Svinemørbrad og linser

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Mørbraden

  • 2 stk. svinemørbrad

  • Linsesalat

  • 4 dl. linser (Puy)

  • 150 gram mayonnaise

  • 1 håndfuld persille

  • 2 fed hvidløg

  • Salaten

  • 1 hoved rød salat

  • 0,50 stk. rødløg

  • 3 spsk. æbleeddike

  • 6 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Start med at koge linserne i 35-40 min. til møre. Køl dem af. 

Fjern den store sene på mørbraden. 

På en varm pande bruner du mørbraden af i olie på alle sider. Skru ned for varmen på 2/3 af effekten, og kom 4 spsk. smør på panden sammen med salt og peber. 

Nu pøser du det brusende smør over mørbraden løbende på begge sider. Vend og drej undervejs. 

Det tager ca. 15 min i alt. Sluk og lad kødet trække færdigt, til kernetemperaturen rammer 60°- 62°

Bland linser og dressingen på mayonnaise, salt, peber og hvidløg sammen med den hakkede persille. 

Snit løget i tynde strimler, og vend det sammen med æbleeddike. Lad det trække i mindst 10 min. 

Pluk og skyl salaten, og vend det sammen med løgstrimlerne. 

Anret linserne og salaten med saftige stykker mørbrad, og kom lidt af den smagfulde stegesky ved. 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Wanda K.

    Ser lækker ud Jesper
    Men nu sidder jeg igen og vil Gerne vide hvad man gør når det er til mange personer 😉

    • Jesper Vollmer

      Det kan jeg godt forstå...
      Rigtig mange medlemmer her i klubben er par. Dvs. ungerne er måske flyttet hjemmefra, og man laver ikke altid mad til 4 eller flere. Derfor laver jeg en del retter herinde, der egner sig til netop det.
      Det er jo ikke alle opskrifter, der passer til, at man bare ganger op, hvis man skal lave mad til mange. Det er der opskrifter, der egne sig bedre til.
      Men dermed ikke agt, at man ikke kan lave mørbrad til mange... der ville jeg brune dem af i stedet, og derefter bage dem om det så er 10 eller 20 stk. færdige i ovnen til de rammer samme kernetemperatur.
      Håber, det giver mening...
      Jesper

  • Bente K.

    Så jeg dig også lige tilsætte et lille drys Piment d'espelette til dressingen?
    Det står der ikke noget om i opskriften.

    • Jesper Vollmer

      Det skulle ikke undre mig... det står jo altid fremme ved siden af salt og peber i mit køkken.
      Jesper

  • Vibeke D.

    Jeg så opskriften - dernæst videoen - er vild med Puy-linser - havde en mørbrad i fryseren. Var nysgerrig på at stege mørbraden på den måde. 1/2 portion af tilbehøret …. Vi spiste op - min mand ku’ virkelig godt li’ det også!
    Mums 😚

  • Lisbeth A.

    Wauuuu hvor smager det godt. Jeg har lavet det i aften, og det er ikke sidste gang. Tak for den opskrift🙂

  • Wanda K.

    Tak for svar Jesper
    Vi er også kun 2 😉men når børn og børnebørn kommer så forventer de Jesper mad 😋

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det dejligt Wanda... Og selvfølgelig skal de da ha´ Jespermad, når de beder om det 😄

  • Birte H.

    Du nævner i videoen at temperaturen stiger når kødet hviler. Er der en tommelfinger regl om hvor mange grader hviletid giver?

  • Mia H.

    Super dejlig opskrift, som smager rigtig godt 😊

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.