Ingredienser
Tuntartar
2 plader rispapir
1 passende mængde olie til fritering
300 gram frisk tun
3 cm. agurk
2 cm. ingefær
2 hele forårsløg
0,50 stk. chili
12 stængler purløg
1 hel lime
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Dressing
1 helt æg
1 enkelt æggeblomme
2,50 dl. neutral olie
0,50 stk. lime
1 tsk. salt
2 spsk. Sriracha (chilisauce)
0,50 ark. noritang
1 bundt koriander til pynt
Fremgangsmåde
Start med at fritere rispapiret i mindre stykker i 180° - 190° varm olie i en dyb pande, til det puffer op. Det tager 2-3 sek. Læg dem på fedtsugende papir, og lad dem dræne fri for olie. Bræk dem bagefter i mundrette stykker.
Hak alle grøntsagerne fint til tuntataren, så der bliver ca. lige del af hver slags.
Tunen kan du med fordel banke flad først enten med en kasserolle eller en kødhammer. Så er den meget nemmere at hakke.
Vend alle grøntsagerne sammen med tunen og limesaft, salt og sukker blandes i også...
Smag til, så balancen mellem syre, salt og sødme er der.
Dressingen:
I et højt glas kommer du alt undtagen chilisauce og tang. Med en stavblender samler du mayonnaisen nedefra og op, til du har en flot mayo. Bagefter kommer du Sriracha og tang i brud i, og blender igen. Ikke for længe for du vil gerne kunne du kan se de små stykker af tang, .
Kom en lille klat dressing på de sprøde rispapirer, og kom en skefuld tartar ovenpå.
Pynt med lidt koriander...