Ingredienser
Tomaterne
3 håndfulde små tomater
1 spsk. salt
1 tsk. sukker
4 stilke timian
1 knivspids hvidløg, revet
3 spsk. olivenolie
Avokado
3 stk. modne avokado
1 stk. citron, saften
1 tsk. salt og lidt peber
Salaten
2 stk. hjertesalat
2 spsk. parmesan, revet
Kyllingerne
4 stk. kyllingebryster uden skind
1 stk. citron, skallen
4 kviste timian
2 spsk. parmesan, revet
1 tsk. salt og lidt peber
8 skiver Serranoskinke
Fremgangsmåde
Der er fire elementer i retten...
Start med tomaterne, da de skal have længst tid. Del dem i halve, og i en morter køres salt, sukker, timian og hvidløg sammen til en urtesalt. Drys det over tomaterne, og stænk med lidt olie. Ind i ovnen ved 160 grader i ca. 2 timer. Du kan sagtens lave masser, og gemme dem dækket af olivenolie.
Flæk avokadoerne, og skrab kødet ud. Kom citronsaft og salt og peber ved. Mos det sammen enten med en gaffel, eller som jeg gør her... bruger klør fem ;)
Hjertesalaten deles i kvarte, og holdes klar til stegepanden, efter kyllingerne er stegt.
Kyllingebrysterne bankes på den tykke ende, så de er lige tykke over det hele. Du kan godt bruge en kødhammer, men en lille kasserolle eller en anden tung ting, kan sagtens bruges. Drys brysterne med salt, peber, timian, citronskal og riv lidt parmesan ud over. Dæk hvert bryst med 2 skiver skinke, og steg dem på panden med skinken nedad, til du kan se en lys stribe i kanten af kødet. Vend dem om, og sluk panden. Efter 30 sek. kan du tage dem af, og stege salaten på samme pande, som du måske nok skal tænde for igen ;)
Anret det hele sammen, og riv evt. lidt parmesan ud over den varme salat.