Ingredienser
Tiramisu
9 stk. pasteuriseret æggeblommer
150 gram flormelis
800 gram mascarpone
700 gram piskefløde
6 dl. stærk kaffe
50 gram rørsukker
1 spsk. instant kaffe
0,50 stk. lime, saften
1 passende mængde Marsala
1 passende mængde Kahlua (kan undlades)
2 pakker Ladyfingers
1 passende mængde kakao til at drysse på toppen
Fremgangsmåde
Start med at piske mascarponen sammen med fløden til en ret fast "flødeskum".
Ved siden af pisker du æggeblommer og flormelis til en tyk æggesnaps.
Bland de to cremer, og pisk evt. massen mere sammen med et piskeris. Der skal kunne formes små toppe med cremen. Hvis du vil anrette som jeg gør i filmen, smider du cremen op i en sprøjtepose med en stjernetylle i.
Smag den varme kaffe til med sukker, lime og spiritus.
Find en form, der passer. Hvis du kun har et langt fladt fad, er det helt fint. Det er kun fordi, den er sjov at samle i en høj form, som jeg gør i filmen. Uanset anretning smager den lige godt ;)
Lav en lille "fabrik" nu. Dyp dine ladyfingers i kaffeblandingen i max. 2-3 sek. så kagen ikke smatter helt sammen i væden. Læg dem i ét tæt lag i din form. Sprøjt nu cremen i et pænt lag ovenpå, og fortsæt processen til alle dine kager og al creme er brugt.
Det er vigtigt at kagen når at sætte sig i nogle timer i køleskabet, inden den bliver anrettet. Ellers risikerer du, at den falder sammen for dig. når du løfter formen af.
Drys et generøst lag af kakao på toppen... drik gerne både kaffe og måske en lille Marsala til.