Ingredienser
Torsken
1 stk. torskefilet på 1 kg.
2 stk. bagekartofler
1 stk. porre
1 spsk. smør
1 til det dækker vand
1 stk. bouillonterning
1 dl. piskefløde
2 dl. mælk
1 stk. granatæble
4 stk. radiser
1 stk. glaskål
2 stk. dild
2 spsk. ørredrogn
1 stk. citron
2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
Torsken bliver i den her opskrift helt nænsomt tilberedt, hvilket giver den et næste råt udtryk. Men tro mig, den bliver virkelig saftig alt andet end tør og kedelig.
Start med at fjerne benene i torsken, og del den i portionsstykker. Ca. 100 - 120 g pr. pers.
Kom fisken på et oliesmurt fad drysset med lidt salt. Dæk fadet med madfilm.
Til cremen skrælles kartoflerne og porren deles i små stykker. Steg begge dele af i smørret, til det får lidt farve. Kom vand på til det dækker og bouillonterningen, og lad det koge mørt. Blend grøntsagerne med lidt af væden fra gryden sammen med fløde og mælk. Konsistensen skal blive en blanding mellem en puré og en suppe. Altså næsten som en bearnaisesauce. Smag først til med salt og peber nu, for ellers bliver konsistensen lang og klistret.
Sæt torsken MED madfilm på ind i ovnen ved 80 grader i ca. 15-20 min.
Granatæblet deles, og slåes ud i en sigte, så saften løber ned i en skål. Saften skal vi ikke bruge her, men drik den selv. Det er sundt og smager fantastisk.
Skær radiser, og glaskål i samme størrelse tern, som granatæblekernerne. Hak dilden og riv citronskallen. Begge del kommes i salaten. Smag først salaten til tilsidst med granatæbler, ørredrogn og citronsaft.
Anret cremen i bunden af tallerkenen, og kom torsken på. Den sprøde salat drysses over fisken, og pynt evt. med lidt olivenolie. Olien kan du gøre grøn, ved at blende den med lidt spinat, og så sigte den gennem en fin si.