Ingredienser
Tornado-omelet
4 skiver rugbrød
1 spsk. smør til stegning
2 stk. avocado
1 stk. citron, skallen
8 stk. æg
1 tsk. piment d´Espalette
3 spsk. vindruekerneolie
0,50 bdt. purløg
Fremgangsmåde
Det er virkelig en hurtig frokost eller let middagsret det her.
Varm en sliplet pande op, og rist rugbrødsskiverne i smørret på begge sider.
Del avokadoerne, og pres en halv ud på hver skive rugbrød. Krydr med salt, piment d´Espalette og lidt revet citronskal.
I en lille skål pisker du 2 æg sammen med lidt salt og piment d´Espalette.
Varm panden op til 2/3 af styrken på komfuret. Kom vindruekerneolien på panden, og kom de 2 sammenpiskede æg på. Efter 2 sekunder samler du 2 af siderne ind mod midten med 2 omvendte spisepinde eller noget andet tilsvarende. Det kunne være skaftet på 2 grydeskeer eller et par bagepensler.
Omeletten skal ligesom ligne en sommerfugl. Nu drejer du panden forsigtigt rundt, og forhåbentlig drejer omeletten med rundt, mens den snurrer sig opad i en spiralform næsten som en tornado. Det flydende æg på toppen drypper nu ud til siderne, og den er faktisk færdig. Den skal helst ikke ha´farve på undersiden, så hurtigt skal det gå.
Kom omeletten henover avocadoen, og drys med hakket purløg.