Tiramisu

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

8 personer
  • Tiramisu

  • 9 stk. pasteuriseret æggeblommer

  • 150 gram flormelis

  • 800 gram mascarpone

  • 700 gram piskefløde

  • 6 dl. stærk kaffe

  • 50 gram rørsukker

  • 1 spsk. instant kaffe

  • 0,50 stk. lime, saften

  • 1 passende mængde Marsala

  • 1 passende mængde Kahlua (kan undlades)

  • 2 pakker Ladyfingers

  • 1 passende mængde kakao til at drysse på toppen

Fremgangsmåde

Start med at piske mascarponen sammen med fløden til en ret fast "flødeskum". 

Ved siden af pisker du æggeblommer og flormelis til en tyk æggesnaps. 

Bland de to cremer, og pisk evt. massen mere sammen med et piskeris. Der skal kunne formes små toppe med cremen. Hvis du vil anrette som jeg gør i filmen, smider du cremen op i en sprøjtepose med en stjernetylle i. 

Smag den varme kaffe til med sukker, lime og spiritus. 

Find en form, der passer. Hvis du kun har et langt fladt fad, er det helt fint. Det er kun fordi, den er sjov at samle i en høj form, som jeg gør i filmen. Uanset anretning smager den lige godt ;) 

Lav en lille "fabrik" nu. Dyp dine ladyfingers i kaffeblandingen i max. 2-3 sek. så kagen ikke smatter helt sammen i væden. Læg dem i ét tæt lag i din form. Sprøjt nu cremen i et pænt lag ovenpå, og fortsæt processen til alle dine kager og al creme er brugt. 

Det er vigtigt at kagen når at sætte sig i nogle timer i køleskabet, inden den bliver anrettet. Ellers risikerer du, at den falder sammen for dig. når du løfter formen af. 

Drys et generøst lag af kakao på toppen... drik gerne både kaffe og måske en lille Marsala til. 

Billeder fra opskriften

IMG 6921

Kommentarer

  • Lene S.

    Mums, hvor ser den god ud 😋 den skal prøves 🤗

    • Victoria A.

      mums hvor ser det godt ud, må sku prøve af lave den kage 👍🏻

  • Gitte B.

    Hej Jesper
    Var du i nærheden af 1 dl af hver sprut? 😂

    • Jesper Vollmer

      Ja det passer meget godt...
      Jesper

  • Anni N.

    Hej
    Ser rigtig god ud, kan den laves dagen før.
    Hilsen Anni

    • Jesper Vollmer

      Sagtens...
      Det gjorde jeg faktisk i filmen her. Så sætter den sig rigtig fint.
      Jesper

  • Asger M.

    Den vil jeg lave til min fødselsdag i december

    • Jesper Vollmer

      Fedt Asger
      Måske den endda er endnu pænere med lidt lys i 😜
      Jesper

  • Ellen H.

    Kan den fryses?

    • Jesper Vollmer

      Hej Ellen
      Ja den kan sagtens fryses. Måske ville jeg så vente med at kokke kakao på, før den skal serveres.
      Jesper

  • Birthe T.

    Den vil jeg lave i morgen. 700 gr. piskefløde er det det samme som 7 dl?

    • Jesper Vollmer

      Hej Birthe
      Ja det er det...
      Jesper

  • Jette S.

    Den smager forrygende og er så nem at lave efter din anvisning. Ikke sidste gang jeg kommer til at servere den🤗

    • Jesper Vollmer

      Skide godt Jette...
      Ja når man først har lavet den en gang, opdager man, hvor nemt det er ikk´?
      Jesper

  • Anni N.

    Hej Jesper
    Jeg ved godt at jeg har spurt om den kan laves dagen før og det kunne den.
    Men kan jeg lave lave den i dag (2 dage før) jeg vil nemlig gerne bruge den som
    dessert nytårsaften. Den er super god.
    Godt nytår til dig og din familie.
    Mvh Anni Nørgaard

    • Jesper Vollmer

      Du får også lige svar her...
      Og ja det kan du sagtens !
      Den skal bare være godt tildækket, så ikke den kommer til at smage af køleskab. Det vil cremen nemlig meget gerne ;)
      Jesper

  • Bjørg d.

    Hej Jesper,
    I det tænkte tilfælde, man nu ikke ligger inde med Masala, hvilken anden spiritus ville kunne bruges 🤷🏼‍♀️

    • Jesper Vollmer

      Hej Bjørg
      Det er tæt på portvin, hvis du skal erstatte den med noget !
      Den er synonym med Tiramisu, men kan jo godt undværes, og erstattes...
      Jesper

  • Sonja T.

    Hej Jesper
    Den skal vi prøve, vi har aldrig lavet den med kaffe og sprut, når vi laver tiramisu, er det med hindbær, hvor vi dypper ladyfingers i en hindbær mos og uden sprut😊

    • Jesper Vollmer

      Lyder meget sommerlækkert... 🍓🍓🍓 (næsten hindbær) 😄
      Jesper

  • Signhild L.

    Kan man bruge Baileys i steden for?

  • Helle S.

    En virkelig lækker tiramisu, som vakte glæde hos os og vores gæster.

  • Pia S.

    Hej Jesper!
    Tak for mange dejlige opskrifter😊Kan det passe at videoen med Tiramisu ikke længere er tilgængelig? Hilsen Pia

    • Jesper Vollmer

      Hej Pia
      Videoen virker stadig fint for mig, når jeg trykker på play-pilen i nederste venstre hjørne...
      Vil den ikke loade, eller kommer der slet ikke noget frem når du trykker?
      Jesper

  • Pia S.

    Hej igen! Nu kan jeg se den igen. Tror måske, at vi har haft lidt udfordringer med vores net. Sorry. Så vil jeg glæde mig til at kaste mig ud i det😀
    Tak for svar
    Hilsen Pia

  • Pia S.

    Hej igen! Nu kan jeg se den igen. Tror måske, at vi har haft lidt udfordringer med vores net. Sorry. Så vil jeg glæde mig til at kaste mig ud i det😀
    Tak for svar
    Hilsen Pia

    • Jesper Vollmer

      Super at det virker, Pia!
      Rigtig god fornøjelse :)
      Jesper

  • Connie A.

    Hej Jesper
    Bliver den for “smattet” hvis den bliver tilberedt i portions str. 24 timer før den skal serveres? Godt Nytår 🎊🍾

  • Lars K.

    Lavede den i fredags - serverede den igår - den holder...!

    • Jesper Vollmer

      Perfekt Lars...

  • Nete F.

    Tak Jesper for din Tiramisu-opskrift. Nu kan jeg også lave en Tiramisu som ikke skvatter sammen og smager pragtfuldt. Jeg har prøvet flere gange med dårligt resultat. Super god ide med plastikboksen uden bund. Det fungerede perfekt

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.