Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Vaniljeis - Jakob. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Bliv medlem
Vaniljeis - Jakob

Vaniljeis - Jakob

Tilberedningstid 2+ timer

Fremgangsmåde

Isen: Fløde, mælk, sukker, trimoline (trimoline er med til at give en ekstra fløjlsblød og cremet konsistens, og den forhindrer krystallisering) og de halverede og skrabede vaniljestænger varmes op til 82°og ca. ½ liter vaniljebase hældes over i en...

Bliv en del af
Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

Multihakker: Leder du efter kampagnen, hvor du modtager Blomsterbergs multihakker som velkomstgave, skal du tilmelde dig her.

Allerede medlem? Log ind her

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.

Betalingskort
MobilePay

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Lene G.

    Jeg synes 1 liter fløde + mælk og øvrige ingredienser er voldsomt til 4 personer.
    Den lyder mega lækker. Men alligevel.
    Og 4 Madagascar vanillestænger! Jøsses kineser. Hvem skal ikke have julegave iår?
    Jeg tænkte strax på vores madklub, indtil jeg læste opskriften. Vi er 10 personer.
    Ellers tak for dejlige opskrifter. Også ideer til restemad. Tak

    • Jesper Vollmer

      Hej Lene
      Jeg vælger at se på det på denne måde. Vi får lov til at se, hvordan en sand ismester tilbereder den ypperste vaniljeis med ja en højere literpris end den fra den billige ende af frysedisken.
      Du har ret i én ting dog, og det er antallet af kuverter på den opskrift. Når du ser filmen, vil du bemærke, at jeg kun kommer ca. halvdelen i ismaskinen, plus al den luft maskinen tilfører gør, at der bliver over 2 liter færdig is, og det er måske også lige det meste til 4 pers. Derfor retter jeg den lige til 8. Afhængigt af hvor meget man kan spise jo.
      Er man til en mindre og billigere version af is, kan jeg jo henvise til den parfait, der ligger i klubben. Man kan sagtens droppe krokanten, hvis man vil have en ren vaniljeis.

  • Heidi T.

    Kan man lave denne is, hvis man ikke har en ismaskine? Altså blot sætte den i fryseren (uden at skulle røre i den)
    Mvh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Nej det kan man ikke. Du vil få en helt fast og kedelig blok uden luft i. Det er det, en ismaskine tilfører.
      Men der er råd... hvis du virkelig gerne vil have is, men uden ismaskine, skal du bare skrive parfait i søgefeltet, så skal du bare se.
      Parfait er nemlig is med flødeskum, man allerede har pisket luft i.

  • Anders H.

    Skal man gøre noget anderledes, hvis man laver den på paco?

    • Jesper Vollmer

      Nope... same same... Hvis man er SÅ heldig, at have sådan en ;)

  • Søren D.

    Er der noget bestemt man kigge efter når man køber Trimoline? Kan se der er prisforskel på de forskellige bøtter selvom det er samme mængde

    • Jesper Vollmer

      Nej det tænker jeg ikke…

  • Morten D.

    Hvis du vil have vanilje i god kvalitet, så køb dem her. De sendes fra Frankrig, og prisen er til at betale, fordi de dyre mellemled er skåret fra:
    https://www.temu.com/dk/20-vanilla-pods----soft-and--pod-long-lasting-prestige--of-vanilla-nature-berries-g-604335366849364.html?

    • Jesper Vollmer

      Vanilje fra Temu…???
      Hmmm 🤔

    • Morten D.

      Du kan også købe det samme via Amazon hvis man vil betale lidt mere ;-)

  • Martin S.

    Nu vi nærmer os jul, vil jeg også sige at fløde i karamellen bruger vi også til brune kartofler. Dog nok kun en halv deciliter til 800g kartofler. Man tænker måske det aldrig sætter sig ordentligt på kartoflen, men det er udelukkende et spørgsmål om at reducere fløden nok. Og ja salt er vigtigt. Det smager langt bedre (og det siger en del) end det gør uden.

    • Jesper Vollmer

      DET skal jeg prøve...
      Måske der kommer en version 2.0 i klubben ;)

  • Kenneth V.

    Hvis alt smak sitter i skallen på vanilje stangen hva er så vitsen med at stå og skrape vanilje ut at skallen?🤔

    • Jesper Vollmer

      God pointe... men jeg vil nu alligevel sige, at der er smag i kornene også. Uanset hvad så vil du jo gerne kunne se dine vaniljekorn i din vaniljeis. Derfor skraber man dem med ud...
      Men det var et godt spørgsmål.

  • Søren D.

    Hvordan opbevarer du vaniljestængerne som ikke bliver brugt? vaccumpakker dem?

    • Jesper Vollmer

      Vakuum er godt ja, hvis du kan det. Men ellers i en lufttæt beholder.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.