Ingredienser
Tagine
500 gram oksekød (bryst, bov eller lign.)
2 spsk. Ras el Hanout
1 spsk. spidskommen
2 stk. kanelstænger
2 stk. rødløg
1 stk. hokaido
1 stor aubergine
5 cm. ingefær
2 ds. hakkede tomater
1 liter vand
10 stk. tørrede abrikoser
10 stk. tørrede dadler
1 håndfuld mandler
1 dusk mynte
Cous cous
3 dl. cous cous
3 dl. kogende vand
1 tsk. salt
1 stk. granatæble
Fremgangsmåde
Skær kødet ud i store stykker.
Mariner kødet i lidt Ras el Hanout gerne et par timer, men du kan også gøre som mig her, og bare køre på med det samme ;)
Brun kødet af på en pande, og kom det op i enten en stegeso eller gryde med låg til.
Kom alle de andre ingredienser i pånær de tørrede frugter. Mos det hele godt rundt med lidt salt og peber.
Kom det i en 175° varm ovn i 2-3 timer afhængig af hvor store stykker kødet er i. Mærk efter 2 timer, om kødet er mørt. Ellers giver du det lidt længere.
Kom de tørrede frugter med i sammen med evt. lidt mere vand, hvis det hele er kogt lidt tørt. Braisér det hele i 20 minutter mere.
Imens kommer du det kogende vand over cous cous´en i en skål sammen med saltet, og kommer madfilm på, så det damper under filmen i 5-10 min. Rør herefter i det med et piskeris, så det løsner sig.
Del og bank kernerne ud på granatæblet, som jeg gør i filmen, og drys dem over cous cous´en.
Når kødet er helt mørt, tager du det op af resten, og trækker det fra hinanden med to gafler, og samler alt igen med mandler og mynte på toppen. Sørg for med vand eller bouillon, at det har den rigtige saftighed til din smag.
Server couc cous´en ved siden af.