Ingredienser
Svampesuppe 2.0
400 gram kartofler
3 hele gulerødder
3 skalotte løg
4 fed hvidløg
2 spsk. Shriracha (chilisauce)
600 gram svampe (blandede)
2,50 dl. vand / bouillon
4 dl. piskefløde
2 håndfulde ekstra svampe til topping
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Kog dem møre i vand UDEN salt.
På en varm pande steger du svampene hårdt af, og krydrer dem med salt, peber.
I en anden gryde sauteres gulerødder, løg og hvidløg af, til det får lidt farve.
I med chilisaucen og steg den kort af. Nu er det tid til de stegte svampe og bouillonen.
Lad det simre under låg, til gulerødderne er møre.
På med kartoflerne og fløden nu.
Lad det koge sammen i 5 min. og blend nu det hele.
Smag til - smag til - smag til...
Steg de ekstra svampe, og server den varme og meget tykke suppe med stegte svampe på toppen.
Jeg havde en Karl Juhan, som jeg skar i tynde skiver med olivenolie, citronsaft og salt som en ekstra lille rå svampesalat.