Ingredienser
Stroganoff
800 gram oksekød, her tykstegsfilet
3 spsk. sød paprika
1 spsk. salt og lidt peber
200 gram bacon
2 stk. løg
1 håndfuld champion
2 spsk. tomatpuré
0,50 liter piskefløde
Mosen
4 stk. bagekartofler
2 spsk. smør
2 dl. mælk
1 spsk. grov sennep
2 spsk. hakket persille
Fremgangsmåde
Lav din kartoffelmos, imens resten sættes over.
Skræl og kog dine kartofler i vand UDEN salt. Kommer du saltet med fra starten, bliver mosen til tapetklister. Kog dem møre og sigt vandet fra. Pisk med et piskeris lidt smør og mælk i, til den bliver fløjlsblød og let at piske. Det er svært at sige mål og vægt. Smag til med sennep og salt og peber.
Imens laves Stroganoffen.
Gnid kødet ind i salt, peber og paprika. Steg bacon af i tern i en gryde, og kom løg og champion ned i den varmen også. Du kan tage det ad flere omgange, hvis du ikke har en stor nok gryde.
Op med det hele, og nu er det kødets tur. Brun det af i smør, og kom grøntsagerne tilbage i gryden. I med fløden, og kog op og smag til med salt og peber. Det hele skal bare simre i 2 min. Kødet må gerne være rosa stegt, og ikke gennemstegt.
Servér det med den varme mos og et lille persilledrys.