Thai salat

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Thai salat

  • 2 stk. bøffer á 200 gram

  • 200 gram glasnudler

  • 2 stk. hjertesalat

  • 1 stk. gulerod

  • 1 stk. forårsløg

  • 1 stk. chili

  • 1 stk. lime

  • 2 cm. ingefær

  • 1 fed hvidløg

  • 1 stk. citrongræs

  • 1 bundt koriander

  • 0,50 dl. fiskesauce

  • 1 dl. soya

  • 1 spsk. sesam

  • 4 spsk. peanuts

Fremgangsmåde

Start med at dække nudlerne med kogende vand og en spsk. salt. Lad dem stå, til du skal bruge dem. 

Steg bøfferne hårdt på begge sider, for at få masser af stegesmag med. Sluk for varmen, og lad dem ligge og trække færdige på panden. Vend dem måske en enkelt gang. Gem stegeskyen til dressingen senere. 

Skyl og skræl alle dine ting til salaten. 

Start med kvarter eller mindre af hjertesalaten nederst, så strimler af gulerod, snittede løg lidt chili osv. 

Bland dressingen ved at finthakke både chili, citrongræs og ingefær. Riv limeskal og pres saften med i dressingen. Riv hvidløget fint. Bland de hakkede ting med fiskesauce og soya, og kom stegeskyen med op i. Hak stilkene på korianderen, og kom den med i dressingen. 

Vend bøfferne i sesam, og skær dem i tynde skiver. 

Sigt nudlerne, og anret dem ovenpå salaten, og kom kødstrimlerne på. 

Fordel noget af dressingen på salaten og sæt resten ind på bordet. 

Drys lidt peanuts korianderen på tilsidst.  

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Lissie J.

    Ser lækkert ud og du forklarer godt. Kan jeg få oplyst hvor du har købt dit spækbræt ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lissie
      Det kan du tro. Du kan finde Woodish på instagram.
      Jesper

  • Camilla N.

    Mums lækkert.
    Kan man lave dressingen dagen før? Bliver den ikke bedre af at trække?

    • Jesper Vollmer

      Du kan SAGTENS lave den dagen før ja... ☺️
      Jesper

  • Sanne k.

    Hej hej.
    Kunne man ikke bruge rådyr køllekød som er skåret i bøffer og stegt og så skåret i tynde skiver, jeg har nemlig meget dyrekød da manden er jæger og jeg mangler tit noget at lave da jeg ikke gider lave det samme hele tiden

  • Dorthe B.

    Det ser super super lækkert ud - lige på nær en ting :-). Kan jeg erstatte Koriander med noget andet? Kan slet, slet ikke med den krydderurt, selvom jeg har prøvet til nogle gange 😅

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorthe
      Ja det er jo en urt, der deler vandene... Brug bare noget andet grønt, du kan li´ ! Kørvel eller estragon måske. Det er jo ikke så eksotisk, men vil give lidt friskhed.
      Jesper

  • Gitte L.

    Hvor kommer citrongræs ind - var i 3 butikker for at få den 🙄 den røg i dressingen ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Gitte
      Det skulle den også. Havde glemt at skrive det, men du så det vel i videoen 😜
      Jesper

  • Jette N.

    Hold nu op for en lækker salat-fik så megen ros af gæsterne! Tak for det jeg glæder mig til det bliver torsdag😂

    • Jesper Vollmer

      Fantastisk Jette
      Jeg smiler stort lige nu... ☺️
      Jesper

  • Marianne B.

    Wow den sparkede r.. 🙏🏻😊
    Super god, skøn for både øjne og mund, jeg havde et stykke flap Meat som jeg brugte og det var super godt 👍🏻

    • Jesper Vollmer

      😜
      Guf for kokkeøre...
      Jesper

  • Mette C.

    Hej Jesper. Tak, for muligheden med en fri måned. Jeg er en madglad “farmor” fra Vendsyssel, som trængte til lidt ny inspiration. Tai salaten ser skøn ud og jeg har allerede lært nyt👍Venlige hilsener Mette Caroline

    • Jesper Vollmer

      Hej Mette
      Hvor er det skøn læsning. Tænk at jeg kan inspirere en glad "farmor" ☺️
      Håber du bliver hængende...
      Jesper

  • Karrinah W.

    Hej Jesper
    Hvor mange personer er Thai salaten til ? 😊

    • Jesper Vollmer

      Den er til 4 personer. Det er fleste opskrifter herinde, hvis ikke der står andet altså ;)
      Jesper

  • Tinna B.

    Hej
    Bliver det meget anderledes, hvis der bruges ægnudler istedetfor

    • Jesper Vollmer

      Hej Tinna
      Det kan du sagtens bruge. Du skal nok få smagen af Thailand på tallerkenen alligevel 😜
      Jesper

  • Ellen S.

    Hej Jesper
    Kan undlade at komme kød i taisalaten, da jeg vil bruge salaten som tilbehør.

    • Jesper Vollmer

      Hej Ellen
      Fik jeg aldrig svaret dig her.
      Jo du kan sagtens undlade kødet her. De kraftige smage får du specielt fra dressingen, men nudlerne giver også en dejlig mæthedsfornemmelse, så du behøver ikke kødet, for at at få smagen af Thailand !
      Jesper

  • Ellen S.

