Torskerogn

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Torskerogn

  • 1 sæt torskebukser

  • 3 liter vand

  • 2 dl. eddike

  • 1 spsk. salt

  • 1 stk. citron i skiver

  • 1 stk. løg, delt i to

  • 5 stk. laurbærblade

  • 1 dusk dild, kun stilkene

  • Mayonnaise:

  • 4 stk. pasteuriseret æggeblommer

  • 0,50 liter vindruekerneolie

  • 1 tsk. salt

  • 1 spsk. eddike

  • 1 tsk. dijonsennep

  • Sauce tartare

  • 3 dl. mayonaise

  • 2 stk. hårdkogte æg

  • 5 stk. cornichoner

  • 1 stk. skalotteløg

  • 1 håndfuld blandet dild, persille og purløg

  • Extra:

  • 4 skiver rugbrød

  • 1 spsk. smør

  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

Start med at sætter torskerognen over i en gryde med koldt vand sammen med eddike, salt, citron, dildstilke og laurbær. Kog det op forsigtigt, til det kun lige simre. Lad det simre i 30 min. sluk, og lad det trække i i vandet i mindst 30 min. mere. 

Imens gøres saucen klar. 

Lav en mayonnaise ved at røre æggeblommer, salt, eddike og sennep sammen.
Mens der piskes, kommer du lidt af olien i ad gangen. Lad det samle sig hver gang, før du kommer mere olie i. 

Hak alle ingredienserne til saucen, og vend det sammen med mayonnaisen. Smag til med sort peber og evt. mere salt.

Tag torskerognen op af vandet, og skær 1,5 cm. tykke skiver. 

Steg rugbrødet af i smørret, og kom skiverne af rognen på panden bagefter. Du kan vælge at skifte smørret ud med nyt smør, hvis der er brændte krummer fra brødet. Så får du en flottere stegeskorpe. 

Steg skiverne på begge sider, og kom både sauce tartare på brødet og oven på skiverne af den stegte rogn. Stænk med lidt citronsaft, og kom lidt af urterne på toppen. 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2021 02 11 Kl. 10.44.49

Kommentarer

  • Rita H.

    Torskerogn, rugbrød (dit) og stenbiderrogn er simpelthen vinterens forkælelse 🙂

    • Jesper Vollmer

      Det er så guf Rita...
      Jesper

  • Kirsten F.

    Super med ovenkamera 😋

    • Jesper Vollmer

      Ja er det ikke lækkert...?
      Er selv virkelig glad for det !
      Jesper

  • Annelene C.

    Smukt!

  • Birgitte M.

    Jeg har god erfaring med at pakke torskerognen ind i bagepapir og binde med opbindingssnor. Det holder sammen på rognen i gryden hvis der skulle være et lille hul i hinderne.
    Kh Birgitte

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgitte
      Du skulle næsten se filmen, og høre hvad jeg siger 😜
      Jesper

  • Hanne B.

    Det ser simpelthen lækkert ud, og det skal prøves. :-)

  • Susanne

    Det glæder jeg mig til. Har tænkt på det mange gange, men har ikke haft mod på det.

  • Anne-Lise T.

    Ser dejligt ud. Saucen lyder noget mere spændende end almindelig remoulade 👍👍. Jeg har kogt torskerogn mange gange, men aldrig prøvet at stege det bagefter. DET må prøves 😊

  • Grethe A.

    Skønt, at der er kommet mere lys på maden, tak for det.

  • Dorte K.

    Det er en gudespise- er temmelig forvænt med den slags, da min mand er fisker 😊

  • Hellen G.

    Øj, jeg bliver sulten !
    Nu skal der købes rogn.
    Din sauce tatare ser også virkelig lækker ud 😊😊

  • Lone

    Lækkert 😋😋....glæder mig til at kaste mig ud i denne, for mig, nye ret..

  • Lene A.

