Ingredienser
Torsk helt klassisk
600 gram torsk i filet, gerne med skind
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Garnituren
4 hårdkogte æg, hakket
300 gram bacon i tern
2 håndfulde syltede rødbeder i tern
400 gram små kartofler
2 spsk. persille
Saucen
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
0,50 liter mælk
1 spsk. grov sennep
1 stk. citron
Urterne
2 spsk. peberrod, revet
2 spsk. dild
2 spsk. dild
2 spsk. persille
Fremgangsmåde
Sæt bacon over og stege sprødt på en pande. Steg citronen i halve i baconfedtet efterfølgende.
Pil æggene, og hak dem groft.
Læg torskefileterne på en bageplade på lidt olivenolie og salt.
Kog og pil kartoflerne.
Lav saucen ved at smelte smørret og bage melet af i bunden af gryden i 30 sek. I med mælken ad 2 omgange, og sørg for at piske alle klumperne ud til at starte med. Smag saucen til med sennep, saften af den stegte citron og selvfølgelig salt og peber.
Bag torsken ved 180° i ca. 5 min. med skindet opad. Når skindet kan løftes af fisken, er den færdig. Hvis ikke det slipper, skal den blive i ovnen lidt endnu.
Servér den lune fisk med al tilbehøret ved siden af. kartoflerne skal selvfølgelig være varme sammen med saucen.
Jeg kan godt lide, når man hælder lidt af saucen over fisken.
Pynt med en lille salat af urterne og den revet peberrod.