Ingredienser
Bøffen og rejerne
800 gram Cotê de boeuf
1 dusk timian
1 stk. hvidløg
4 stk. store rejer (gambas) eller andre rejer
Salaten
1 stor eller 2 små mango
2 stk. gulerødder
3 stilke mynte
2 stk. forårsløg
2 stk. lime
0,50 stk. chili
0,50 stk. kokosnød
0,50 dl. olivenolie
Fladbrød
4 stk fladbrød
Fremgangsmåde
Nu er det her mest for at vise dig en omvendt måde at stage et stort stykke kød på. Så lad os starte med det.
Bøffen:
- Krydr bøffen på begge sider, og kom timian og hvidløg på. Kom den i ovnen ved 100° i ca. 1 times tid. Brug gerne et stegetermometer, og tag den ud, når den rammer 55°. Der er den medium/rare altså rosastegt.
Salaten:
- Skræl og skær mangoen i strimler, og pres saften af mangostenen ned i skålen. Snit gulerødderne i tynde strimler også. Skær forårsløgene, chili og hak mynten. Flæk kokosnøden, og snit halvdelen i tynde strimler. Smag salaten til med olivenolien.
Rejerne:
- Gnid dem med olie, og grill dem hårdt på en varm grill. Pil dem, og krydr med lidt salt.
Når bøffen er 55° griller du den hårdt på en meget varm grill. Pas på med flammerne. Brug evt. en vifte til at holde flammerne fra kødet. Krydr med salt og peber.
Fladbrødene griller du lige kort, så de får grillmærker og bliver bløde og lækre.
Skær kødet fra benet, og skær bøffen i skiver på langs.
Anret fladbrødene med salaten, kødet og rejerne...