Svenske köttbullar

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Kødbollerne

  • 500 gram kalv og flæsk

  • 2,50 dl. panko (rasp)

  • 1 helt æg

  • 1,50 dl. mælk

  • 1 tsk. allehånde

  • 1 tsk. hvidløgspulver

  • 1 tsk. muskat

  • 1 lille løg

  • 1 passende mængde salt og peber

  • Saucen

  • 4 spsk. smør

  • 3 spsk. mel

  • 5 dl. kalvebouillon

  • 2,50 dl. piskefløde

  • 1 spsk. dijon

  • 1 spsk. engelsk sauce

  • 1 passende mængde salt og peber

  • Tyttebærmarmelade og hakket persille

  • Pasta eller kartoffelmos

Fremgangsmåde

Inden du samler alt til farsen i en stor skål, steger du lige løget af i lidt smør, til det bliver gyldent. 

Kom alle ingredienserne op i skålen, og rør det godt sammen. Rul kødbollerne så du får ca. 20 stk. 

Steg dem at i 50/50 olie og smør på alle sider. 

Når de er stegt flot gyldne, men ikke helt færdige i midten, løfter du dem af panden, så du kan lave saucen. 

Smelt smør og kom mel ved, og bag det af, til melet begynder at tage lidt farve. 

På med bouillon, og pisk alle klumperne helt ud. I med sennep og engelsk sauce. 

Lad det simre i 5 min, inden du kommer fløden på. Smag godt til. 

Når det hele er kogt sammen, og smager som det skal, kommer du kødbollerne tilbage i saucen, og lader det simre, til de er færdige i midten. 

Server dem med enten kogt pasta eller kartoffelmos og lidt tyttebærmarmelade. Drys med persille...

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Susanne H.

    Hej Jesper
    Det gik fint med at lave retten, 🤗og der er rigtig god smag i den👍den gjorde lykke på aftensbordet😀

    • Jesper Vollmer

      Sådan Susanne... Tak for at dele det med mig.
      Jesper

  • Søren D.

    Jeg tror det er Kylling Velouté opskriften du tænker på, når du nævner en anden opskrift

    • Jesper Vollmer

      Det er præcis den Søren... tak.

  • Tina T.

    Kan retten fryses, så man kan lave en stor portion?
    Mh Tina

    • Jesper Vollmer

      Ja sagtens...

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.