Tostadas / chalupas med bønner

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Bønner

  • 450 gram kogte sorte bønner

  • 2 spsk. smør

  • 1 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. koriander, hakket

  • 2 dl. kogende vand

  • 1 passende mængde salt og peber

  • Crema

  • 3 spsk. cremefraiche 38%

  • 1 spsk. mayonnaise

  • 2 spsk. chipotle (sauce eller i adobe)

  • 1 passende mængde lime

  • Tostadas / chalupe

  • 8 små majstortillas

  • 1 passende mængde olie til stegning

  • Salsa verde

  • 1 helt løg

  • 1 hel jalapenos

  • 2 håndfulde koriander

  • 400 gram syltede tomatillos

  • 1 passende mængde lime

  • Ekstra fyld

  • 2 snittede hjertesalater

  • 1 håndfuld koriander

  • 6 snittede radiser

  • 8 stk. limebåde

Fremgangsmåde

Skyl og afdryp bønnerne. Steg dem i olivenolie og smør på en stor, varm pande.

Kom koriander ved. Sautér i 2-3 minutter. Tilsæt 1-2 dl kogende vand og lad bønnerne blive snaskede. Krydr med salt. Og mos bønnerne rustikt med en gaffel.

Salsa:
Blend løg, jalapenos (uden stilk) og koriander groft fx i en foodprocessor. Kom tomatillos i og blend. Smag til med salt og lime.

Crema: 
Rør en crema af cremefraiche, mayonnaise, chipotle og lidt limesaft.

Tostadas:
Steg imens tortillas sprøde i olie på en varm pande. Krydr dem med salt.

Servering:

Top de sprøde majstortillas med bønnemos, crema, snittet salat, avocado og tynde skiver af chili. Dryp med lidt salsa og lime. 

Servér med masser af limebåde.

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Søren D.

    Den glæder jeg mig til at lave.. nu står den på min to-do
    Håber Louisa i en af de næste videoer bruger de japanske auberginer som er i baggrunden

    • Jesper Vollmer

      Hej Søren
      Ja hun er dygtig ikk’?
      Dem kommer hun desværre ikke til at bruge, men til gengæld skal du glæde dig til en skøn sjus fra hendes hånd senere hen…

  • Pernille S.

    ser lækkert ud, men kan desværre ikke tåle bønner, så nøjes med at kigge.

  • Asger M.

    Har lige prøvet denne ret den smager fantastisk

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.