Tarte tatin

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Tarte tatin

  • 8 stk. æbler

  • 3 dl. sukker

  • 1 dl. vand

  • 2 spsk. smør

  • 1 plade butterdej

  • 4 spsk. creme fraiche

Fremgangsmåde

Tarte tatin er en fransk klassiker, der er en kage, der er bagt på hovedet. Når den er færdigbagt, vendes den nemlig om, så de smukke æbler kommer til syne... Glæd dig. 

Imens du skræller dine æbler, kan du nemt sætte din sukker over til karamellen. Kom lidt vand ved sukkeret, så er det meget nemmere at styre farven. Når vandet er fordampet fra sukkeret, begynder det stille og roligt at tage farve. Det er vigtigt, at din pande er helt ren, da karamellen ellers vil krystallisere, og du må starte forfra. 

Når karamellen er perfekt, kommer du de halve skrællede og udhulede æbler på med den runde side nedad. Når de har fået lidt farve, trækker du panden fra varmen. 

Når det er kølet lidt af, kommes butterdejen på toppen, og den bages ved 200 grader i ca. 25-30 min.

Med et snuptag vender du kagen om, UDEN at brænde dig på den varme karamel.

Server kagen med creme fraiche eller en lille kugle vaniljeis.  

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2018-10-28 kl. 21.22.31.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Jette N.

    Uhmmmmm det var nemt og lækkert😋

  • Marianne J.

    Ih hvor er den flot, velbekommen.
    Den skal jeg lave.😊

  • Jørgen A.

    Har lavet tærten her til aften. Fremragende, nemt og masser af Wow-factor

    • Jesper Vollmer

      Wow-factor !
      DET kan jeg li´!
      Jesper

  • Rasmus A.

    Kan man lave noget af retten dagen inden eller på dagen så når det er dessert tid skal den bare i ovnen?

    • Jesper Vollmer

      Hej Rasmus
      Ja det tænker jeg godt, du kan.
      Jeg ville karamellisere æblerne, og lægge dem i formen/panden. Lade dem køle helt af. Komme den kolde butterdej på, dække det med madfilm, og gemme det på køl til dagen efter. herfra er det bare at smide panden (uden film) 😜 ind i ovnen !
      Det er jo faktisk sådan vi gør i restauranterne med små portionsforme med selvsamme. Du kan sagtens lave dem i små daioleforme / muffinforme med et halvt æble plus karamel i hver plus en udstukket rund plade butterdej på toppen. Kan du se det for dig?
      Jesper

  • Pia S.

    Nøjjj lækkeri den dessert vil jeg lave 1.2 når vi får venner på besøg til dejlige konge retter Den skal være lun ikke?

    • Jesper Vollmer

      Fedt... jo gerne lun og lækker evt. med cremefraiche eller vaniljeis...

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.