Ingredienser
Kæberne
500 gram svinekæber
1 spsk. salt
4 stk. rødløg
8 fed hvidløg
2 håndfulde champion
1 stk. bladselleri
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. olie til stegning
5 dl. rødvin
1 liter hønsebouillon
2 spsk. maizena plus lidt vand
Mosen
4 stk. bagekartofler
4 spsk. smør
3 dl. mælk
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt og lidt peber
Hakket persille
Fremgangsmåde
Start med at fjerne senen på kæberne med en kniv ned mod brættet. Drys kæberne med saltet, og sæt dem på køl natten over.
Brun kæberne af i olien og smørret, og del løgene i halve, skær hvidløgene groft ud, og lav "bjælker" af sellerien. Hold bare dine champion hele. Kom grøntsagerne med ned og brune lidt af, og kom vinen på. Kog vinen lidt ind, inden bouillonen kommer ved. Kog det op, og krydr med lidt kværnet sort peber. Sæt låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 150° i 1,5 time.
Imens gryden er i ovnen, laves kartoffelmosen. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i rent vand. Når de er helt møre og stadig varme, piskes de sammen med smør, mælk, peber og sennep. Når konsistensen er perfekt, kommer du salt i, til det smager godt.
Når kæberne og alt det andet guf er mørt, kan du evt. jævne saucen lidt med maizena opløst i lidt vand. Vær sikker på, at du har smagt saucen godt til med salt, peber, syre og evt. sødme. Det skal jo smage optimalt.
Ved anretningen kan du lige drysse lidt frisk persille på toppen. Det hører sig til.