Ingredienser
Dejen
2,50 dl. vand
150 gram smør i tern
1 spsk. sukker
150 gram mel
4 stk. æg måske 5 stk.
Chokoladesauceen
100 gram mørk chokolade (60-70%)
3 dl. piskefløde
1 nip salt
Husk vaniljeisen
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom vand, sukker og smør i en gryde. Så snart det koger, kommer du al melet i. Rør godt rundt, og "bag" det af i gryden, så det går fra at være vådt og blankt på overfladen til mere tørt og fast. Det tager et halvt til et helt minut.
Tag dejen fra varmen, og lad den køle en anelse af. Pisk æggene sammen i en skål, og kom lidt ad gangen i dejen, mens du rører det hurtigt sammen. Har du en røremaskine med en "K-spade" altså hverken piskeriset eller dejkrogen, kan du med fordel bruge den her. Det er lidt nemmere. Pisk næsten alle æggene i, indtil konsistensen er let flydende. Måske skal du holde lidt æg tilbage, måske skal du bruge det hele. Det kommer an på æggenes størelse. Den skal kunne holde faconen uden at løbe ud.
Kom dejen i en sprøjtepose, eller form den med to skeer på et stykke bagepapir. Lav små toppe på størrelse med en 20 krone. Hvis der dannes små spidse toppe, kan du lige prikke dem ned med en våd finger. Der er nok dej til ca. 2 bageplader.
Kom dem ind i ovnen sammen med et halvt glas vand, for lige at skabe lidt damp.
Bag dem i ca. 18 min. Jeg ved godt, jeg siger 15 min. i filmen, men de har godt af, lige at blive ordentligt sprøde på ydersiden, så de ikke falder sammen efter bagningen. Varmen kan jo godt variere lidt fra ovn til ovn.
Imens de bager, laver du chokoladesaucen ved at koge fløden op, og hælde den ind over chokoladen, som du har hakket. Kom i salt med i også.
Når vandbakkelserne er bagt, lader du dem lige køle lidt af, inden du deler dem på midten, så der er plads til en kugle is i hver. Kom chokoladesaucen over tilsidst...