Ingredienser
Kyllingen
1,50 kg. kyllingelår
2 stk. gulerødder
2 stk. løg
10 stk. peberkorn
5 stk. laurbærblade
3 liter vand
1 stk. bouillonterning
Tarteletterne
4 plader butterdej
Saucen
50 gram smør
3 spsk. mel
3 dl. af kogelagen
5 dl. mælk
1 stk. citron, saft og skal
200 g. asparges på glas/dåse
1 håndfulde persille
Fremgangsmåde
Sæt lårene over og koge i bouillonen med krydderier og urter.
Lad dem simre i ca. 1 times tid. Løft dem op af lagen, og lad dem køle lidt af, før du plukker kødet fra. Hak også gulerødderne groft efter kogningen.
Skær butterdejen ud i plader, eller stik dem ud med et stort glas, hvis du hellere vil have dem runde.
Bag dem ved 200° i 20 min. med et stykke bagepapir ovenpå og en rist i rillen ovenover, så de ikke vokser op og vælter. Skær låget af, når de er bagte, og pres lidt af dejen i midte ned, så du laver en fordybning.
Saucen laver du ved at smelte smørret, bage melet af i smørret og på med de 3 dl. bouillon. Når det er pisket godt ud, og klumperne er væk, kommer du mælken på af 2 omgange, hvor du pisker klumperne væk hver gang. Husk at smage godt til med salt og peber.
Vend kød, gulerødder, citronskal og saft i saucen, og justér konsistensen med lidt af bouillonen.
Kom fyldet op i de hule butterdejspuder.