Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Sprængt kylling. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Sprængt kylling

Sprængt kylling

Tilberedningstid 2+ timer

Fremgangsmåde

Her starter du dagen før med at koge saltlagen op, og køle den helt ned, inden du lægger kyllingen helt ned i den. Lad den stå på køl i 12 timer.  Tag kyllingen op af lagen, og skyl den under vandhanen. Læg den i en stegeso, og kom citronen i skiver...

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Heidi D.

    Hvor har du dog den skønne stegeso fra?`
    Jeg har en stegeso i lertøj, men ærligt vi er 5 personer, hvor af 3 er store teenagedrenge med go appetit, og der er ligesom begrænset hvor meget mad der kan være i den.
    Vil gerne have sådan en som din

    • Søren D.

      Det ligner den fra Gaggenau. Da jeg kiggede på pris skulle der køleribber i dankortet :)

    • Jesper Vollmer

      Haha... ja den er røvdyr. Jeg gik all in, da vi byggede køkkenet herovre, så dankortet sad løst dengang 😀

    • Jesper Vollmer

      Det er rigtigt... Det er problemet med mange sultne munde. Mit forslag er to stegesøer (hvis det hedder det i flertal)
      Den jeg har, er som Søren herunder skriver virkelig pebret...
      Den er fra Gaggenau

    • Heidi D.

      to kræver jo de kan være i ovnen......
      men må vist ind og se hvad det er for en pris vi snakker om........og ja i værste fald bare sulte ungerne.....griner

    • Søren D.

      Jeg mindes det var 4 af de lange eller deromkring
      Jeg kiggede på en 7kgs Granite Ware som er til 4-8 personer på et tidspunkt, men købte noget andet legetøj :)
      Så jeg kender den ikke...

    • Søren D.

      Man skal have lov til at straffe dankortet engang imellem :)
      Jeg har en laaaaaaang ønskeseddel af legetøj til mit køkken

    • Heidi D.

      jeg tror du har ret, jeg har fundet en vejledende pris på 3900,- kr
      Det er meget, særligt når jeg ikke synes jeg bruger den jeg har i forvejen så tit som jeg gerne ville.....men ja der er vi så tilbage ved størrelsen.....for en kylling m. tilbehør er lige lidt nok med de ædedolke jeg har i hjemmet.

  • Pia S.

    Mums det skal prøves 🥰 hvad er forskellen på sprængning og gourmetsaltning?
    Jeg har af en kok fået at vide jeg skal til 1 liter kogende vand komme 4 spsk. salt og 4 spsk sukker - afkøle og lægge kylling i til dagen efter (større mængde lage, ved større kylling selvfølgelig) og det giver en fantastisk saftig kylling. Men jeg skal da prøve at sprænge 😍
    Kh Pia

    • Jesper Vollmer

      Hej Pia
      Jeg kender ikke lige gourmetsaltning, men den lage her gør det rigtig fint saftigt. Prøv den, lov mig det...

    • Søren D.

      Med lidt søgen tror jeg godt du kan finde en stegeso som kan rumme 8l til omkring 1.000kr.

    • Pia S.

      Så er opskriften afprøvet - superlækker kylling, så dejlig saftig… det bliver en klassiker her.
      Skal den laves i en stegeso? Jeg laver ofte kylling (butterfly) i ovnen med grøntsager under og tænker sprængt kylling vil være fint til det?

    • Pia S.

      Så er opskriften afprøvet - superlækker kylling, så dejlig saftig… det bliver en klassiker her.
      Skal den laves i en stegeso? Jeg laver ofte kylling (butterfly) i ovnen med grøntsager under og tænker sprængt kylling vil være fint til det?

  • Lykke T.

    Hej er jeg helt forkert på den, når jeg mener der mangler at citron salt og sukke skal røres sammen med piskefløden.

    • Jesper Vollmer

      Hej Lykke
      Du har ret, der var jeg hurtig på tasterne, og retter med det samme.
      Tak

  • Kate H.

    Den opskrift skal helt sikkert prøves.. Endnu engang en fantastisk gennemgang af et lækkert måltid... Tak for den 🙏

  • Lone L.

    Hvis man har en stegeso i ler, hvor lang tid skal den så have, da den starter fra kold ovn?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lone
      Hmmm... jeg plejer ikke at starte i en kold ovn med min stegeso, men det er vist rigtigt, at de skriver det i manualen. Står der ikke også noget med, at den skal lægges i vand inden, den kommer i ovnen?
      Anyway så gør jeg ingen af delene. Den ryger bare ind på samme måde, som jeg gør her med den i støbejern.

