Vegetarisk julesovs

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Vegetarisk julesovs

  • 2 stk. gulerødder

  • 2 stk. løg

  • 2 stængler bladselleri

  • 30 gram tørrede svampe

  • 2 stk. laurbærblade

  • 6 kviste timian

  • 1 glas portvin

  • 1 spsk. solbærmarmelade

  • 2 spsk. mel

  • 2 spsk. miso (gerne mørk)

  • 2 spsk. tomatpuré

  • 2 spsk. æbleeddike

  • 1,50 liter grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde

Snit løg, rødder og stængler i små stykker, og steg dem af sammen med svampene, laurbær og timian i lidt olie til det hele en dejligt gyldent. Det skal ca. tage 15 min. 

 

På med portvinen og syltetøjet, og lad det koge ind til næsten ingenting. 

 

I nu med mel, miso, puré og eddike. Kog det sammen, og nu skal bouillonen på. 

 

Lad det hele simre i 10-15 min. inden du sigter det hele, og smager saucen til med salt, peber og evt. mere eddike. 

Billeder fra opskriften

30
Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.