Ingredienser
Tomatsuppe
3 spsk. olivenolie
3 spsk. smør
2 tsk. chiliflager
3 stk. gulerødder, groft hakket
2 stk. løg, snittet
4 fed hvidløg, snittet
2 tsk. herbes de Provence
6 dåser flåede tomater
1 liter hønsebouillon
3 tsk. sukker
2 spsk. tomatpuré
2,50 dl. piskefløde
1 passende mængde frisk basilikum til pynt
Fremgangsmåde
Snit løg, hvidløg og gulerødder i grove stykker. Du behøver ikke engang at skrælle gulerødderne, bare skyl dem.
Steg det hele af i olie og smør sammen med 1 tsk. chiliflager og de tørrede krydderier, til det bliver flot gyldent, og der dufter dejligt i hele køkkenet.
I med flåede tomater og bouillon, og lad det simre i ca. 25. min. Smag til med tomatpuré, sukker, syre, salt og peber, og når den er der, blender du den, til den har den konsistens, du godt kan li´...
Du kan vælge her, om du vil koge fløden med, eller om du som jeg gør her, pisker den let stiv, og serverer den a part. Jeg syntes bare, at farven her blev så flot, så det ville være synd, at creme den op med fløden. Men det er jo bare kosmetik. Gør hvad du har mest lyst til selv.
Kom lidt snittet basilikum på toppen med lidt af fløden...