Ingredienser
Tarte tatin
8 stk. æbler
3 dl. sukker
1 dl. vand
2 spsk. smør
1 plade butterdej
4 spsk. creme fraiche
Fremgangsmåde
Tarte tatin er en fransk klassiker, der er en kage, der er bagt på hovedet. Når den er færdigbagt, vendes den nemlig om, så de smukke æbler kommer til syne... Glæd dig.
Imens du skræller dine æbler, kan du nemt sætte din sukker over til karamellen. Kom lidt vand ved sukkeret, så er det meget nemmere at styre farven. Når vandet er fordampet fra sukkeret, begynder det stille og roligt at tage farve. Det er vigtigt, at din pande er helt ren, da karamellen ellers vil krystallisere, og du må starte forfra.
Når karamellen er perfekt, kommer du de halve skrællede og udhulede æbler på med den runde side nedad. Når de har fået lidt farve, trækker du panden fra varmen.
Når det er kølet lidt af, kommes butterdejen på toppen, og den bages ved 200 grader i ca. 25-30 min.
Med et snuptag vender du kagen om, UDEN at brænde dig på den varme karamel.
Server kagen med creme fraiche eller en lille kugle vaniljeis.