Squid Nam Prik Pao - Carsten

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Squid nam prik pao - carsten

  • 500 gram squid, renset

  • 2 hele løg

  • 4 fed hvidløg

  • 2 spsk. Thai chili paste

  • 12 store keffir-limeblade

  • 1 rød chili

  • 4 stilke Hellig basilikum

  • 4 stilke alm. sød basilikum

  • 2 spsk. fiskesauce

  • 2 dl. kokosmælk

  • 2 spsk. ristede løg

Fremgangsmåde

Start med at rense blæksprutten ved at skære hovedet af, og tage "næbet" ud. Træk al indmad inkl. den store gennemsigtige "fjer". 
Skær armene fra, og del dem i mindre stykker. 
Træk det mørke hinde af kroppens yderside, og åbn den op.
Skrab evt. slim af med en kniv, og del kroppen i to. 
Rids små tern i den bløde side af kroppen, og del dem så i mindre stykker. 
Skyl det hele godt, og sigt vandet fra, og dup det tørt inden stegning. 

Snit løg og hvidløg og chili i strimler, og hold det klar til wokken. 

Pluk bladene af al basilikum, men hold de to typer adskilt. Den Hellige basilikum skal med i wokken, og den anden skal drysses over efter stegning. 

Nu skal der fyres godt op for din wok eller den største pande, du har. Når den er rygende varm kommer du godt med olie på, og starter med sprutten sammen med hvidløg. 

Kort efter kommer du løg, limeblade*, basilikum og chili ved. Hold fast i den høje varme. 

Nu er det tid til chili paste og limeblade. Sving det rundt også, så alt bliver blandet godt. 

I med kokosmælken, og kog det op. Smag til med fiskesauce. 

Nu skal der anrettes... 

Op i et stort fad og drys med basilikum, ristede løg og evt. ristede og knuste jasminris for ekstra knas. 

Spis det gerne med kogte jasminris til. 

 

* køb altid frossen kafir lime blade hos den asiatiske købmand, de tørrede smager ikke af nok. opbevares på frost i tæt lukket plastikpose.

 

Jeg lovede dig Carstens opskrift på det sprøde risdrys: 

Ristet rå ris

200 g jasmin ris
20 g galangal
4 stængler citrongræs
10 lime blade

Hak galangal, citron græs og lime blade fint

Rist det af på en pande eller wok på lav varme sammen med de rå ris indtil der er helt tørt, kan også gøre i ovnen.

Køles ned og blendes til grov drys.

Bruges til salater, karry retter og supper som et aromatisk sprødt element.

 

Links til chili paste og fiskesauce: 

https://www.denkinesiskekoebmand.dk/krydderier/357-sort-thai-chilipasta-513g-mae-pranom.html

https://www.denkinesiskekoebmand.dk/krydderier/573-fiskesauce-premium-500ml-megachef.html

Billeder fra opskriften

4

Kommentarer

  • Connie M.

    Ser spændende ud det må vi prøve - sagde du ikke du ville skrive hvilke produkter der blev brugt ??
    den gode fiskesovs kunne jeg godt tænke mig navnet på?+
    vh
    Connie M

    • Jesper Vollmer

      Jo sorry
      Link kommer her.
      https://www.denkinesiskekoebmand.dk/krydderier/573-fiskesauce-premium-500ml-megachef.html

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.