Ingredienser
Tunen
2 stk. tunbøffer
Tomaterne
20 stk. små tomater
1 liter vindruekerneolie
0,50 fed hvidløg
0,50 tsk. piment d´espalette
1 tsk. salt og lidt peber
Løgringene
1 stk. løg
3 spsk. mel
1 stk. æg
3 spsk. panko eller rasp
Salaten
2 stk. hjertesalat
2 håndfulde spæde salater
1 håndfuld oliven
2 stk. hårdkogte æg
1 håndfuld ærter
1 håndfuld ærtespirer
2 spsk. balsamisk eddike
4 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
Start med tomaterne. Varm olien op til 180 grader. Kom tomaterne ned i den varme olie på en gang, og vent til de "popper". Det tager ca. 10-15 sek. Løft dem direkte op i en skål med koldt vand med en hulske. Nu kan du nemt lige smutte det puffede skind af med fingrene. Lav lidt "Klub Vollmersk" hvidløgsolie (ved at rive hvidløg og dække det med olivenolie) og smag tomaterne til med salt, peber, piment og hvidløgsolien.
Løget skæres i 1/2 cm. skiver, og deles ud i løgringene. Læg løgskiverne i kogende vand i 1 min. Kom de våde løgringe ned i først mel, så det sammenpiskede æg og tilsidst din panko eller rasp. Friter dem i olien ved ca. 160 grader, til de er flot gyldne. Drys lidt salt på, mens de stadig er varme.
Del tunen ud i 2x2 cm "bjælker" og bare lad dem være lige så lange de er. Se i filmen, hvordan du skal skære det ud.
Gnid stykkerne i lidt olie, og giv dem en hurtig tur med gasbrænderen. Alternativt lægger du dem lige helt kort på en meget varm pande. Drys dem med salt og piment, og skær små skiver på tværs af bjælkerne.
Anret din hjertesalat i bunden af tallerkenen, på med de spæde salater og så ellers æg i både, de marinerede tomater, oliven, spirer og tunen. Tilsidst kommer du lidt olie og eddike på og dine sprøde løgringe...
Enjoy...