Ingredienser
Wonton-fyld
400 gram hakket svinekød
100 gram store rejer
3 stk. forårsløg
2 spsk. østerssauce
2 spsk. soya
1 spsk. hønsebouillonpulver
1 tsk. kværnet peber
1 spsk. rørsukker
1 spsk. Maizena
Saucen
2 toppe forårsløg
2 fed hvidløg
0,50 stk. chili
5 spsk. olie
2 spsk. eddike
5 spsk. soya
1 spsk. sukker
1 spsk. sesam
24 plader wonton
Fremgangsmåde
Start med at hakke rejerne groft, og bland dem med svinekødet sammen med resten af ingredienserne til farsen. Rør det godt sammen, så det kan formes til små kugler.
Tag hver lille wontondej, og gør kanterne våde. Kom en stor tsk. fars på midten, og pres skeen lidt ned i mellem tommel og pegefinger, så du kan lukke dejen omkring farsen.
Gør det med allesammen. Jeg fik ca. 24 stk.
Kog dine wontons i saltet vand.
Imens samles saucen. Snit løg og riv hvidløg. Kom det op i en skål sammen med chili, sesam, og sukker, og varm olie op, til den ryger. Kom den varme olie henover resten. I med soya nu, og rør godt sammen.
Når dine wontons har kogt i 4-5 min. sigter du vandet fra, og blander saucen i. Vend det godt sammen...