Tom Kha Gai

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Tom kha gai

  • 1 liter let hønsebouillon

  • 1 dåse kokosmælk

  • 4 stk. kafirlimeblade

  • 1 stk. citrongræs

  • 1 stk. chili

  • 3 cm. ingefær

  • 2 fed hvidløg

  • 2 stk. forårsløg

  • 2 stk. kyllingebryster

  • 3 spsk. fiskesauce

  • 1 spsk. sukker

  • 1 stk. lime, saften

Fremgangsmåde

Suppen her er en lynudgave. Du kan jo sagtens koge en kylling og plukke kødet fra, og koge suppen lidt ind, så den smager af mere. Det er selvfølgelig lækrest, men i en snæver vending, kan denne opskrift sagtens bruges. 

Sæt bouillon og kokosmælk over og simre. Smid limebladene og citrongræs med ned og simre i 5-6 min. 

Imens snittes chili, ingefær, hvidløg og forårsløg fint. 

Skær kyllingebrysterne ud i små mundrette stykker, og kom alle grøntsagerne og kyllingestykkerne i suppen sammen. Smag til med fiskesauce, sukker og limesaft. 

Du kan sagtens komme mere fyld i i form af champion og gulerødder etc. Spis den med eller uden ris til. Uanset hvad, så smager den jo godt. Temperamentet afgører, hvor meget den skal mætte ;) 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2018-08-23 kl. 13.52.03.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Tove M.

    Er første gang jeg bruger en opskrift. Jeg skal lave mad til 12/13 personer og skal blot være sikker på om alle dine opskrifter er til 4 Pers.?
    Tænker det er en ret nem ret til så mange mennesker🌼
    Vh Tove

    • Jesper Vollmer

      Hej Tove
      Ja langt de fleste er til 4 pers. Enkelte er til mere eller mindre, men så skriver jeg det.
      Jesper

  • Tove M.

    Mange tak, jeg ganger op😊

    • Jesper Vollmer

      Prøv at se på, hvor mange dl. suppe, du vil servere pr. pers. Og så tag den derfra.
      Der må selvfølgelig gerne være lidt tilbage i gryden.
      Jesper

  • Tinna B.

    En fantastisk suppe

  • André S.

    Vi har idag lavet denne lækre lækre suppe, og den kunne snart ikke være mere ved siden at det vi plejer og lave😂😂 mums😜😜
    Vi tilføjede dog nogle nudler til suppe

  • André S.

    Hej hr Vollmer😏
    jeg var på forretningstur til Pavullo nel Frignano ved Modena hvor vi var på en lille restauration i bjergene hvor hr og fru italiener havde lavet den bedste kartoffelsuppe med italiensk Bacon og når man fik det serveret puttede man brødet i sammen med en smule chili Kan det lade sig gøre og lave noget ligende??

  • Tanja L.

    Glæder mig til at prøve denne hurtige version af suppen. I gamle dage da jeg først lærte at lave Tom Kha Gai var det også med korianderrod som har en meget specifik smag - og som derfor for mig er en vigtig ingrediens. Men som så meget andet, så er det fint med variationer - og den eneste måde at skaffe frisk korianderrod på er ved at købe ind i asiatiske supermarkeder eller muligvis dyrke det selv :-)

    • Jesper Vollmer

      Hej Tanja
      Åh ja det lyder lækkert. Korianderrod er så lækkert, men noget man skal lede lidt efter...

  • Pernille B.

    Lækker suppe men stærk er den ikke (vil klart tilsætte noget karry paste næste gang).
    Kogte en hel kylling og kogte lagen ned fra 3 til 1 liter så tænker at smagen med stor sandsynlighed er blevet mere intens ved at gøre dette.
    Kunne godt tænke mig den blev noget tykkere/mere cremet så en god fidus til at opnå dette modtages gerne 🙏🏼

    • Jesper Vollmer

      Hej Pernille
      Undskyld det sene svar.
      Mht. smagen og styrken er det jo kunsten at smage den til, lige inden man serverer den, så man ved, om man er tilfreds med styrke etc. God idé med karrypaste næste gang.
      Tykkelsen er den nemmeste måde at justere den på med Maizena. Det bruger de i forvejen utroligt meget i det asiatiske køkken til jævning at saucer.
      Så hvis du vil have den endnu tykkere, kan du med fordel lege med det...
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.