Ingredienser
- Vegetarisk julesovs 
- 2 stk. gulerødder 
- 2 stk. løg 
- 2 stængler bladselleri 
- 30 gram tørrede svampe 
- 2 stk. laurbærblade 
- 6 kviste timian 
- 1 glas portvin 
- 1 spsk. solbærmarmelade 
- 2 spsk. mel 
- 2 spsk. miso (gerne mørk) 
- 2 spsk. tomatpuré 
- 2 spsk. æbleeddike 
- 1,50 liter grøntsagsbouillon 
Fremgangsmåde
Snit løg, rødder og stængler i små stykker, og steg dem af sammen med svampene, laurbær og timian i lidt olie til det hele en dejligt gyldent. Det skal ca. tage 15 min.
På med portvinen og syltetøjet, og lad det koge ind til næsten ingenting.
I nu med mel, miso, puré og eddike. Kog det sammen, og nu skal bouillonen på.
Lad det hele simre i 10-15 min. inden du sigter det hele, og smager saucen til med salt, peber og evt. mere eddike.