Ingredienser
Thai salat
2 stk. bøffer á 200 gram
200 gram glasnudler
2 stk. hjertesalat
1 stk. gulerod
1 stk. forårsløg
1 stk. chili
1 stk. lime
2 cm. ingefær
1 fed hvidløg
1 stk. citrongræs
1 bundt koriander
0,50 dl. fiskesauce
1 dl. soya
1 spsk. sesam
4 spsk. peanuts
Fremgangsmåde
Start med at dække nudlerne med kogende vand og en spsk. salt. Lad dem stå, til du skal bruge dem.
Steg bøfferne hårdt på begge sider, for at få masser af stegesmag med. Sluk for varmen, og lad dem ligge og trække færdige på panden. Vend dem måske en enkelt gang. Gem stegeskyen til dressingen senere.
Skyl og skræl alle dine ting til salaten.
Start med kvarter eller mindre af hjertesalaten nederst, så strimler af gulerod, snittede løg lidt chili osv.
Bland dressingen ved at finthakke både chili, citrongræs og ingefær. Riv limeskal og pres saften med i dressingen. Riv hvidløget fint. Bland de hakkede ting med fiskesauce og soya, og kom stegeskyen med op i. Hak stilkene på korianderen, og kom den med i dressingen.
Vend bøfferne i sesam, og skær dem i tynde skiver.
Sigt nudlerne, og anret dem ovenpå salaten, og kom kødstrimlerne på.
Fordel noget af dressingen på salaten og sæt resten ind på bordet.
Drys lidt peanuts korianderen på tilsidst.