Tagine

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Tagine

  • 500 gram oksekød (bryst, bov eller lign.)

  • 2 spsk. Ras el Hanout

  • 1 spsk. spidskommen

  • 2 stk. kanelstænger

  • 2 stk. rødløg

  • 1 stk. hokaido

  • 1 stor aubergine

  • 5 cm. ingefær

  • 2 ds. hakkede tomater

  • 1 liter vand

  • 10 stk. tørrede abrikoser

  • 10 stk. tørrede dadler

  • 1 håndfuld mandler

  • 1 dusk mynte

  • Cous cous

  • 3 dl. cous cous

  • 3 dl. kogende vand

  • 1 tsk. salt

  • 1 stk. granatæble

Fremgangsmåde

Skær kødet ud i store stykker. 

Mariner kødet i lidt Ras el Hanout gerne et par timer, men du kan også gøre som mig her, og bare køre på med det samme ;) 

Brun kødet af på en pande, og kom det op i enten en stegeso eller gryde med låg til. 

Kom alle de andre ingredienser i pånær de tørrede frugter. Mos det hele godt rundt med lidt salt og peber. 

Kom det i en 175° varm ovn i 2-3 timer afhængig af hvor store stykker kødet er i. Mærk efter 2 timer, om kødet er mørt. Ellers giver du det lidt længere. 

Kom de tørrede frugter med i sammen med evt. lidt mere vand, hvis det hele er kogt lidt tørt. Braisér det hele i 20 minutter mere. 

Imens kommer du det kogende vand over cous cous´en i en skål sammen med saltet, og kommer madfilm på, så det damper under filmen i 5-10 min. Rør herefter i det med et piskeris, så det løsner sig. 

Del og bank kernerne ud på granatæblet, som jeg gør i filmen, og drys dem over cous cous´en. 

Når kødet er helt mørt, tager du det op af resten, og trækker det fra hinanden med to gafler, og samler alt igen med mandler og mynte på toppen. Sørg for med vand eller bouillon, at det har den rigtige saftighed til din smag. 

Server couc cous´en ved siden af. 

Billeder fra opskriften

3

Kommentarer

  • Hellen G.

    Hvad er Ras el Hanunut ?
    Tror ikke jeg kan få det her, hvor jeg bor.
    Er det noget, man kan blande selv?
    Hellen Gram Andersson

    • Morten Ø.

      Hej Hellen, de gange jeg har skulle bruge det har jeg med stor success blandet det selv.
      2 tsk. friskrevet muskatnød
      2 tsk. stødt ingefær
      2 tsk. stødt kardemomme
      1 tsk stødt kanel
      1 tsk. stødt allehånde
      1 tsk. stødt koriander
      1 tsk friskværnet peber
      1/2 tsk. cayennepeber
      1/4 tsk. stødt nelliker

    • Jesper Vollmer

      Tak Morten
      Hvor er det sødt af dig at bidrage med blandingen her.
      Nyd din weekend ☺️
      Jesper

  • Hellen G.

    Tak😊

  • Andrea P.

    Mums! Jeg har nogle lammeskanke...kan jeg ikke lave dem på den her måde på mandag på min fødselsdag?

    • Jesper Vollmer

      Jo det vil være perfekt...
      De brugte også masser af lam på samme måde i Marrakech.

  • Leni E.

    Og kan stegeso og gryde udskiftes med en tagine. ( jeg har just fået en foræret, derfor mit spørgsmål)

    • Jesper Vollmer

      Det er jo bare endnu bedre og mere autentisk.
      Jesper

    • Leni E.

      Tak for svar - og ellers er alt som i stegeso/gryde - der ryger en del væske forekommer det mig i tagine. Mvh Leni.

  • Leni E.

    Mill & Mortar har Ras el Hanout = grønthandlerens hoved:-)

  • Birthe K.

    Kan man lave retten dagen før

    • Jesper Vollmer

      Sagtens...

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.