Svinekæber

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Kæberne

  • 500 gram svinekæber

  • 1 spsk. salt

  • 4 stk. rødløg

  • 8 fed hvidløg

  • 2 håndfulde champion

  • 1 stk. bladselleri

  • 1 spsk. smør til stegning

  • 1 spsk. olie til stegning

  • 5 dl. rødvin

  • 1 liter hønsebouillon

  • 2 spsk. maizena plus lidt vand

  • Mosen

  • 4 stk. bagekartofler

  • 4 spsk. smør

  • 3 dl. mælk

  • 2 tsk. dijonsennep

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • Hakket persille

Fremgangsmåde

Start med at fjerne senen på kæberne med en kniv ned mod brættet. Drys kæberne med saltet, og sæt dem på køl natten over. 

Brun kæberne af i olien og smørret, og del løgene i halve, skær hvidløgene groft ud, og lav "bjælker" af sellerien. Hold bare dine champion hele. Kom grøntsagerne med ned og brune lidt af, og kom vinen på. Kog vinen lidt ind, inden bouillonen kommer ved. Kog det op, og krydr med lidt kværnet sort peber. Sæt låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 150° i 1,5 time. 

Imens gryden er i ovnen, laves kartoffelmosen. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i rent vand. Når de er helt møre og stadig varme, piskes de sammen med smør, mælk, peber og sennep. Når konsistensen er perfekt, kommer du salt i, til det smager godt. 

Når kæberne og alt det andet guf er mørt, kan du evt. jævne saucen lidt med maizena opløst i lidt vand. Vær sikker på, at du har smagt saucen godt til med salt, peber, syre og evt. sødme. Det skal jo smage optimalt. 

Ved anretningen kan du lige drysse lidt frisk persille på toppen. Det hører sig til. 

Billeder fra opskriften

IMG 6984

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Lise T.

    Skal svinekæberne skylles fri for det salt, de har stået på køl med?
    Hilsen
    Lise

    • Jesper Vollmer

      Hej Lise
      Nej jeg kommer dem bare direkte i...
      Jesper

    • Susanne L.

      Hej Jesper.
      Jeg skal lave svinekæbe opskrift her i weekenden. Der står i opskrift at man skal sætte gryde med låg i ovnen 150 grader 1,5 time. Kan jeg godt koge kæberne møre, ved at lade retten simmer på komfuret, hvor længe skal jeg så lade retten simmer?
      VH Susanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne
      Undskyld det sene svar... Jeg havde ikke set "dig".
      Men ja du kan sagtens lade simreretter simre på komfuret. Det er samme tid.
      Måske du allerede har gjort det, og så håber jeg bare, at det gik godt.
      Jesper

  • Henrik S.

    Hej Jesper
    Din ret med svinekæber ser utrolig lækker ud. Glæder mig til at lave den.
    Hvordan laver du hønsebouillonen?
    Mvh Henrik

    • Jesper Vollmer

      Hej Henrik
      Den her bouillon er "bare" en hønse-paste, jeg har købt. Men der kommer på et tidspunkt en opskrift på den hjemmelavede hønsefond.
      Jesper

  • Lis S.

    Ser virkelig lækkert ud👍😊 hvordan er det med rødvin i mad? Nogle principper for smag, procenter mv.? og kan man erstatte rødvinen med andet?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis
      Du behøver ikke bruge de dyreste dråber i maden. Det er ikke nødvendigt, da du jo koger det sammen med en masse andet, så selve vinens smag jo ikke er til at skelne. Jeg kigger slet ikke på procenter her, men udelukkende syren fra vinen.
      Dvs. du skal selvfølgelig ikke bruge søde dessertvine i maden, hvis det ikke er til dessert. Det kunne være pære i sød vin etc.
      Du kan godt erstatte de tunge rødvine i efterårs og vinterretter med hvidvine om foråret og sommeren, for at gøre det lettere...
      Giver det mening ?
      Jesper

  • Eva K.

    Svinekæber er skønt. Jeg plejer dog at putte dem i en stegeso med nogle rodfrugter og lidt portvin. Blender så nogle af grøntsagerne med væsken bagefter til saucen, det er virkelig guf😀

  • Hanne B.

    Hej Jesper
    Det ser rigtig godt ud.
    Tak for det. :-)
    hilsen Hanne

  • Susanne H.

    Mums mums - svinekæber er bare lækkert på denne årstid. Og så fås de pt. i Superbrugsen til en god pris. Det ser godt ud, så den opskrift glæder jeg mig til at prøve😉

  • Jonna J.

