Wontons

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Wonton-fyld

  • 400 gram hakket svinekød

  • 100 gram store rejer

  • 3 stk. forårsløg

  • 2 spsk. østerssauce

  • 2 spsk. soya

  • 1 spsk. hønsebouillonpulver

  • 1 tsk. kværnet peber

  • 1 spsk. rørsukker

  • 1 spsk. Maizena

  • Saucen

  • 2 toppe forårsløg

  • 2 fed hvidløg

  • 0,50 stk. chili

  • 5 spsk. olie

  • 2 spsk. eddike

  • 5 spsk. soya

  • 1 spsk. sukker

  • 1 spsk. sesam

  • 24 plader wonton

Fremgangsmåde

Start med at hakke rejerne groft, og bland dem med svinekødet sammen med resten af ingredienserne til farsen. Rør det godt sammen, så det kan formes til små kugler. 

Tag hver lille wontondej, og gør kanterne våde. Kom en stor tsk. fars på midten, og pres skeen lidt ned i mellem tommel og pegefinger, så du kan lukke dejen omkring farsen. 

Gør det med allesammen. Jeg fik ca. 24 stk. 

Kog dine wontons i saltet vand. 

Imens samles saucen. Snit løg og riv hvidløg. Kom det op i en skål sammen med chili, sesam, og sukker, og varm olie op, til den ryger. Kom den varme olie henover resten. I med soya nu, og rør godt sammen. 

Når dine wontons har kogt i 4-5 min. sigter du vandet fra, og blander saucen i. Vend det godt sammen... 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Søren D.

    Når jeg fået fat i noget wonton dej, så skal de laves
    Er det snart Bao tid?

  • Pernille b.

    Sorry to say men dette har altså intet med en wonton at gøre.
    En ægte wonton skal først og fremmest foldes i små lag i kanten for derefter at blive ristet af på en pande på den flade side.
    Når den er blevet gylden/sprød på den flade side kommer man en smule kogende vand på panden og derefter skal låget hurtigt på hvorefter man skal lade dem dampe i cirka 2-3 minutter (afhængig af fyldet).
    Wonton serveres liggende enkeltvis og det er så op til hver enkelt at dyppe i den sauce der serveres til (sovs hører til i det danske mormor køkken - ikke i Asien).
    Kald det hvad det er - ravioli lavet med wonton dej…..

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.