Ingredienser
Stegt blomkål
1 liter æblejuice
1 spsk. smør
1 stk. blomkål
200 gram smør
Urtesalat
1 dusk skovsyre
1 dusk purløg
1 dusk kørvel
1 stk. æble
Fremgangsmåde
Sæt æblejuicen over og reducere som det første. 1 liter skal koges ned til lige under 1 dl. Det skal blive til sirup.
Lav brunet smør, ved at piske i smøret over høj varme, så vallen bruner, og det dufter af nødder.
Del blomkålen i to, efter at du har skåret begge ender til, så der kommer en fin flad kant, der gør, at du kan stege den flot på begge sider på panden. Lad den steg forsigtigt på begge sider, til du synes at konsistensen er perfekt. Du kan evt. bruge et låg på panden, til at fremskynde tilberedningen.
Skær urterne groft ud til urtesalaten, og skær "tændstikker" af æblet.
Lun både sirup og smør op, og bland de to. Anret kålen i bunden, urtesalaten lidt op ad siden, og kom den skilte dressing ud over det hele.