    • Lone L.

      Der er rigtig den skal i vand ibden man bruger den, jeg må prøve mig frem

  • Britt K.

    Det ser vildt lækkert ud. Glæder mig. To små spørgsmål:
    1. Der sker vel ikke noget ved at lade kyllingen ligge i lagen i længere tid? F.eks. fra kl. 22.00 (fredag) til 16.00 (lørdag).
    2. Hvor meget påvirker cideren smagen i retten? Har kvaliteten af cideren med andre ord betydning for det endelige resultat?

    • Jesper Vollmer

      Hej Britt
      Du kan sagtens lade den ligge længere ja.
      Cideren koger så meget ind, så jeg ville bare købe en billig en til stegesoen, og en bedre kvalitet til at drikke ;) Ellers er det bare dumme penge.

  • Karen D.

    Kan jeg lave den med and og hvis jeg kan, hvor lang tid vil du give den?

    • Jesper Vollmer

      Hej Karen
      Jeg ville nok ikke stege en and på samme måde, da den skal have længere tid, og nok væsentligt lavere temperatur. Det ville jeg skulle eksperimentere med, for at kunne give svar på. Men jeg kiggede lige på nettet, og de fleste opskrifter med sprængt and koges anden, og steges sprød efterfølgende. Så der er masser at lege med, jeg ville bare ikke oversætte opskriften til and på samme måde som her.
      Håber du giver det et skud...

  • Anne-Lise T.

    Det hele kan vel laves i en dyb bradepande, der dækkes med alufolie?

    • Jesper Vollmer

      Ja det kan, men lave et tykt lag staniol, så det lukker helt tæt.
      En stegeso har alle jo ikke, men det er et sjovt legetøj...

  • Lis O.

    Jeg har lertøjsstegeso og har lært, at den skal mættes med vand inden brug og sættes i en kold ovn for ikke at gå i stykker. Hvis det er korrekt, vil jeg gerne vide, hvordan og hvor længe jeg steger den sprængte kylling, som lyder meget lækker.

    • Jesper Vollmer

      Læs mit svar på samme til Lone herover...
      Jesper

  • Nina S.

    Hej Jesper. Vil gerne prøve at sprænge en kylling, men jeg er ikke så vild med salt mad. Er derfor bange min kylling vil være for salt til min smag. Kan jeg bruge mindre salt i lagen? Eller salte med 10% salt som dig men skylle kyllingen ekstra godt efter (måske lade den ligge i ren vand en halv time)?

    • Jesper Vollmer

      Den blev overhovedet ikke for salt... Prøv det !
      Jesper

    • Nina S.

      Du havde ret, Jesper! Den var helt perfekt 👍 Jeg serverede den med Magnuses salat (med radiser og peberrødsdressingen) - mums!

  • Erik J.

    Prøvede mormor salaten i går, syntes en halv citron er for meget.

  • Tommy K.

    Hejsa - ser lækkert ud - Hvis man har en Römertopf ud af ler hvor er vi så hænde i tider og temp? ..de må ikke udsættes for store temp udsving og skal "koldstartes" ellers revner den :/ - tør næsten ikke gå op på 250 - hvis jeg bare siger 150 og plusser lidt tid ? -en halv time mere inden kartofler og en halv mere efter ? - lyder det helt tosset ? :) mvh

    • Jesper Vollmer

      Hej Tommy
      Det lyder som en go´ plan. Men bare vid, at jeg altså plejer at bruge min Römer som i opskriften. Min kan godt tåle det. Prøv som du siger, at starte op på lidt lavere grader, så den bliver skånet lidt !
      Jesper

  • Pernille D.

    Hej Jesper.
    Husk hvidløgene i den skrevne opskrift.
    Tak for nogle fantastiske opskrifter. :-)
    Mange hilsner
    Pernille

  • Jette N.

    Bedste saftige kylling EVER😋😋😋😋

  • Hellen G.

    Har ikke stegeso.
    Kan jeg bruge lille ildfast fad med staniol over?

    • Jesper Vollmer

      Ja du kan... Du skal bare sørge for, at det lukker helt tæt.
      Jesper

  • Ulla S.

    Min kylling og kartofler blev ikke så brune som dine, men hold op det var lækkert, saftig og mør kylling. Den er lavet i Le crueset stegeso. Jeg kom lidt cider i stegesoen fra start og varmede den langsom op til 250 g, det gik rigtig fint. Det var ikke varmluft. Skønt og prøve dine dejlige opskrifter. Mvh Ulla

  • Connie M.

