Ingredienser
Kødbollerne
500 gram kalv og flæsk
2,50 dl. panko (rasp)
1 helt æg
1,50 dl. mælk
1 tsk. allehånde
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. muskat
1 lille løg
1 passende mængde salt og peber
Saucen
4 spsk. smør
3 spsk. mel
5 dl. kalvebouillon
2,50 dl. piskefløde
1 spsk. dijon
1 spsk. engelsk sauce
1 passende mængde salt og peber
Tyttebærmarmelade og hakket persille
Pasta eller kartoffelmos
Fremgangsmåde
Inden du samler alt til farsen i en stor skål, steger du lige løget af i lidt smør, til det bliver gyldent.
Kom alle ingredienserne op i skålen, og rør det godt sammen. Rul kødbollerne så du får ca. 20 stk.
Steg dem at i 50/50 olie og smør på alle sider.
Når de er stegt flot gyldne, men ikke helt færdige i midten, løfter du dem af panden, så du kan lave saucen.
Smelt smør og kom mel ved, og bag det af, til melet begynder at tage lidt farve.
På med bouillon, og pisk alle klumperne helt ud. I med sennep og engelsk sauce.
Lad det simre i 5 min, inden du kommer fløden på. Smag godt til.
Når det hele er kogt sammen, og smager som det skal, kommer du kødbollerne tilbage i saucen, og lader det simre, til de er færdige i midten.
Server dem med enten kogt pasta eller kartoffelmos og lidt tyttebærmarmelade. Drys med persille...