Wienerschnitzel

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Schnitzlerne

  • 4 stk. schnitzler, enten kalv eller svin

  • 2 dl. hvedemel

  • 3 stk. æg

  • 3 dl. rasp

  • 4 spsk. smør

  • Kartoflerne

  • 4 håndfulde kogte kartofler, halverede

  • 4 spsk. smør

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • Ærterne

  • 4 håndfulde ærter

  • 2 spsk. smør

  • 2 dl. vand

  • Brunet smør

  • 200 gram smør

  • 0,50 stk. citron, saften

  • Drenge

  • 4 skiver citron

  • 8 stk. benfri sild

  • 4 spsk. revet peberrod

  • 4 spsk. kapers

Fremgangsmåde

Så er det tid til en klassiker... 

Start med at banke schnitzlerne flade med enten en kødhammer eller noget andet tungt, som en lille kasserolle, eller andet. 

Vend dem i mel, sammenpisket æg og tilsidst rasp. Hold dem klar til panden. 

På en anden pande sættes kartoflerne over og simre i lidt smør. Lad dem brune forsigtigt, imens resten laves. 

Smørret til den brunede smør koges op, og piskes i, imens vallen i smørret bruner. Når det dufter dejligt af nødder, kommes citronsaft i. 

Steg schitzlerne i 1:1 olie og smør. 

I en lille kasserolle sættes ærterne over og lune med lidt smør, vand og salt. 

"Drengene" laver du ved at lægge sild, peberrod og kapers ovenpå dine citronskiver.

Når alt der skal være sprødt, er sprødt, og alt der skal være varmt, er varmt, anretter du hele molevitten. 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2018-12-08 kl. 16.43.01.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Lissi R.

    Vores første ret fra Klub Volmer - meget stor succes. Tak. 🤗

  • Jesper Vollmer

    Wuhuuu... Lissi 👌🏻 Velkommen indenfor.
    Jesper

  • Torben L.

    Hej Jesper
    Jeg laver altid af Kalv, men jeg bliver sgu skuffet hver gang, fordi jeg synes ikke det er så mørt som det Kalv man får i Italien når man bestiller A la Marsala og lign.
    Ved du om det er fordi de bruger sødmælks kalv, eller er det fordi de bruger en anden udskæring til Schnitzler ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Torben
      Det er jo altid et spørgsmål om kvalitet. Men ja det er nok et noget yngre dyr dernede i syden.
      Alternativt skal du banke den godt og grundigt, inden den paneres. Det gør meget...
      Jesper

  • merete m.

    Jeg er gået over til svinemørbrad som jeg flækker og banker. Det er selvfølgelig en anden smag, men det er altid mørt. Merete

    • Jesper Vollmer

      DET skal jeg da prøve en dag !
      Jesper

  • Bente N.

    Jeg har også lavet på svinemørbrad. Det er mørt og rigtig lækkert og ellers lavet lige efter din opskrift Jesper😋

  • Karen D.

    Hej Jesper
    Kan jeg lave det i forvejen, så jeg ikke skal stå i køkkenet når gæsterne er der.

    • Jesper Vollmer

      Hej Karen,
      Det kan du godt og så bare varme dem op i ovnen ved 170/180 grader. Lad dem dog ligge på køkkenetbordet, for ellers bliver de bløde. De er dog stadig mest spændende, når de kommer direkte fra panden 😇

  • Dennis J.

    Hej Jesper
    Hilsen Dennis Rasmussen
    GeelskovpArken 36
    2830. Virum
    Har nu også fulgt din opskrift/fremgangsmåde på skinkeschnitzler.
    Alt er superlækker,t men tidligere og nu er de “brasede” kartofler totalt forkerte,
    De smuldrer, virkede mosede, og er helt forkerte….øv, hvad gør jeg forkert?
    De er forkogte, kolde og skives som du viser, men ved stegning opløses de i mindre/små stykker….😠

    • Jesper Vollmer

      Hej Dennis
      Jeg har faktisk selv prøvet det.
      Men det handler om ikke at koge dem for meget inden, og så skal der vare varme nok til at smørret bruser op omkring kartoflerne.
      Prøv evt. også at skifte kartoffelsort.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.