Ingredienser
- Mørbraden 
- 2 stk. svinemørbrad 
- Linsesalat 
- 4 dl. linser (Puy) 
- 150 gram mayonnaise 
- 1 håndfuld persille 
- 2 fed hvidløg 
- Salaten 
- 1 hoved rød salat 
- 0,50 stk. rødløg 
- 3 spsk. æbleeddike 
- 6 spsk. olivenolie 
Fremgangsmåde
Start med at koge linserne i 35-40 min. til møre. Køl dem af.
Fjern den store sene på mørbraden.
På en varm pande bruner du mørbraden af i olie på alle sider. Skru ned for varmen på 2/3 af effekten, og kom 4 spsk. smør på panden sammen med salt og peber.
Nu pøser du det brusende smør over mørbraden løbende på begge sider. Vend og drej undervejs.
Det tager ca. 15 min i alt. Sluk og lad kødet trække færdigt, til kernetemperaturen rammer 60°- 62°
Bland linser og dressingen på mayonnaise, salt, peber og hvidløg sammen med den hakkede persille.
Snit løget i tynde strimler, og vend det sammen med æbleeddike. Lad det trække i mindst 10 min.
Pluk og skyl salaten, og vend det sammen med løgstrimlerne.
Anret linserne og salaten med saftige stykker mørbrad, og kom lidt af den smagfulde stegesky ved.