Vandbakkelser

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Dejen

  • 2,50 dl. vand

  • 150 gram smør i tern

  • 1 spsk. sukker

  • 150 gram mel

  • 4 stk. æg måske 5 stk.

  • Chokoladesauceen

  • 100 gram mørk chokolade (60-70%)

  • 3 dl. piskefløde

  • 1 nip salt

  • Husk vaniljeisen

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader. 

Kom vand, sukker og smør i en gryde. Så snart det koger, kommer du al melet i. Rør godt rundt, og "bag" det af i gryden, så det går fra at være vådt og blankt på overfladen til mere tørt og fast. Det tager et halvt til et helt minut. 

Tag dejen fra varmen, og lad den køle en anelse af. Pisk æggene sammen i en skål, og kom lidt ad gangen i dejen, mens du rører det hurtigt sammen. Har du en røremaskine med en "K-spade" altså hverken piskeriset eller dejkrogen, kan du med fordel bruge den her. Det er lidt nemmere. Pisk næsten alle æggene i, indtil konsistensen er let flydende. Måske skal du holde lidt æg tilbage, måske skal du bruge det hele. Det kommer an på æggenes størelse. Den skal kunne holde faconen uden at løbe ud. 

Kom dejen i en sprøjtepose, eller form den med to skeer på et stykke bagepapir. Lav små toppe på størrelse med en 20 krone. Hvis der dannes små spidse toppe, kan du lige prikke dem ned med en våd finger. Der er nok dej til ca. 2 bageplader. 

Kom dem ind i ovnen sammen med et halvt glas vand, for lige at skabe lidt damp. 

Bag dem i ca. 18 min. Jeg ved godt, jeg siger 15 min. i filmen, men de har godt af, lige at blive ordentligt sprøde på ydersiden, så de ikke falder sammen efter bagningen. Varmen kan jo godt variere lidt fra ovn til ovn. 

Imens de bager, laver du chokoladesaucen ved at koge fløden op, og hælde den ind over chokoladen, som du har hakket. Kom i salt med i også. 

Når vandbakkelserne er bagt, lader du dem lige køle lidt af, inden du deler dem på midten, så der er plads til en kugle is i hver. Kom chokoladesaucen over tilsidst... 

 

Billeder fra opskriften

IMG 5986

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Kate V.

    Jeg har en ovn med damp, kan jeg med fordel bruge det i stedet for et glas vand
    Hilsen Kate

    • Jesper Vollmer

      Hej Kate
      Ja det er bare lige den første tid med damp. Kan du med din ovn, bare give den et “skud” i starten, er det fint. Ellers bare det der glas vand som jeg gør.
      Jesper

  • Lis B.

    Det er helt sikkert lækkert, og at lave vandbakkelser er ikke så enkelt endda. MEN da jeg meldte mig til var det mit håb at du kom med nogle gode tip til enkle lækre retter til hverdagen. Dette er bare et lille råb om hjælp til en der bare er helt tom får ideer til mad.
    Hilsen Lis

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis
      Jeg lover, at der er masser af nemme hverdagsretter i repertoiret herinde i forvejen, og at der fremover kommer meget mere også. En gang imellem kommer der også lidt bagværk og desserter. Mange efterspørger det, så de kan lave menuer ud fra indholdet af retter.
      Næste uges ret er en skøn rodfrugtsflan...
      Jesper

  • Hellen G.

    Vandbakkelser er altid gode.
    En god ide at tage en ud af ovnen først, og se om den holder formen, eller de skal have lidt mere.
    Det er i øvrigt min form for fastelavnsboller.
    Med mange former for fyld.
    F.eks. Flødeskum blandet med frosne hindbær. Drysset med flormelis

    • Jesper Vollmer

      Hej Hellen
      Super godt tip. De skal nemlig liiiiige ha’ det der ekstra minut nogengange, så de ikke falder sammen. Man må bare endelig ikke åbne ovnen for tidligt.
      Lyder lækkert med dit hindbær-guf ☺️
      Jesper

  • Hellen G.

    Og så er jeg vild med de små med is og overhældt med en god chokoladesovs. Mums

  • Jette N.

