgangsmåde
Yakitori grillen er lidt speciel, ved at man kommer meget tæt på kullene med risten. Dvs. det er meget hård varme, og ikke langtidsgrillning. Kullene jeg bruger her, er komprimeret kokosbriketter lavet specielt til denne type grill. Tjek det hele på yeschef.dk Man kan sagtens grille tæt på kullene, hvis man er lidt kreativ med sin alm. grill derhjemme.
Brødene:
Bland mel, salt og vand til en fast dej, der kan rulles ud med en kagerulle, og grille dem på grillen, mens du vender dem jævnligt, så de ikke brænder. Men pas på, for det går stærkt.
Til dine sticks:
Blander du oksekødet med pesto, salt, peber, piment, havregryn og parmesan, og ælt det sammen til en fast fars, der kan rulles til små "pølser", der passer til små træspyd. Du kan sagtens lave dem uden pinden i midten, men det gør det nemmere. Grill dem hele vejen rundt, og sørg for, de ikke bliver for tørre. De passer lige ind i dine fladbrød, toppet med lidt syltede grøntsager (se ingredienslisten) og en creme fraichedressing med lidt salt, peber og evt. ketchup og hvad du ellers kan lide.
Kyllingespydene griller du, og pensler med lidt af din soyaglaze (soya og sukker kogt op og kølet ned)
Alle dine grøntsager gør du klar til at grille, dvs. skræl de hvide asparges, del din kål osv. Gnid det i lidt olie, og grill det hårdt og kort.
Alt skal bare ind på bordet, så alle kan tage for sig.