Ingredienser
Bønner
450 gram kogte sorte bønner
2 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
2 spsk. koriander, hakket
2 dl. kogende vand
1 passende mængde salt og peber
Crema
3 spsk. cremefraiche 38%
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. chipotle (sauce eller i adobe)
1 passende mængde lime
Tostadas / chalupe
8 små majstortillas
1 passende mængde olie til stegning
Salsa verde
1 helt løg
1 hel jalapenos
2 håndfulde koriander
400 gram syltede tomatillos
1 passende mængde lime
Ekstra fyld
2 snittede hjertesalater
1 håndfuld koriander
6 snittede radiser
8 stk. limebåde
Fremgangsmåde
Skyl og afdryp bønnerne. Steg dem i olivenolie og smør på en stor, varm pande.
Kom koriander ved. Sautér i 2-3 minutter. Tilsæt 1-2 dl kogende vand og lad bønnerne blive snaskede. Krydr med salt. Og mos bønnerne rustikt med en gaffel.
Salsa:
Blend løg, jalapenos (uden stilk) og koriander groft fx i en foodprocessor. Kom tomatillos i og blend. Smag til med salt og lime.
Crema:
Rør en crema af cremefraiche, mayonnaise, chipotle og lidt limesaft.
Tostadas:
Steg imens tortillas sprøde i olie på en varm pande. Krydr dem med salt.
Servering:
Top de sprøde majstortillas med bønnemos, crema, snittet salat, avocado og tynde skiver af chili. Dryp med lidt salsa og lime.
Servér med masser af limebåde.