    Lækkert med søde vandbakkelser😋Ka jeg bruge opskriften men undlade sukker og så tilsætte reven ost i stedet ? I så fald hvor meget ost? Glæder mig til at bage i weekenden😄

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Ja lige præcis. Så skal du nemlig undlade sukkeret, og komme en knivspids salt i.
      Til den her opskrift ville jeg bruge 80-90 g. revet ost. Enten Gruyere eller Comté.
      God fornøjelse.
      Jesper

    • Lena M.

      Dét lyder lækkert - altså med ost i stedet for. Det skal prøves. Hvad kan man servere dem til?
      Bedste hilsner Lena

    • Jesper Vollmer

      Altså de er jo oplagte til en osteservering, men jeg har altid brugt dem som appetizer...
      Og tro mig... man kan spise mange ! 😜
      Jesper

  • Annette B.

    Så lykkedes det mig at lave fine vandbakkelser - tak for vejledning.
    Kommer der nogle julefrokost opskrifter?
    Vh.
    Annette

    • Jesper Vollmer

      Hej Annette
      Godt det lykkedes.
      Og ja, vi laver lidt guf til julefrokosterne... Har du ønsker ?
      Jesper

  • Annette B.

    Hej Jesper
    Det kunne f.eks. være silde varianter, rilette af en art, risalamande med et tvist. Rullepølse har jeg aldrig kunnet overskue.
    Vitello Tonnato en af mine absolut livretter, lavede jeg for første gang ud fra dine anvisninger - det smagte SÅ godt, og er jo egentlig ikke så svært.
    Fedt koncept med video guidning. Jeg venter vare i spænding og ser hvad der dukker op i december, måske noget jeg slet ikke har tænkt på.
    Vh.
    Annette

    • Jesper Vollmer

      Hej Annette
      Undskyld det sene svar.
      Tak for juleønsker. Nu er der jo både ria a la mande og reillette i klubben allerede. Kan du bruge dem, eller er de for simple ? ☺️
      Jesper

  • Birgitte N.

    Denne skønne dessert smagte jeg for første gang i Frankrig - mums... Nu vil jeg prøve at lave den, men bliver i tvivl om det er varmluft du bruger? Du skriver bare 200 grader, men viser tricket med at få bagepapiret til at blive på pladen. Men når man ser bagningen er der ikke antydning af bevægelse i bagepapiret, og det tænker jeg da at der - trods fastgørelse - altid vil være?

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgitte
      Undskyld det sene svar. Jeg bruger faktisk varmluft. Jeg ved ikke, hvorfor man ikke kan se papiret blæse.
      Jesper

  • Inger D.

    Hej Jesper...
    Allerførst TUSIND TAK for al din skønne inspiration. Jeg har bare lyst til at prøve det hele..altså bare starte fra en ende af 😃. Måske jeg starter en dag. MEN lige nu gælder det vandbakkelserne. Jeg har lovet at bage lidt diverse til min nieces 50-års fødselsdag - og da der er et par af gæsterne der er diabetikere plejer vandbakkelser at være et hit 🌞 MEN det går det jo ikke med sukkeret. ..Er der noget i vejen for at droppe det helt. ? ... Kan jeg bage på forhånd og fryse dem ned. ?? ...og så lige et tillægsspørgsmål : hele herligheden skal transporteres fra Sjælland til Langeland - kan jeg mon så pakke de frosne lækkerier med og lade dem tø op på vejen ( uden at de mister faconen )
    De allerbedste sommerhilsner
    Inger

    • Jesper Vollmer

      Hej Inger
      Det var en lang en ☺️
      Du kan sagtens udelade sukkeret.
      Jeg har ikke prøvet at fryse vandbakkelser, men det burde sagtens kunne lade sig gøre. De bliver med al sandsynlighed bløde, men derfor smager de godt alligevel.
      Der er jo ikke meget “guf” i dem, da det næsten er ren luft i det store hulrum i midten.
      Du skal jo nok vente med at komme is i, til du er fremme på Langeland 😉
      Go’ fornøjelse !

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.