Ingredienser
Tom kha gai
1 liter let hønsebouillon
1 dåse kokosmælk
4 stk. kafirlimeblade
1 stk. citrongræs
1 stk. chili
3 cm. ingefær
2 fed hvidløg
2 stk. forårsløg
2 stk. kyllingebryster
3 spsk. fiskesauce
1 spsk. sukker
1 stk. lime, saften
Fremgangsmåde
Suppen her er en lynudgave. Du kan jo sagtens koge en kylling og plukke kødet fra, og koge suppen lidt ind, så den smager af mere. Det er selvfølgelig lækrest, men i en snæver vending, kan denne opskrift sagtens bruges.
Sæt bouillon og kokosmælk over og simre. Smid limebladene og citrongræs med ned og simre i 5-6 min.
Imens snittes chili, ingefær, hvidløg og forårsløg fint.
Skær kyllingebrysterne ud i små mundrette stykker, og kom alle grøntsagerne og kyllingestykkerne i suppen sammen. Smag til med fiskesauce, sukker og limesaft.
Du kan sagtens komme mere fyld i i form af champion og gulerødder etc. Spis den med eller uden ris til. Uanset hvad, så smager den jo godt. Temperamentet afgører, hvor meget den skal mætte ;)