Ingredienser
Torskerogn
1 sæt torskebukser
3 liter vand
2 dl. eddike
1 spsk. salt
1 stk. citron i skiver
1 stk. løg, delt i to
5 stk. laurbærblade
1 dusk dild, kun stilkene
Mayonnaise:
4 stk. pasteuriseret æggeblommer
0,50 liter vindruekerneolie
1 tsk. salt
1 spsk. eddike
1 tsk. dijonsennep
Sauce tartare
3 dl. mayonaise
2 stk. hårdkogte æg
5 stk. cornichoner
1 stk. skalotteløg
1 håndfuld blandet dild, persille og purløg
Extra:
4 skiver rugbrød
1 spsk. smør
1 stk. citron
Fremgangsmåde
Start med at sætter torskerognen over i en gryde med koldt vand sammen med eddike, salt, citron, dildstilke og laurbær. Kog det op forsigtigt, til det kun lige simre. Lad det simre i 30 min. sluk, og lad det trække i i vandet i mindst 30 min. mere.
Imens gøres saucen klar.
Lav en mayonnaise ved at røre æggeblommer, salt, eddike og sennep sammen.
Mens der piskes, kommer du lidt af olien i ad gangen. Lad det samle sig hver gang, før du kommer mere olie i.
Hak alle ingredienserne til saucen, og vend det sammen med mayonnaisen. Smag til med sort peber og evt. mere salt.
Tag torskerognen op af vandet, og skær 1,5 cm. tykke skiver.
Steg rugbrødet af i smørret, og kom skiverne af rognen på panden bagefter. Du kan vælge at skifte smørret ud med nyt smør, hvis der er brændte krummer fra brødet. Så får du en flottere stegeskorpe.
Steg skiverne på begge sider, og kom både sauce tartare på brødet og oven på skiverne af den stegte rogn. Stænk med lidt citronsaft, og kom lidt af urterne på toppen.