    Hej Jesper
    Dejligt du er tilbage igen :-)
    Når du ikke nævner noget vedr. Overundervarme / varmluft ....kan vi så regne med at det er varmluft du bruger ??
    VH Connie M

    • Jesper Vollmer

      Hej Connie,
      Lige præcis - som tommelfingerregel bruger jeg varmluft, medmindre jeg nævner andet..

  • Jan A.

    Hej Jesper er det en 5 liter kondibøtte du har brugt til kyllingen?
    Hilsen Jan

  • Dorte M.

    Har lige prøvet sprængt kylling - det bliver absolut IKKE sidste gang! Fantastisk dejlig spise! 👍

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorte,
      WUHU. Tak for de pæne ord. Den her opskrift er bare så lækker..

  • Lis H.

    I weekenden afprøvede jeg opskriften …. Jeg får helt mundvand ved bare at tænkte på den kylling ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
    Jeg fyldte dem med hvidløg, rosmarin, citroner og appelsiner og satte dem sammen på rotisseriet
    Det blev uovertruffen godt 😋
    Siger bare : PRØV DET !!!!

  • Lis H.

    I weekenden afprøvede jeg opskriften …. Jeg får helt mundvand ved bare at tænkte på den kylling ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
    Jeg fyldte dem med hvidløg, rosmarin, citroner og appelsiner og satte dem sammen på rotisseriet
    Det blev uovertruffen godt 😋
    Siger bare : PRØV DET !!!!

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis,
      Ihhh tak for de skønne ord og anbefalingen! Er selv ret vild med den her opskrift 🤩

  • Ole S.

    Hej Jesper.
    Har set en Eva trio porcelæns stegeso. Man kan også få nogle i glas. Er det et dårligt køb ?

  • Jan A.

    Hej Jesper er det en 5liters kondibøtte der er brugt til kyllingen?

    • Jesper Vollmer

      Hej Jan,
      Lige præcis - det er en 5'er!...

  • Emma M.

    Vi lavede det i weekenden. Helt efter opskriften i ler stegeso og det var dog utrolig lækkert. 👍

    • Jesper Vollmer

      Hej Emma,
      Dejligt at hørt, at opskriften faldt i god jord!😁

  • Bent R.

    En pragtfuld opskrift. Har nu lavet den i 3 udgaver. 1. Som din udgave i ildfast fad. 2. i Tagine. 3 på rotisseri. Alle velsmagende og velmodtaget af mine gæster. Hælder måske mest mod grilludgaven på rotisseriet p.g.a. det sprøde skind.

  • Jens T.

    Jeg har lagt kyllingen i saltlagen i går aftes og skulle bruge den her til aften. Planerne er blevet lavet om. Kan den stå i lagen til i morgen fredag aften?

  • Jette I.

    Ja, nu er jeg her igen 🤗😋
    Tak for endnu et dejligt måltid 👍
    Skøn kylling, timerne værd.
    Men min kylling svømmede rundt i “lersoen” som om den var i Vestbadet❓
    Tjekkede efter på væden - med det var påfyldt som du beskrev.
    Nu har jeg en temmelig konservativ / kræsen familie, så allerede i går var der vrængen på næsen 🤨
    De var i køkkenet (det plejer at være mit rum, det normalt farligt rum for familien 😂), de tog sig til hovedet - de så din video - uhm.
    Nu har vi spist, og det smagte dejligt, masser af kylling til overs.🇩🇰🎈👍
    Jeg tror nu nok næste gang at jeg putter lidt mejsmel i og noget kulør i, så er det jo ikke Vestbadet kyllingen svømmer rundt i.
    Skøn og dejlig kylling - bliver prøvet igen (med camouflage - det jo prøvet før) 😂😂😂😂😂

    • Jette I.

      Glemte at fortælle 😂😂😂 humor er der i familien 😂😂
      Da de havde dækket bord, havde de fundet nogle bordbomber fra sidste år 😂😂
      Hvad har I gang I❓
      Skal vi ikke have sprængt kylling ❓
      Okay, der var jeg så ikke 😂😂

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette,
      Sikke en dejlig besked. Hold da op.
      Væden kan selvfølgelig variere en smule ift. størrelsen på kyllingen osv. Jeg håber, at du ikke får en kylling svømmende i Vesterbadet ved næste forsøg 😂 Ellers må du selvfølgelig lige skrive og opdatere mig...så finder vi en løsning.
      Bordbomber....haha... din familile har en fantastisk humor. Jeg er vild med det 🤪

    • Jette I.

