Surf and Turf

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Bøffen og rejerne

  • 800 gram Cotê de boeuf

  • 1 dusk timian

  • 1 stk. hvidløg

  • 4 stk. store rejer (gambas) eller andre rejer

  • Salaten

  • 1 stor eller 2 små mango

  • 2 stk. gulerødder

  • 3 stilke mynte

  • 2 stk. forårsløg

  • 2 stk. lime

  • 0,50 stk. chili

  • 0,50 stk. kokosnød

  • 0,50 dl. olivenolie

  • Fladbrød

  • 4 stk fladbrød

Fremgangsmåde

Nu er det her mest for at vise dig en omvendt måde at stage et stort stykke kød på. Så lad os starte med det. 

Bøffen:
- Krydr bøffen på begge sider, og kom timian og hvidløg på. Kom den i ovnen ved 100° i ca. 1 times tid. Brug gerne et stegetermometer, og tag den ud, når den rammer 55°. Der er den medium/rare altså rosastegt. 

Salaten: 
- Skræl og skær mangoen i strimler, og pres saften af mangostenen ned i skålen. Snit gulerødderne i tynde strimler også. Skær forårsløgene, chili og hak mynten. Flæk kokosnøden, og snit halvdelen i tynde strimler. Smag salaten til med olivenolien.

Rejerne:
- Gnid dem med olie, og grill dem hårdt på en varm grill. Pil dem, og krydr med lidt salt. 

Når bøffen er 55° griller du den hårdt på en meget varm grill. Pas på med flammerne. Brug evt. en vifte til at holde flammerne fra kødet. Krydr med salt og peber. 

Fladbrødene griller du lige kort, så de får grillmærker og bliver bløde og lækre. 

Skær kødet fra benet, og skær bøffen i skiver på langs.

Anret fladbrødene med salaten, kødet og rejerne... 

Billeder fra opskriften

21

Kommentarer

  • Søren D.

    Det skal jeg lave en dag.. .jeg er stor fan af Cote De Beuf

    • Jesper Vollmer

      Det er også bare skide lækkert ;)
      Rigtig god fornøjelse!
      Jesper

  • Pernille S.

    Det ser godt ud.
    Er rigtig ked af at man ikke mere kan se fotos ved at scrolle ned, men nu skal klikke. Det andet gav bare et super overblik over hvad der skete, hvis man ikke lige ville se videoen igen. :)

    • Jesper Vollmer

      Tak for feedback Pernille
      Det tager jeg lige op med teamet. Måske man kan gøre noget ved det på det nye site.
      Jesper

  • Anne G.

    Jeg skal prøve Cote de beauf i morgen - skal kødet hvile efter grillen ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Anne
      Nej det behøver du faktisk ikke. Det har jo fået en nænsom tilberedning i ovnen først, så hvis ikke du har den længe på grillen, skal den ikke trække…
      Hård varme i kort tid ikk’?
      Jesper

    • Anne G.

      Jo 😀
      Tak for hurtig svar….

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.