Ingredienser
Vegetarisk julesteg
150 gram grønne linser
0,50 stk. hokkaido græskar
1 stk. rødløg
4 fed hvidløg
300 gram svampe
1 glas rødvin
100 gram kastanjer
100 gram spinat
1 håndfuld persille
1 håndfuld salvie
3 spsk. soya
3 spsk. miso
3 spsk. panko
1 stor plade butterdej
1 stk. æg til pensling
Syltet græskar
0,50 stk. hokkaido
2 dl. eddike
2 dl. sukker
2 dl. vand
Fremgangsmåde
Kog linserne helt møre i letsaltet vand, og sigt vandet fra.
Fjern kernerne fra græskaret, og skær det i grove brud. Gnid det med olie, salt og peber, og bag de mørt ved 200° i ca. 30-40 min.
Snit løg og hvidløg i strimler. Steg løg af først, til de får farve og falder sammen. På med hvidløgene og steg dem lidt med. Kom løgblandingen op i en skål.
Steg svampene hårdt af i lidt smør, til de får en flot farve, smag til med salt og peber, og kom et glas rødvin på, og kog det ind om svampene.
Sauter spinaten af på en pande, og pres overskydende væske væk.
Mos kastanjerne til en grov mos.
Tag de bagte og møre græskar ud af ovnen.
Vend nu alt sammen i en stor skål, og mos det godt sammen til en homogen men stadig grov fars.
Form det til et farsbrød a la forloren hare, og pak det ind i butterdej. Fold dejen ind under enderne og undersiden. Pynt evt. toppen, ved at pensle med lidt æggeblomme, og klistre små stykker butterdej skåret i mønstre ovenpå. Se hvordan i filmen.
Bag den ved 190° varmluft i ca. 30 min.
Mens den bager kan du sylte dit græskar.
På en mandolin eller med en meget skarp kniv skærer du græskarret i tynde skiver.
Kog syltelagen op, og hæld den varm over græskarstrimlerne. Lad dem trække, til de skal spises. De smager endnu bedre, hvis du sylter dem dagen før.