Ingredienser
Sprød kylling og sur/sød tomat
2 stk. bagekartofler
3 spsk. olie
2 tsk. salt og lidt peber
Chutneyen
2 stk. skalotteløg
2 fed hvidløg
4 cm. ingefær
1 spsk. olie
2 dåser hakkede tomater
2 spsk. sukker
2 spsk. æbleeddike
Kyllingerne
2 stk. kyllingebryster
4 spsk. mel
2 stk. æg
1 håndfuld rasp
1 liter vindruekerneolie til fritering
16 stilke brocolini
Fremgangsmåde
Start med kartoflerne, da de skal have længst tid.
Skær dem i tynde både, og vend dem med olie, salt og peber. Kom dem på bagepapir, og bag dem ved 250 grader, imens du vender dem en gang imellem. Det er svært at sætte tid på, men tag dem ud, når de er super sprøde og gerne lidt mørke.
Så er det tid til saucen. Snit løg, hvidløg og ingefær i små strimler. Saautér det af i olie, til det får lidt farve. På med de hakkede tomater, og lad det simre sammen. Senere smager du til med lidt sukker og æbleeddike. Det skal være en sur/sød sauce. Næsten som en salsa.
Kyllinge bryster deles i 3 ned igennem på langs. Vend hvert stykke i mel, sammenpisket æg og tilsidst raspen. Fritér dem i olien, når det syder om en tandstik. De skal være flot gyldne og sprøde. Dryp dem af på et stykke krøllet bagepapir.
Blancher dine broccoliskud eller en anden grøntsag i kogende vand med godt med salt. Husk nu at komme nok salt i. Når du blancherer grøntsager, skal de smage på samme måde, som hvis du kogte dem, og dryssede lidt salt på bagefter. Derfor skal der rigeligt salt i vandet.