    Hej Jesper
    Ser så lækkert ud, jeg har købt nogle spoleben (fra forben på gris) tror du man kan tilberede dem på samme måde som kæberne? De ser også ud til at have “sene” Tænker måske også de skal braiseres, og have temmelig lang tid i ovn.
    Glæder mig til din kommentar. Har lige været et par dage på Bornholm (i Allinge) et lokalt spisested havde spoleben på menu kortet, nåede desværre ikke at smage☺️
    Bedste Hilsner fra Jonna Jensen

    • Jesper Vollmer

      Hej Jonna
      Ja du kan sagtens gøre det på samme måde med spoleben. De smager også fantastisk. De skal nok bare lige ha´ 1/2 - 1 time mere...
      Jesper

  • Connie M.

    Hej Jesper
    Det ser som sædvanligt lækkert ud når du kokkererer...lidt underligt det med saltning af kæberne - man skulle tro de blev tørre når der bliver trukket væde ud 1

    • Jesper Vollmer

      Hej Connie
      Nej tvært imod. Det er det en sprængning gør. Det holder kødet saftigt. Har du smagt sprængt kylling? Det er også virkelig juicy stuff...
      Jesper

  • Birthe N.

    Hej Volmer. Har lavet svinekæber masser af gange, som årgang 39 er det ikke nyt for mig, og på mange forskellig måder,din måde her, var rigtig god.mums.😋

    • Jesper Vollmer

      Skøn læsning Birthe
      Jeg kan ikke høre sådan noget for tit ;)
      Jesper

  • René S.

    Hej Jesper
    Glæder mig til at prøve din opskrift. De sidste par gange har jeg ikke fjernet hinderne på kæberne da de “forsvinder” under tilberedningen. Det var et tip jeg fik af min slagter.
    Hilsen René S.

    • Jesper Vollmer

      Hej René
      Ok den var ny for mig. Har aldrig eksperimenteret med det. Men det vil jeg da teste næste gang. Evt. bare med halvdelen. Så kan man lige se det an... v
      Jesper

  • Britt H.

    Hej Jesper
    De svinekæber ser vildt godt ud skal prøves.
    Kan et stykke spidsbryst tilberedes med samme grøntsager og rødvin?
    Hilsner Britt

    • Jesper Vollmer

      Hej Britt
      Ja det kan du sagtens gøre. Det vil bliver super lækkert.
      Jesper

  • Birthe N.

    Dn med ikke at fjerne hinnerne bruger jeg også, fungerer fint.👍

  • Annett H.

    Hej Jesper
    Jeg har ikke en gryde der kan stilles i ovnen, kan man lade gryden det stå på kogepladen i stedet for og koge videre der?
    Hilsen Annett

    • Jesper Vollmer

      Hej Annett
      Ja det kan du sagtens. Bare sørg for, at det kune lige simre... det må ikke koge tørt nemlig.
      Jesper

  • Annette O.

    Endnu en ret, der går rent ind👌🏻
    Kartoffelmos med sennep? Ja, det var også en oplevelse af de bedre 🙃

  • Tina B.

    Hej Jesper
    Min mand lavede det i weekenden og super lækker ret.
    Da vi tog gryden ud af ovnen, så så sovsen ikke så mørk ud som din. Den virkede ikke lige så kraftig. Vi tænkte, det kunne være, at din støbejernsgryde holder bedre på varmen i ovnen, end vores gryde.
    Så kom min mand med en god idé. Vi siede grøntsagerne og kødet fra og lod så sovsen stå 1 times tid og koge ind og efter den time, var den perfekt. Mums den smagte godt og var lige så mørk i farven, lige som din og så kom vi det hele i igen.
    Bestemt en ret, vi skal ha' igen :-)
    Hilsen Tina

    • Jesper Vollmer

      Godt improviseret Tina...
      Det er også en god bouillon, jeg bruger her.
      Jesper

  • Helle B.

    Hej Jesper,
    Er det et helt bundt bladselleri der skal i eller er det blot en enkelt stængel?
    Mvh Helle

    • Jesper Vollmer

      Hej Helle
      Jeg bruger et helt bundt.
      Jesper

  • Britta R.

    Hej Jesper
    Kan jeg bruge mørk øl i stedet for rødvin
    VH Britta

    • Jesper Vollmer

      Hej Britta
      Ja det kan du sagtens !
      Jesper

  • Lone

    Skøn skøn ret, har lavet den flere gange. Lidt (hjemmelavet) solbærsyltetøj og syltede rødbeder er lækkert tilbehør.

  • Judy A.

    Det er en skøn udgave af svinekæber . Så lækkert .

  • Pernille B.