    Jeg savner hverdagsopskrifter🤷🏼‍♀️🤔

    • Jesper Vollmer

      Hej Lene
      Jeg synes nu, at arkivet er spækket med netop det.
      Vil du ikke smide noge mere specifikke ønsker afsted til mig, så jeg ved, hvad det er du efterlyser...
      Jesper

  • Lone S.

    Havde lige købt bukser, da din opskrift kom . Så nu skal jeg prøve din sauce og stege rognen, spiser i forvejen ristet rugbrød dagligt 🙂tak for dig og din klub, elsker at følge dig og afprøve dine opskrifter

  • Claus B.

    Jeg fulgte din opskrift til punkt og prikke - fantastisk frokost vi havde i dag. Vi er store fiskespisere men dette trumfede dog meget andet vi har lavet.

    • Jesper Vollmer

      Uuuuhh... Lækker læsning Claus !
      Keep it up !
      Jesper

  • Vibeke S.

    Mega favorit herhjemme - kan lide dem lige godt kogt og ristet :)
    De skal helt sikkert spises med din sauce tartare til næste gang.
    Tak for inspiration.

  • Susanne v.

    Den skønneste søndagsfrokost, jeg har fået i mange år. "Bukserne" blev hentet hos fiskerne i Bønnerup og kogt efter din opskrift - mega lækkert med smørstegt rugbrød og sauce tartare - der var ikke et øje tørt :-)

    • Jesper Vollmer

      Wow Susanne
      Jeg blir´ sgu så glad !
      Jesper

  • Louise V.

    Kan Jeg bruge rapsolie i stedet for vindruekerneolie?

    • Jesper Vollmer

      Hej Louise
      Jeg synes, rapsolien vil være for gennemtrængende i smagen. Du kan godt få nogle billiger mere smagsneutrale versioner. Måske de vil virke. Men jeg ville foretrække en HELT neutral olie...
      Jesper

  • Winnie P.

    Den bedste opskrift på kogttorskerogn til dato 😊. Men det tager godt nok lang tid at få gryden i kog på lav varme 😊

    • Jesper Vollmer

      Men Winnie dog...
      Du har jo FULD knald på, INDTIL den koger, og SÅ holder du den på simreblus 😜 Du skal jo bare holde øje, så den ikke buldrekoger til at starte med !!!
      Jesper

    • Winnie P.

      Ok 🙃. Jeg har opfattet det som om det skulle koges op bed svag varme. Tak for at gøre mig klogere.
      Men er fantastisk god opskrift også på sovsen. Tak ❤️

  • Palle B.

    Fin opskrift, men synes din Sauce Tatare er for fed, kunne godt have brugt 50% Creme Fraise 18%.

  • Anette H.

    Hej Jesper 🤗
    Hvor længe kan den hjemmelavet mayo holde sig sig ?

    • Jesper Vollmer

      Den kan sagtens holde sig en uges tid.
      Duft og smag afslører, hvis den bliver for gammel.
      Jesper

  • Anette H.

    Hej Jesper 🤗
    Hvor længe kan den hjemmelavet mayo holde sig ?

  • Ingeborg R.

    Hej Jesper!
    Jeg havde i overmod bestilt for meget torskerogn hos vores Fiskemand. 🙃
    Det smagte vidunderligt, men pga mængden var det nødvendigt at indfryse halvanden buks.
    Både noget friskt og noget kogt.
    Kan man overhovedet koge rognen efter den har være frossen.?

    • Jesper Vollmer

      Ja det burde du godt kunne.
      Du kan fryse andre typer rogn også, så hvorfor ikke torskens?

  • Lena M.

    Jeg har altid kogt/simret bukser pakket ind, men efter din fine video, hvor jeg kan se, at jeg tidligere har givet dem lidt for høj varme, kastede jeg mig ud i det. Blev super super godt! Jeg er vild med dine videoer, som at have en sparringspartner i køkkenet, og så deler du altid gavmildt ud af tips og tricks. Virkelig en fornøjelse at være medlem af klubben!!☀️

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.