Sprød Kylling

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Tomaterne

  • 3 håndfulde små tomater

  • 1 spsk. salt

  • 1 tsk. sukker

  • 4 stilke timian

  • 1 knivspids hvidløg, revet

  • 3 spsk. olivenolie

  • Avokado

  • 3 stk. modne avokado

  • 1 stk. citron, saften

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • Salaten

  • 2 stk. hjertesalat

  • 2 spsk. parmesan, revet

  • Kyllingerne

  • 4 stk. kyllingebryster uden skind

  • 1 stk. citron, skallen

  • 4 kviste timian

  • 2 spsk. parmesan, revet

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • 8 skiver Serranoskinke

Fremgangsmåde

Der er fire elementer i retten...

Start med tomaterne, da de skal have længst tid. Del dem i halve, og i en morter køres salt, sukker, timian og hvidløg sammen til en urtesalt. Drys det over tomaterne, og stænk med lidt olie. Ind i ovnen ved 160 grader i ca. 2 timer. Du kan sagtens lave masser, og gemme dem dækket af olivenolie. 

Flæk avokadoerne, og skrab kødet ud. Kom citronsaft og salt og peber ved. Mos det sammen enten med en gaffel, eller som jeg gør her... bruger klør fem ;)  

Hjertesalaten deles i kvarte, og holdes klar til stegepanden, efter kyllingerne er stegt. 

Kyllingebrysterne bankes på den tykke ende, så de er lige tykke over det hele. Du kan godt bruge en kødhammer, men en lille kasserolle eller en anden tung ting, kan sagtens bruges. Drys brysterne med salt, peber, timian, citronskal og riv lidt parmesan ud over. Dæk hvert bryst med 2 skiver skinke, og steg dem på panden med skinken nedad, til du kan se en lys stribe i kanten af kødet. Vend dem om, og sluk panden. Efter 30 sek. kan du tage dem af, og stege salaten på samme pande, som du måske nok skal tænde for igen ;) 

Anret det hele sammen, og riv evt. lidt parmesan ud over den varme salat. 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Bente S.

    Jeg så den her opskrift i Go’morgen Danmark, og den er blevet et hit i min familie med 2 voksne børn. Når jeg spørger, hvad de gerne vil have at spise til en eller anden sammenkomst, er det denne, der er mest efterspurgt🙌🙌og den er jo let at lave👍👍👍

  • Jesper Vollmer

    Hej Bente
    Er det rigtigt? Ok nu bliver jeg helt stolt.
    Tak fordi du fortalte mig det...
    Jesper

  • Jette S.

    Hej Jesper
    Vi blev for et par dage siden fristet af dit tilbud om, at prøve Klub Vollmer. Nu har vi så her til aften prøvet din sprøde kylling som første ret. Jeg vil bare sige, min mand og jeg er FAN fra første færd. Nu går jagten ind på, hvad vi skal spise i morgen. Vi kan slet ikke vente.
    Bedste hilsner
    Torsten & Jette

    • Jesper Vollmer

      Juhuuu
      Jeg er simpelthen så glad over, at I har det på den måde. Min drøm er, at jeres repertoire bliver udvidet, så I kan en masse nye retter på rygraden...
      Jesper ☺️

  • Mette S.

    Kære Jesper
    Hold nu op en god ret. Jeg har en familie (mand og 2 store sønner), der er meget glade for traditionel dansk mad. Så det er af og til lidt svært at få den lidt mere lette og lyse gastronomi ind i køkkenet. Denne ret vakte kæmpe succes og nu venter familien blot på flere skønne retter fra denne herlige klub. Fantastisk idé, - at man "næsten" har sin egen private kok med i køkkenet :-)
    Mh Mette

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det skøn læsning Mette...
      Tænk at kunne bringe nye retter ind til dig og din familie.
      Jeg lover, der kommer meget mere fremover.
      Jesper

    • Mette S.

      Af hjertet tak. Det er SÅ skønt at blive inspireret til at tænke nyt :-)
      Mh Mette

  • Wanda K.

    hej Jesper er det en ret man kan lave til mange og så stadigvæk holde det sprød
    MH Wanda

  • Danielle

    hej Jesper
    mine tomater blev helt sorte
    er det 2 timer?

    • Jesper Vollmer

      Hej Danielle
      Ja jeg bagte mine i 2 timer. Ved 1$60 grader, burde de ikke blive mørke.
      Folks dovne er jo individuelle, så måske min varmer mindre end din.
      Tomaterne skal helst bare ligne dem på billederne herover. Når de gør det, tager du dem ud.
      Jesper

    • Lene M.

      Det gjorde mine også, så de røg lige i skraldespanden! Jeg kunne selvfølgelig også bare lade være med at køre ud og handle i mellemtiden :). Jeg kunne heldigvis nå en ny portion til aftensmaden og de fik kun lidt over en time!

  • Tina H.

    Hej Jesper.
    En hel igennem lækker ret, her gav den stor begejstring for både store og små.
    I morgen står den så på fiske lasagne.
    Vh fam. Haupt-Larsen

    • Jesper Vollmer

      I gir´den da gas her i klubben hva´?
      Jeg bliver da helt lykkelig af det !
      Jesper

  • Jette D.

    Hej Jesper
    Tak for alle de skønne inspiration og ideer 🙏
    Jeg lavede denne lækre ret idag, jeg brugte revne cheddarost da jeg ikke have parmesan, og lage det hele i et fad og puttede det i ovnen til tomaterne den sidste 1/2 time, det blev super lækkert og saftigt 😋
    De bedste hilsner fra Jette 🤩

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette,
      Hvor bliver jeg glad, når jeg hører det! Lyder bare lækkert og godt med fantasien 🤩

  • Hanne K.

    Lækker opskrift🐔 Jesper.
    Hvis jeg bruger 160 g varmluft, vil tomaterne blive brækkede, i forhold til 160 g alm varme?

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne,
      Jeg bruger selv varmluft...

  • Lis M.

    Hej Jesper.
    Skal lave retten til 11 personer.
    Kan jeg bruge min webergrill ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis,
      Ja det bør du godt kunne. Bare vær opmærksom på varmen og stegetiden, da der jo godt kan være lidt mere gas på grillen fremfor en pande 😜

  • Heidi T.

    Hej Jesper.
    Får besøg af min mødregruppe (vi kører på 21 år nu), og overvejer denne ret.
    Kan jeg stege kyllingerne på panden om formiddagen, og lune dem i ovn inden servering om aftenen, uden at de bliver tørre?
    Jeg skal helst have køkkenet ryddet inden gæsterne ankommer. Kan ikke klare rod:-)
    Serveres tomaterne kolde?
    Super glad for klubben. Giver så meget inspiration. Så nemt og enkelt. TAK
    Hilsen Heidi

    • Jesper Vollmer

      Altså de vil ikke blive ligeså sprøde på skinken og saftige i midten.
      Hvis det var mig, ville jeg gøre alting klart, og samle kyllingebrysterne om formiddagen, så jeg kun ville skulle stege dem af som det allersidste, når gæsterne er kommet.
      De skal jo ikke have længe på panden, og så vil der også dufte foran gæsterne.
      Men selvfølgelig kan du lave dem tidligt. Det bliver bare ikke ligeså lækkert.
      Tomaterne skal bare serveres stuetempereret. De skal ikke være køleskabskolde.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.