    Smager skønt såfremt retten får en masse salt/pebber og er man så heldig at slagteren har renset svinekæberne så tager det ingen tid at forberede.
    Da saucen var meget tynd og ikke smagte af meget valgte jeg at si den fra så jeg rigtig kunne arbejde med den både på smag/konsistens - eftersom svinekæberne var så møre at de næsten faldt fra hinanden var dette det eneste rigtige at gøre hvis de skulle forblive intakte.
    Har altid brugt kartofler beregnet til suppe/mos og anede ikke at bagekartofler var velegnede til at lave mos men jeg syntes bestemt den kun blev bedre og med lidt dijon til at pifte op blev det en rigtig lækker mos.
    Skøn ret og super nem - svinekæber er helt sikkert en “glemt” spise som alle burde tage til sig.
    Laver tit kæber vendt i panko og det smager fantastisk serveret enten med en lækker mos og en kraftig sauce eller bare til en lækker salat med en kraftig dressing.
    Tak for endnu en dejlig opslrift.....

  • Charlotte M.

    Hej! Jeg skal min familie til svinekæber med kartoffelmos den 23.12.
    Er der noget, som jeg kan gøre på forhånd, så det bliver nemmere.
    Beregner man 2 svinekæber pr. mand.
    På forhånd tak Charlotte.

    • Jesper Vollmer

      Hej Charlotte,
      2 pr person lyder som lige lidt i mængden. Jeg ville foreslår mindst 3 pr snude. Et par 100 gram pr person - afhænger af kæbernes størrelse.
      Desuden kan alt laves i forvejen - også kartoffelmos. Bare sørg for at dække den ordentligt til og det kan være, at du skal justere med ekstra mælk, når du varmer den op 🤩

    • Kristian D.

      Hej Jesper, hvordan genopvarmer du mos?

    • Jesper Vollmer

      Hej Kristian
      Undskyld det sene svar.
      Enten ved at varme den forsigtigt op under låg med lidt ekstra mælk.
      Hvis du har en mikroovn, er den god til det også. Den holder det saftigt.
      Hjemme hos mig kunne jeg godt finde på at starte med mikroovn og SÅ gøre den perfekt i en gryde.
      Jesper

    • Else F.

      Hvis man erstatter mælken, og i stedet bruger lidt fløde og æg, kan mosen laves dagen før, stå på køl, og bages i ovnen i en gratinskål, til en er gennemvarm. (Tiden afhænger af skålens størrelse). Det bliver lækkert, og fluffy, pga æggene

  • Svend E.

    Hej Jesper
    Har i dag lavet svinekæber, en rigtig lækker ret, jeg fulgte opskriften 100%, den var nem at følge og resultatet var fantastisk, så tak for at indviede os i din kunnen.
    Hilsen
    Svend Erik .

    • Jesper Vollmer

      Hej Svend Erik
      Jeg er glad for at I kastede jer over den, og var glade! :)
      Jesper

  • Pia O.

    Hej Jesper
    Jeg vil lave denne ret til gæster i weekenden. Har du selv prøvet at koge kæberne med hinder på?
    Glæder mig til at servere den.
    Kh Pia 🌷

    • Jesper Vollmer

      Hej Pia
      Jeg har ikke selv prøvet det nej, men flere har skrevet, at det kan man sagtens...
      Jesper

  • Finn J.

    Hej Jesper
    Ski ferien nærmer sig, uge 11, og vi er 16 personer der skal på den årlige skiferie. Kan retten tåle at komme i fryseren , for så vil jeg lave den hjemmefra.

    • Jesper Vollmer

      Ja sgu da...
      Og jeg kan godt garantere glad munde, når du disker op med den her på skiferien...
      Jeg har selv ofte taget mad med på skiferier til Morgen (alt er jo så dyrt deroppe). Så har jeg lavet gryderetter, som jeg har kølet ned, vakuumeret det, og pakket det med på turen. Ikke et øje tørt, og en god måde at spare lidt på...
      Samtidig med at "nogen" får KLUB VOLLMERS opskrifter på ferien... what a treat 😄
      Jesper

  • Frederik D.

    Kan jeg godt erstatte grisekæberne med kalve kæber og bruge samme opskrift 🤗

  • Judy M.

    I de fleste opskrifter skriver de at svinekæberne skal have to en halv til tre timer. Din tid er det halve, men der er jo ingen grund til at give dem tre timer, hvis man kan nøjes med det halve. De 150 grader er det alm. ovn eller varmluft?
    Judy

    • Jesper Vollmer

      Hej Judy
      Undskyld det sene svar.
      Jeg kan godt lide lidt struktur i mine, men er du mere til, at det falder fuldstændig fra hinanden, kan du sagtens øge tiden.
      Jesper

  • Inge l.

    Hej Jesper
    Jeg er også usikker på om det er almindelig eller varmluft ovn jeg skal bruge.

  • Tine C.

    Hej Jesper.
    Først, Tak for et dejligt og inspirerende medlemskab Kan man fryse kæberne når man har saltet dem over nat ?
    Go’ weekend mange hilsner Tine

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.