      Jeg siede væden, der var meget, og den smagte jo skønt 💪
      Lavede en opbagt sovs og frøs den.
      Tænker lidt at jeg kan bruge det til en anderledes sovs når jeg laver tarteletter med kylling (med hemmeligheder i (jeg skal jo camouflage det sunde 😂😂)) tænk hvis der kom en ærte forbi - så der krig 😂😂

  • Jette F.

    Wau hvor smager det godt. Prøvede den i fredags, og det er perfekt gæstemad.
    Vh Jette

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette,
      Wuhu! Godt at kyllingen faldt i god jord 🐔

    • Jette I.

      Ja, det er helt perfekt gæstemad 👍😉

  • Katja J.

    Tak for mad den sprængte kylling var lækkert. Mit spørgsmål er om jeg kan bruge Andet end cider næste gang.

    • Jesper Vollmer

      Ja du kan bruge æblejuice feks. eller bouillon, hvis du hellere vil... Det er bare rart med noget frugtet.
      Jesper

  • Bjarne J.

    Forsøger mig ud i den sprængte kylling i dag.
    Hvis man mangler stegeso så findes der en gryde med glaslåg i ikeas serie 365+ på 5 liter (299 kr), den tror jeg kan bruges.
    Glæder mig til maden er færdig 😋

    • Jesper Vollmer

      Hej Bjarne,
      Mig og medlemmerne siger tak for tippet! Hvordan gik det? 🐔

  • Bjarne J.

    Hej Jesper og alle Jer andre 😁
    Det gik fint, fik dog ikke skyllet kyllingen perfekt så en lidt salt oplevelse, men det bliver rettet til næste gang, for det skal helt sikkert prøves igen, mums 👍

    • Jesper Vollmer

      Hej Bjarne,
      Ja, sådan kan det gå - så er det godt, at i ved det til næste gang! Lad mig høre hvordan det går 👏

  • Peter l.

    Kan man erstatte æblecider med æblecidereddike?
    Peter

    • Jesper Vollmer

      Hej Peter,
      Ja det kan du sagtens...

  • Jan O.

    Tak, Tak, Tak Jesper for en dejlig ret. Vores yngste spurgte hvor den dejlige smag kom fra fordi retten så lidt kedelig ud. Den laver vi med garanti igen.

    • Jesper Vollmer

      Hej Jan,
      Haha, sådan er det typisk med noget mad. Smagen ligger altid i det smukke udseende 😉

  • Mie M.

    Så fik vi prøvet den sprængte kylling. Smagte meget dejligt.
    I morgen vil jeg prøve at lave hvid sovs på resten af fonden.
    Tak for en god og enkel ret.

    • Jesper Vollmer

      Det lyder som en god idé, med masser af smag!
      Glad for at I kunne lide den :)
      Jesper

  • Dorte B.

    Hej….
    Kan man lave denne ret med store brystfileter i stedet for en hel kylling
    Dorte

    • Jesper Vollmer

      Ja... men så skal du nok bage kartoflerne lidt alene, før brysterne kommer i ovnen. Ellers får de ikke nok før kyllingen er færdig og omvendt.
      Jesper

  • Dorte B.

    Tak
    Hvor lang tid vil du mene det forskellige så skal have..
    Dorte

    • Jesper Vollmer

      Kartoflerne skal jo have det samme, som der står i opskriften.
      Kyllingebrysterne skal afhængigt af størrelsen ha’ ca. 20 min. hvis ikke de er brunet af på panden inden.
      Jesper

  • Dorte B.

    Tak for svar, men kan man ikke sprænge kyllingebryst…
    Det skal ihvertfald prøves
    Tak og go weekend 🌞🌞

    • Jesper Vollmer

      Jo jo... det kan du sagtens.
      Spræng løs...
      ... der sprænges 🧨💣

  • Elisabeth B.

    Er det sådan noget svensk sodavandscider? Det er det eneste jeg kan finde ,der er billigt.

    • Jesper Vollmer

      Hej Elisabeth
      Ja præcis. Det har den rigtige syre/sødme balance.
      Jesper

  • Else F.

    Jeg her en del saltede citroner, og bruger dem i kyllinger på grillen. De giver ikke meget saltsmag, men den lækre citron kan smages. Kan jeg uden at oversalte retten bruge dem her? Evt. sprænge kyllingen i kortere tid.
    Vh Else

    • Jesper Vollmer

      Hej Else
      Du kan sagtens bruge saltsyltede citroner her også, uden det bliver for salt. Nu ved jeg jo ikke, hvor meget du bruger, men alt med måde.
      Kylling og citron er SÅ fantastisk sammen.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.