Ingredienser
Syltede tomater
1 liter små tomater
3 dl. lys eddike
2 dl. vand
1 dl. sukker
Stracciatella
2 små mozzarella kugler
1,50 dl. piskefløde
1 tsk. salt og peber
Grillede ærter
1 pose frostærter
1 håndfuld basilikum
10 stilke purløg
4 stilke mynte
0,50 dl. olivenolie
1 nip piment d´espalette
Crust
100 gram panko
0,50 stk. citron, skallen
1 stilk rosmarin
0,50 dl. olivenolie
0,50 fed hvidløg
1 nip salt
Fremgangsmåde
Tomaterne.
Lav et lille snit i skindet, og blancher dem allesammen i spilkogende vand i 20-30 sek. Løft dem op i koldt vand, og pluk skindet af. Læg alle tomaterne i et højt glas, og kog de tre elementer til lagen op, og hæld den over tomaterne. Det her kan sagtens laves flere dage før. Så smager de af mere.
Osten:
Mas mozzarellaerne ud mellem fingrene, og hæld fløden over. Smag til med salt og peber, og sæt den på køl, mens resten laves.
Crusten:
På en pande steger du raspen af i olien sammen med strimler af citronskallen og hakket rosmarin og hvidløg. Steg det helt sprødt.
Ærterne:
Kom de frosne ærter op i en stålsigte, og grill/rist dem over hård ild fra et gasblus. Jo hårdere varme jo bedre. Har du ikke adgang til gas, så brug en meget varm pande uden fedtstof. De må gerne få små sorte grillpletter.
I en skål smager du ærterne til med olivenolie, salt, peber, piment og de hakkede purløg og basilikum. Vend myntebladene i hele.
Anret den cremede ost i bunden, og top op med tomater, og ærter. Slut af med crusten...