Fremgangsmåde
Bliv en del af
Klub Vollmer
...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Spidsbryst.
Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.
Tilberedningstid 2+ timer
...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.
Det lyder ganske lækkert🤗 jeg har dog et barn der hverken tåler løg eller hvidløg 😱 andre forslag end ærterne ( som jeg måske laver til vi andre) det er sommetider svært at lave mad uden løg- så det nyder vi ekstra når hun ikke er hjemme😜
Hej Birgitte
Ja den må være svær at undvære løg i nogen form.
Jeg e jo glad for den sødme og skarphed løget kan give, afhængigt af hvornår man tilsætter det.
Men prøv at bruge tern af gulerod for sødmen, og hvis din datter kan tåle karse eller karselignende urter, som har skarpheden, ville jeg prøve at runde af med det tilsidst. Så får du lidt af skarpheden med i retten.
Giver det mening?
Bh.
Jesper
Hej
Vi har samme udfordring med rå løg og hvidløg. Jeg bruger som alternativ purløg, bladselleri og nogle gange fennikel og gulerod. Til erstatning for hvidløg bruger vi ofte trøffel.
Det er en udfordring, men jeg oplever også at det giver nogle nye smagsoplevelser.
Bh.
Michael
Sendte manden min i køkkenet for at lave spidsbryst. Det blev så oksespidsbryst (fik 1/2 time længere - eller skulle han have gjort noget helt andet). Det smagte helt fantastisk. Der er MEGET smag i ærtepuréen.
Hej Lissi
Nej det lyder da helt rigtigt gjort. Der skal meget til, at det får for meget. Det er måske en minimumstid jeg har skrevet på.
Og ja det er vildt dejligt med ærtepuré. Du kan eksperimentere lidt med grovheden i konsistensen. jeg kan faktisk ret godt li´når den e lidt grov i det...
Jesper
Hej Jesper.
Tak for din skønne side, elsker at lave mad til mine gæster med dine gode råd. Jeg er blevet meget mere modig og selvsikker.
Vil gerne lige lære noget mere :-) Boullion kan jo både være okse, høns eller grøntsager. Så når du siger 1 liter boullion, bliver jeg jo i tvivl om det skal være det ene eller andet. Sjusser mig normalt frem, men nu vil jeg vide det ;-o
Ps. Har lige bestilt en sifronflaske til rødgrød retten, spændende. Kh. Pia
Hej Pia
Undskyld det sene svar...
Jeg er så glad for, at det virker for dig. Elsker at medlemmerne herinde bliver bedre til at lave mad.
Omkring bouillon, så har jeg selv mest gang i hønsebouillon. Jeg bruger både pulverform og en paste. Det er klart, at skal jeg lave en lækker suppe på høns eller okse, laver jeg den selv fra bunden. Man kan få mange produkter på markedet, men det er bestemt ikke alle, der er lige gode.
Men det kommer som sagt meget an på, hvad man skal bruge dem til. Men find dig en god kraftig hønsebouillon i paste-form, så er du godt stillet til de fleste retter herinde...
Håber det hjælper dig bare lidt !
Jesper
Hvordan kan du gemme de afskårne kartoffelstykker til en anden dag, de bliver da mørke/sorte?
Hej Aase
Jeg plejer at lægge dem i en skål vand i køleskabet. Så holder de farven.
Jesper
Wau, tak for mad Jesper. Vi er helt oppe at ringe. Sikke en middag😊
Bedste hilsner
Torsten & Jette
Mums, det smagte fantastisk 😍
Rigtig dejlig ret til gæster. Det meste lavet på forhånd - kun ærterne til slut. Stor ros fra gæsterne. Kartoffelresterne blev til rösti dagen efter - a la krondyr opskriften.
Hvor er du god Aase...
Godt tip med resterne fra kartoflerne...
Jesper
Har sådan lyst til at lave denne ret til et par gæster vi skal have på lørdag. Jeg har sådan brug for ideer til en forret. Håber du kan hjælpe. Det skal tilføjes at ingen er kræsne. Vi er vestjyder og spiser stort set alt
Hej Lis
Det var da også en god ret at vælge.
Det er jo en der mætter lidt, så jeg tænker en let forret.
Kig på f.eks.
Chevre chaud
Blomkålssuppen
Stenbidderrogn
Havtaske
Tun Nicoise
Laks avokado æble
Asparges med pocheret æg
Asparges Mousseline
Grøn Gazpacho
Alle er retter fra klubben sjovt nok !
Noget i den dur... Så bliver I ikke overmætte, selvom I jyder jo godt kan spise 😜
Jesper
Tak for dit svar. Prøver havtasken 😀
Kan jeg bruge noget andet kød i stedet for kalvespidsbryst?
På tak.
Hej Sussie,
Ja, andet kød som er senet og har brug for at blive braiseret. For eksempel oksetykkam. Det skal bare være noget med fedt og sener 😄
Hej Jesper. Jeg lavede 2 kalbespidsbryst (til gæster) i går. Fulgte dsv ikke din opskrift, men en jeg fandt fra Menu. 4 timer ved 130 grader. Brunet i smør og lagt i rødvin og hønseboullion med grøntsager i bunden. Vendt et par gange. Håbede vi skulle nyde et lækkert måltid med mørt kød, men ak. Det var overhovedet ikke som forventet. Halvhårdt og langt fra mørt 😏Simpelthen for ærgerligt. Tror du at det er pga de lavere grader mon.? Tør ihvertfald ikke lave det som gæstemad igen. Og ja, næste gang skal jeg nok huske at kigge på Klub Volmer 😇. Bh Pia
Ja det var da super ærgerligt Pia...
Jeg braiserer dem her ved 180° og det giver jo lidt mere bid, fremfor de langtidsbraiserede ved 4 timer. Måske ville jeg have haft den på 150° men det lyder mærkeligt, at de slet ikke var møre... Så enten længere tid eller højere varme næste gang...
Jesper
Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.