Ingredienser
Schnitzlerne
4 stk. schnitzler, enten kalv eller svin
2 dl. hvedemel
3 stk. æg
3 dl. rasp
4 spsk. smør
Kartoflerne
4 håndfulde kogte kartofler, halverede
4 spsk. smør
1 tsk. salt og lidt peber
Ærterne
4 håndfulde ærter
2 spsk. smør
2 dl. vand
Brunet smør
200 gram smør
0,50 stk. citron, saften
Drenge
4 skiver citron
8 stk. benfri sild
4 spsk. revet peberrod
4 spsk. kapers
Fremgangsmåde
Så er det tid til en klassiker...
Start med at banke schnitzlerne flade med enten en kødhammer eller noget andet tungt, som en lille kasserolle, eller andet.
Vend dem i mel, sammenpisket æg og tilsidst rasp. Hold dem klar til panden.
På en anden pande sættes kartoflerne over og simre i lidt smør. Lad dem brune forsigtigt, imens resten laves.
Smørret til den brunede smør koges op, og piskes i, imens vallen i smørret bruner. Når det dufter dejligt af nødder, kommes citronsaft i.
Steg schitzlerne i 1:1 olie og smør.
I en lille kasserolle sættes ærterne over og lune med lidt smør, vand og salt.
"Drengene" laver du ved at lægge sild, peberrod og kapers ovenpå dine citronskiver.
Når alt der skal være sprødt, er sprødt, og alt der skal være varmt, er varmt, anretter du hele molevitten.