Vitello Tonnato

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Kødet

  • 800 gram kalvekød, culotte, bryst eller inderlår

  • 15 stk. peberkorn

  • 1 spsk. salt

  • 1 håndfuld persillestilke

  • 6 fed hvidløg

  • 1 passende mængde vand til det dækker

  • Saucen

  • 300 gram tun på dåse

  • 2,50 dl. olivenolie

  • 4 stk. kapers på stilk

  • 0,50 stk. citron, skal og saft

  • 2 spsk. mayonnaise

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • Resten

  • 1 håndfuld ruqola

  • 3 spsk. hakket persille

  • 8 stk. kapers på stilk

  • 3 spsk. olivenolie

  • 4 skiver ristet brød

  • 1 stk. citron i både

Fremgangsmåde

Du er nødt til at starte i god tid med denne ret, for kødet skal serveres koldt. Jeg har her i filmen kogt kødet dagen før, og ladet det stå i køleskabet natten over. Du kan sagtens koge kødet om formiddagen, og så spise det om aftenen. Men det skal altså lige have lov til at køle helt ned. 

Sæt kød, salt, peberkorn, hvidløg og persillestilke over i en gryde med koldt vand. Det skal dækkes godt, for du kommer til at skumme lidt af vandet fra om lidt. 

Kog det op, og fjern med en dyb ske alle de urenheder, der kommer op til overfladen. Det kan du gøre et par gange. Lad det simre i ca. 1 - 1,5 time. Kødet skal være helt mørt. Når det er mørt, køler du kødet af i lagen, så det ikke står og bliver tørt.

Tunsaucen er meget simpel.
Kom alle ingredienser op i en minihakker eller en foodprocessor. Du kan også stavblende det, hvis ikke du har de andre maskiner. Smag det til med salt og peber, og juster konsitensen med vand, hvis den er for tyk efter din smag. 

Skær tynde skiver af det kolde kød på tværs af fibrene. Anret skiverne på en tallerken, og pynt med tunsaucen, rucola, kapers i skiver, hakket persille, citronsaft og olie. 

Spis lidt ristet brød til, hvis det skal mætte lidt ekstra...

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2020-02-14 kl. 10.05.50.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Mona K.

    20.4.2020.
    Det ser så lækkert ud. Koger kalveculotten i aften og serverer retten i morgen.
    Uhmmmmm.....
    Vh. Mona.

  • Mona K.

    En lækker lækker ret i disse solskinsdage. Nød den i går. Supplerede med oliven i skiver og hakkede tørrede tomater drysset henover retten. Flere af den slags retter.....tak Vollmer...

  • Susanne B.

    Kan man koge kødet for meget eller for lidt - altså hvordan tjekker man, at det har fået lige præcis den rigtige tid? Skal man bruge et stegetermometer?

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne
      Jeg plejer at stikke i det med en urteknis, og mærke efter, om det er mørt. Du kan også skære et lille stykke af, for lige at teste. Det kommer jo også an på, hvor stort et stykke du koger. Men det er svært at bruge stegetermometer i kød man koger, for det får jo samme temperatur som vandet, det koge i.
      Håber det hjælper dig lidt.
      Jesper

  • Ulla H.

    Hej kan man evt servere din løgtærte til kalv/tun retten, så det bliver en sommerhovedret?
    /Ulla

    • Jesper Vollmer

      Hej Ulla
      Det synes jeg da er en smadder god idé. Det er godt tænkt, at sætte de to retter sammen. Det gad jeg da godt, selv at spise ;)
      Jesper

  • Maja T.

    Hej Jesper
    Hvor mange personer er retten til?
    Mvh
    Maja

    • Jesper Vollmer

      Hej Maja
      Jeg tænker, at denne opskrift er fin til 4 pers. Kødet svinder jo lidt ved kogning, så jeg har faktisk lige skruet lidt op for mængden.
      Men saucen bliver der rigeligt af.
      Jesper

  • Lene R.

    Hvis man udelader hvidløg (kan ikke tåle det), smager retten så af noget. Skal man måske hellere lave noget andet mad?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lene
      Du kan sagtens undlade hvidløg. Lige nu er det jo ramsløgs sæson, så du ville kunne lege med det som alternativ. men ellers smager den også godt uden...
      Jesper

  • Ann B.

    Lavede retten i går. Virkelig lækkert. Vi og gæsterne var vilde med den!!
    Forret: Melon med parmaskinke
    Hovedret: Vitello Tonatto
    Dessert: Panna Cotta
    Tak for gode opskrifter!!!

    • Jesper Vollmer

      Bum Ann
      Hvor er det lækker læsning.
      Tænk at jeg her på afstand, kan hjælpe dig til sådan en succes i køkkenet.
      Keep it up.
      Jesper

  • Berit L.

    Hvorfor vælger du at koge den, istedet for at stege den? Jeg synes den ser grå ud? Skal prøve det til 10 damer på lørdag

    • Jesper Vollmer

      Du kan sagtens enten stege, koge eller braisere den. Du vil bare gerne ramme en kernetemperatur på 55-56° så du får en flot rosa kerne. Jeg kan godt lide den ensomme kogning... men det er bare mig.

  • Berit L.

    Ok super. Har givet 716g kalvevuvette 200 min på 190° varmluft og den er lige i skabet. Lagt i fryseren og tages op fredag, tør op på køl indtil lørdag morgen hvor den skal skæres tyndt til 10 andre piger, som kommer til tapas kl. 14.00. Glæder mig allerede. Tak for hjælpen

    • Jesper Vollmer

      Lad mig høre, om det blev godt, når I har smagt på det...
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.