Tuntartar

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Tuntartar

  • 2 plader rispapir

  • 1 passende mængde olie til fritering

  • 300 gram frisk tun

  • 3 cm. agurk

  • 2 cm. ingefær

  • 2 hele forårsløg

  • 0,50 stk. chili

  • 12 stængler purløg

  • 1 hel lime

  • 1 tsk. salt

  • 1 tsk. sukker

  • Dressing

  • 1 helt æg

  • 1 enkelt æggeblomme

  • 2,50 dl. neutral olie

  • 0,50 stk. lime

  • 1 tsk. salt

  • 2 spsk. Sriracha (chilisauce)

  • 0,50 ark. noritang

  • 1 bundt koriander til pynt

Fremgangsmåde

Start med at fritere rispapiret i mindre stykker i 180° - 190° varm olie i en dyb pande, til det puffer op. Det tager 2-3 sek. Læg dem på fedtsugende papir, og lad dem dræne fri for olie. Bræk dem bagefter i mundrette stykker. 

Hak alle grøntsagerne fint til tuntataren, så der bliver ca. lige del af hver slags. 

Tunen kan du med fordel banke flad først enten med en kasserolle eller en kødhammer. Så er den meget nemmere at hakke. 

Vend alle grøntsagerne sammen med tunen og limesaft, salt og sukker blandes i også... 

Smag til, så balancen mellem syre, salt og sødme er der. 

Dressingen: 

I et højt glas kommer du alt undtagen chilisauce og tang. Med en stavblender samler du mayonnaisen nedefra og op, til du har en flot mayo. Bagefter kommer du Sriracha og tang i brud i, og blender igen. Ikke for længe for du vil gerne kunne du kan se de små stykker af tang, .

Kom en lille klat dressing på de sprøde rispapirer, og kom en skefuld tartar ovenpå. 

Pynt med lidt koriander... 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Helle H.

    Hej Jesper
    Du er absolut ikke den eneste, der løfter "småbidder" op med kniven. Det har jeg også gjort i mange år.
    Hilsen
    Helle

    • Jesper Vollmer

      Er det ikke fjollet, at ikke alle gør det?

    • Søren D.

      Jeg har brugt kniven, men er blevet så glad for dejskraberen og bruger ofte den. Mest fordi jeg holder mine knive skarpe og jeg synes den sidder i skærebrættet

  • Helle H.

    JO

  • Søren D.

    Kan man bruge et alternativ til tun? f.eks. havtaske?
    Jeg har en siddende ved spisebordet som ikke er 100 meter mester i tun

    • Jesper Vollmer

      Laksetartar er jo også en klassiker.

  • Anna M.

    Hej , det ser lækkert ud.
    Du luftede at dig og din familie, skulle have Thaimad til aften. Det er også mit ønske at se dig lave Thaimad, som vi også kan afprøve 😊
    Vh. Anna Marie

    • Jesper Vollmer

      Prøv at skrive ord som Thai, wok eller asiatisk i søgefeltet, så skal du bare se. ;)

  • Brit J.

    Jeg kan ikke printe denne opskrift ….(printeren er tændt !)

    • Jesper Vollmer

      Det lyder underligt. Det virker fint her.
      Sidder der noget papir fast eller noget?

  • Brit J.

    Efter en god gåtur med Emma lykkedes det 🥳

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.