Ingredienser
Svampesuppe
600 gram blandede svampe
2 stk. skalotteløg
3 fed hvidløg
3 spsk. cognac
2 dl. hvidvin
1 liter bouillon, høns eller grønt
1 tsk. paprika
2 dl. piskefløde
1 håndfuld hakket persille
Spis evt. brød til
Fremgangsmåde
Start med at ordne svampene ved at børste dem fri for sand og snuld.
Del svampene i grove stykker, så de er klar til panden.
Snit løg i strimler, og hold dem klar til senere.
Riv hvidløgene, og dæk dem med lidt olivenolie. Hold dem klar til senere.
Steg svampene af på panden i 50/50 olie og smør, til de får en flot og mørk farve. Når de er stegt allesammen, kommer du løgene på panden, og steger dem lidt med. Smag til med hvidløgsolien, salt og peber. Hvis du vil flambere det, kommer du cognac´en på panden, og antænder det med lidt ild. Du kan også bare nøjes med at smage suppen til senere med den rene cognac, eller helt undlade det, hvis du vil undvære spiritussen. Det passer bare rigtig godt til.
Tag lidt svampe fra som fyld til anretningen, hvis altså du vælger at blende suppen senere.
Kom resten af svampene op i en gryde, og kom hvidvinen på. Lad det koge halvt ind.
I med bouillonen op, og lad det simre forsigtigt under låg i ca. 20 min.
Nu er det tid til fløden, som også gerne må simre i 8-10 min.
Smag suppen godt til med salt, peber, cognac, hvidløgsolie og måske lidt mere paprika.
Når suppen smager godt, kan du vælge at spise den, som den er, eller blende den, så du får en cremet suppe.
Jeg viser dig begge dele her.