Torsk helt klassisk

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Torsk helt klassisk

  • 600 gram torsk i filet, gerne med skind

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. salt

  • Garnituren

  • 4 hårdkogte æg, hakket

  • 300 gram bacon i tern

  • 2 håndfulde syltede rødbeder i tern

  • 400 gram små kartofler

  • 2 spsk. persille

  • Saucen

  • 2 spsk. smør

  • 2 spsk. hvedemel

  • 0,50 liter mælk

  • 1 spsk. grov sennep

  • 1 stk. citron

  • Urterne

  • 2 spsk. peberrod, revet

  • 2 spsk. dild

  • 2 spsk. dild

  • 2 spsk. persille

Fremgangsmåde

Sæt bacon over og stege sprødt på en pande. Steg citronen i halve i baconfedtet efterfølgende. 

Pil æggene, og hak dem groft. 

Læg torskefileterne på en bageplade på lidt olivenolie og salt. 

Kog og pil kartoflerne. 

Lav saucen ved at smelte smørret og bage melet af i bunden af gryden i 30 sek. I med mælken ad 2 omgange, og sørg for at piske alle klumperne ud til at starte med. Smag saucen til med sennep, saften af den stegte citron og selvfølgelig salt og peber. 

Bag torsken ved 180° i ca. 5 min. med skindet opad. Når skindet kan løftes af fisken, er den færdig. Hvis ikke det slipper, skal den blive i ovnen lidt endnu. 

Servér den lune fisk med al tilbehøret ved siden af. kartoflerne skal selvfølgelig være varme sammen med saucen. 

Jeg kan godt lide, når man hælder lidt af saucen over fisken. 

Pynt med en lille salat af urterne og den revet peberrod. 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Kasper P.

    Hej Jesper😀 Godt nytår. Det ser fantastisk lækkert ud. Tak for opskrift. Mvh Kasper Pedersen

  • Anna L.

    kan man bruge frossen torske file

    • Jesper Vollmer

      Hej Anna
      Ja det kan du sagtens...
      Det er jeg faktisk selv nødt til ! Har en flot en i fryseren...
      Jesper

  • Sanne T.

    Hej Jesper
    Godt Nytår og tak for medlemskabet 😊 Jeg ser altid frem til nye udfordrende opskrifter👍
    jeg har et ønske om nogle rigtig unikke opskrifter med fisk, fra din hånd.
    Og glæder mig til et nyt år med nye spændende madudrordringer 😊

  • Hanne B.

    Hej Jesper.
    Håber at I har nydt en dejlig Jul. :-)
    Er der noget bestemt mærke indenfor Bacon?, det man køber idag er bestemt ikke det bedste,
    når man taler om Tulip.
    En dejlig Nytår til jer.
    mvh Hanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      Altså skal du være sikker på guf, så købe en stor flot blok fra enten delikatessen eller fra slagteren, og skær den ud selv.
      Mit absolut yndlings bacon er ikke røget med pebertørret. Det der hedder Ventreche, er klart guf at gå efter !
      https://www.kalu.dk/svinebryst-pebertoerret-12-ventreche.aspx
      Held og lykke med det...
      Jesper

  • Kirsten H.

    Ser rigtig dejligt ud 👍Det skal jeg helt sikkert prøve. Godt Nytår 🥳

  • Ulla A.

    Kære Jesper. Tak for inspirationen - og det ser jo legende let ud😉 - det prøver vi til nytår.
    Tak for det gode medlemskab, som vi har nydt så meget i år. Du er fantastisk til at forklare retterne, så det bliver overkommeligt at gå til.
    Godt nytår 🥂 og vi ser frem til nye opskrifter i 2021 🎉😋

    • Jesper Vollmer

      Og godt nytår til dig Ulla...
      Jeg bliver da glad helt ned i maven, når du skriver sådan !
      Jesper

  • Hanne p.

    Har lavet torsken i aften. Den smagte pragtfuldt!!👍

    • Jesper Vollmer

      Det var da lige et par dage for tidligt 😜
      Jesper

  • Hellen G.

    Godt nytår Jesper.
    Og tak for ny inspiration.
    Hilsen en der i forvejen er ret dygtig til at lave mad.😊🥂

  • Finn L.

    Lige blevet medlem af klubben. Min første ret var denne torskeret, da vi havde et stykke i fryseren. Uhhmmm, hvor var det godt. Og hvor er du god, Jesper til at forklare fremgangsmåden på videoen. Glæder mig til at lave mange flere retter.

    • Jesper Vollmer

      Tak Finn...
      Det betyder SÅ meget, at du giver dig tid, til at fortælle mig det.
      Jeg bliver rigtig glad.
      Velkommen indenfor ☺️
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.