    Undskyld, der mangler lige et "jeg".

  • Lotte

    Hvilken soya - ‘kikkoman-salt’ eller en sødere Og mildere?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lotte
      Undskyld det sene svar. der er gået sommerferie i den. Men nu er jeg her.
      Du skal bruge den salte soya, for ellers bliver det aaaaalt for sødt.
      Håber ikke du får svaret alt for sent.
      Bedste hilsner
      Jesper

  • Charlotte A.

    Hej Jesper.
    Hvor mange personer er opskriften til?
    Mvh Charlotte

    • Jesper Vollmer

      Hej Charlotte
      Den er tænkt til 4 personer. Hvis det er som en fyldig hovedret, kan I jo skrue op for mængderne af både nudler og kød.
      Jesper

  • Gitte S.

    Kan man udelade citrongræs hvis man ikke kan få det? Eller ødelægger det smagen. Jeg kommer fra Møn så vi har ikke lige de eksotiske butikker rundt om hjørnet 😊

    • Jesper Vollmer

      Gitte Gitte Gitte...
      Så må du altså et smut til Thailand 😜
      Nej det er fis... Du kan sagtens undvære det, det vil helt sikkert smage godt alligevel.
      Men når du kan, så skal du altså gøre dig selv den tjeneste, at få fat på noget citrongræs. Jeg elsker den. Du skal prøve at lave den der dessert-frugtsuppe herinde fra en dag her til sommer. Den smager SÅ godt.
      Nogle gange når jeg har gæster i huset på Bornholm, kommer jeg en hel citrongræs i mine kander med vand. Så banker jeg lige den tykke del af dem helt flade, så smager det virkelig igennem i vandet. meget forfriskende...
      Jesper

  • Lene I.

    Jeg har et soya spørgsmål, oftest når der anvendes soya i opskrifter, står der blot soya! Nå jeg går i asiatiske butikker er der mange forskellige typer soya. Er der " retningslinier" for hvornår man bruger de forskellige: salt, sød mm eller er det " smag og behag?. Med venlig hilsen Lene Isager

    • Jesper Vollmer

      Hej Lene,
      Jeg vil sige, at soya er en smagssag. Jeg bruger oftest "bare" almindelig Kikkoman soya, som du kan få i de fleste supermarkeder.
      Link: https://www.kikkoman.dk/produkter/naturligt-brygget-sojasauce/

  • Lene G.

    Hej. Hvilke bøffer anbefales der til retten?
    Samt kan man på siden gemme sine favoritter?☺️

    • Jesper Vollmer

      Hej Lene,
      I thaisalaten kan der bruges alle mulige slags bøffer....Ribeye, T-bone, højreb, mørbrad, filet osv. Det er en smagssag!
      Favoritfunktionen er i støbeskeen og er på vej snarest 😁

  • Christina G.

    Hej Jesper
    Skal have 20 middags gæster på fredag og havde tænkt at vove mig ud i denne skønne ret som vi har fået flere gange, men bare til os 4 herhjemme. Tænkte er der noget af det der kan laves på forhånd? Nogle timer, eller evt. dagen før. Ud over dressingen som jeg kan se fra tidligere svar.
    Mvh Christina

    • Jesper Vollmer

      Hej Christina
      Jamen det er der da. Du kan sagtens lave næsten det hele dagen før, BARE UDEN AT SAMLE DET...
      Dvs. hvis du koger nudlerne, og køler dem ned, er det fint.
      Du kan snitte alt grønt, så det er klart.
      Steg endelig bøfferne dagen før, og så vent med skære dem, før du skal bruge dem.
      Så det eneste du skal gøre på selve dagen er, at "samle" retten, og komme dressingen over i sidste øjeblik.
      Du kan også sagtens sætte dressingen ind for sig selv, og så kan folk selv komme den mængde på, de har lyst til.
      Håber det giver mening !
      Jesper

    • Christina G.

      Det giver mening tak😉 Lyder mega fedt, tak for svar og ikke mindst hurtigt😉
      Måske dumt spørsmål, især når jeg lige har spurgt om det kunne laves på forhånd- men retten bliver ikke for kold… jeg mener hvis det hele har været på køl?
      Lige til sidst, kunne du foreslå evt. noget brød til eller lign. Ikke fordi jeg syntes der mangler, tværtimod, men Vi har farfar, morfar m.fl som jeg tænker/ ved ville blive glade for lidt på siden🙃

    • Jesper Vollmer

      Du behøver jo ikke anrette direkte fra køleskabet. Lad det meste ligge ude i ca. 30 min. Så er det ikke iskoldt.
      Brød til…? Det kan du da godt, men nudlerne mætter jo også ☺️

  • Tina R.

    Kan man gemme rester til dagen efter?
    Bedste hilsner
    Tina

    • Jesper Vollmer

      Hej Tina
      Ja det kan du sagtens. Det har jeg gjort mange gange.
      Bare husk, at marinerede grønne salater altid bliver lidt slatne.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.