Svampesuppe

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Svampesuppe

  • 600 gram blandede svampe

  • 2 stk. skalotteløg

  • 3 fed hvidløg

  • 3 spsk. cognac

  • 2 dl. hvidvin

  • 1 liter bouillon, høns eller grønt

  • 1 tsk. paprika

  • 2 dl. piskefløde

  • 1 håndfuld hakket persille

  • Spis evt. brød til

Fremgangsmåde

Start med at ordne svampene ved at børste dem fri for sand og snuld. 

Del svampene i grove stykker, så de er klar til panden. 

Snit løg i strimler, og hold dem klar til senere. 

Riv hvidløgene, og dæk dem med lidt olivenolie. Hold dem klar til senere. 

Steg svampene af på panden i 50/50 olie og smør, til de får en flot og mørk farve. Når de er stegt allesammen, kommer du løgene på panden, og steger dem lidt med. Smag til med hvidløgsolien, salt og peber. Hvis du vil flambere det, kommer du cognac´en på panden, og antænder det med lidt ild. Du kan også bare nøjes med at smage suppen til senere med den rene cognac, eller helt undlade det, hvis du vil undvære spiritussen. Det passer bare rigtig godt til. 

Tag lidt svampe fra som fyld til anretningen, hvis altså du vælger at blende suppen senere. 

Kom resten af svampene op i en gryde, og kom hvidvinen på. Lad det koge halvt ind.

I med bouillonen op, og lad det simre forsigtigt under låg i ca. 20 min. 

Nu er det tid til fløden, som også gerne må simre i 8-10 min. 

Smag suppen godt til med salt, peber, cognac, hvidløgsolie og måske lidt mere paprika. 

Når suppen smager godt, kan du vælge at spise den, som den er, eller blende den, så du får en cremet suppe. 

Jeg viser dig begge dele her. 

Billeder fra opskriften

8

Kommentarer

  • Lisbeth v.

    Jeg lagde mærke til, at du kom citronsaft i suppen, mens den kogte. Jeg har altid lært, at man skal tage gryden af ilden først, da det ellers skiller. Er det helt forkert?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lisbeth
      Der er der noget om, men den lille mængde gør ikke noget. Især ikke i den blendede version.
      Jesper

  • Søren D.

    Den glæder jeg mig til at lave... den rustikke har sådan en flot farve, så det er den jeg prøver først

    • Jesper Vollmer

      De er ens. Den ene er bare blendet.
      Det er lidt paprika, der farver.
      Kesper

  • Anders J.

    Hej Jesper, smider du paprikaen i sammen med hvidløgsolien, salt og peberen, sammen med hvidvinen eller efter boulionen ? Jeg kan ikke se det i videon og kan heller ikke finde det i beskrivelsen.

  • Bent R.

    Wow! Det skal prøves i weekenden. Skal ind i byen og købe trækpapir, for tænderne løber da helt i vand nu! Vender tilbage med resultat og bedømmelse :-)

  • Hanne M.

    Hej Jesper, kan suppen laves dagen før den skal serveres?
    Hanne

    • Jesper Vollmer

      Ja ja sagtens... det er jo ikke nogen sprøde elementer, der bliver kedelige.
      Jesper

  • Helen O.

    Er det ikke bedst at lave de svampe til pynt så sent som mulig når det skal serveres til aften

    • Jesper Vollmer

      Jo fuldstændig rigtigt...

  • Vibeke E.

    Min søn forærede mig en kurv med nyplukkede rørhatte, som jeg brugte til din svampesuppe. Den blev fantastisk. Jeg havde ikke noget persille , men jeg brugte estragon i stedet. Og det blev den absolut ikke ringere af, tværtimod. En fantastisk god opskrift.
    Hilsen Vibeke

  • Tina J.

    Hej Jesper
    Kan man fryse suppen?
    Vh Tina

  • Gerd Ø.

    Hej, hvornår kommer den nye version af svampesuppe på menuen l klubben?
    Vh Gerd

    • Jesper Vollmer

      Hej Gerd
      Jeg er ikke sikker på, hvad du mener...?
      Jesper

  • Tina H.

    Hej Jesper
    Kan se, at du er blevet spurgt om suppen kan fryses, men kan ikke se svaret.
    Kan man fryse den?
    Tina T

    • Jesper Vollmer

      Ja det kan man godt...
      Jesper

  • Tina H.

    Tak.
    Efter at jeg er blevet medlem i klubben, så vil familien hellere spise hjemme end ude.
    Dejligt, men på skiferie, så vil jeg gerne have det lavet på forhånd, så jeg også kan holde ferie;)
    Kan du anbefale andre retter, som er gode til at fryse. Helst vegetarisk.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.