Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Spidsbryst. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Bliv medlem
Spidsbryst

Spidsbryst

Tilberedningstid 2+ timer

Fremgangsmåde

Spidsbrystet brunes hårdt af i lidt olie på alle sider. Kom det i et lågfad, og kom bouillon halvt op på kødet. Dvs. det skal dække den nederste halvdel. Kom det i en 180 grader varm ovn, og braisér det i 2-2,5 time. Tjek med en kniv, om det er mør...

Bliv en del af
Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

Allerede medlem? Log ind her

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.

Betalingskort

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2019-01-06 kl. 16.20.42.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Birgitte c.

    Det lyder ganske lækkert🤗 jeg har dog et barn der hverken tåler løg eller hvidløg 😱 andre forslag end ærterne ( som jeg måske laver til vi andre) det er sommetider svært at lave mad uden løg- så det nyder vi ekstra når hun ikke er hjemme😜

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgitte
      Ja den må være svær at undvære løg i nogen form.
      Jeg e jo glad for den sødme og skarphed løget kan give, afhængigt af hvornår man tilsætter det.
      Men prøv at bruge tern af gulerod for sødmen, og hvis din datter kan tåle karse eller karselignende urter, som har skarpheden, ville jeg prøve at runde af med det tilsidst. Så får du lidt af skarpheden med i retten.
      Giver det mening?
      Bh.
      Jesper

    • Michael N.

      Hej
      Vi har samme udfordring med rå løg og hvidløg. Jeg bruger som alternativ purløg, bladselleri og nogle gange fennikel og gulerod. Til erstatning for hvidløg bruger vi ofte trøffel.
      Det er en udfordring, men jeg oplever også at det giver nogle nye smagsoplevelser.
      Bh.
      Michael

  • Lissi R.

    Sendte manden min i køkkenet for at lave spidsbryst. Det blev så oksespidsbryst (fik 1/2 time længere - eller skulle han have gjort noget helt andet). Det smagte helt fantastisk. Der er MEGET smag i ærtepuréen.

    • Jesper Vollmer

      Hej Lissi
      Nej det lyder da helt rigtigt gjort. Der skal meget til, at det får for meget. Det er måske en minimumstid jeg har skrevet på.
      Og ja det er vildt dejligt med ærtepuré. Du kan eksperimentere lidt med grovheden i konsistensen. jeg kan faktisk ret godt li´når den e lidt grov i det...
      Jesper

  • Pia K.

    Hej Jesper.
    Tak for din skønne side, elsker at lave mad til mine gæster med dine gode råd. Jeg er blevet meget mere modig og selvsikker.
    Vil gerne lige lære noget mere :-) Boullion kan jo både være okse, høns eller grøntsager. Så når du siger 1 liter boullion, bliver jeg jo i tvivl om det skal være det ene eller andet. Sjusser mig normalt frem, men nu vil jeg vide det ;-o
    Ps. Har lige bestilt en sifronflaske til rødgrød retten, spændende. Kh. Pia

    • Jesper Vollmer

      Hej Pia
      Undskyld det sene svar...
      Jeg er så glad for, at det virker for dig. Elsker at medlemmerne herinde bliver bedre til at lave mad.
      Omkring bouillon, så har jeg selv mest gang i hønsebouillon. Jeg bruger både pulverform og en paste. Det er klart, at skal jeg lave en lækker suppe på høns eller okse, laver jeg den selv fra bunden. Man kan få mange produkter på markedet, men det er bestemt ikke alle, der er lige gode.
      Men det kommer som sagt meget an på, hvad man skal bruge dem til. Men find dig en god kraftig hønsebouillon i paste-form, så er du godt stillet til de fleste retter herinde...
      Håber det hjælper dig bare lidt !
      Jesper

  • Aase B.

    Hvordan kan du gemme de afskårne kartoffelstykker til en anden dag, de bliver da mørke/sorte?

    • Jesper Vollmer

      Hej Aase
      Jeg plejer at lægge dem i en skål vand i køleskabet. Så holder de farven.
      Jesper

  • Jette S.

    Wau, tak for mad Jesper. Vi er helt oppe at ringe. Sikke en middag😊
    Bedste hilsner
    Torsten & Jette

  • Tina S.

    Mums, det smagte fantastisk 😍

  • Aase N.

    Rigtig dejlig ret til gæster. Det meste lavet på forhånd - kun ærterne til slut. Stor ros fra gæsterne. Kartoffelresterne blev til rösti dagen efter - a la krondyr opskriften.

    • Jesper Vollmer

      Hvor er du god Aase...
      Godt tip med resterne fra kartoflerne...
      Jesper

  • Lis M.

    Har sådan lyst til at lave denne ret til et par gæster vi skal have på lørdag. Jeg har sådan brug for ideer til en forret. Håber du kan hjælpe. Det skal tilføjes at ingen er kræsne. Vi er vestjyder og spiser stort set alt

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis
      Det var da også en god ret at vælge.
      Det er jo en der mætter lidt, så jeg tænker en let forret.
      Kig på f.eks.
      Chevre chaud
      Blomkålssuppen
      Stenbidderrogn
      Havtaske
      Tun Nicoise
      Laks avokado æble
      Asparges med pocheret æg
      Asparges Mousseline
      Grøn Gazpacho
      Alle er retter fra klubben sjovt nok !
      Noget i den dur... Så bliver I ikke overmætte, selvom I jyder jo godt kan spise 😜
      Jesper

  • Lis M.

    Tak for dit svar. Prøver havtasken 😀

  • Sussie

    Kan jeg bruge noget andet kød i stedet for kalvespidsbryst?
    På tak.

    • Jesper Vollmer

      Hej Sussie,
      Ja, andet kød som er senet og har brug for at blive braiseret. For eksempel oksetykkam. Det skal bare være noget med fedt og sener 😄

  • Pia H.

    Hej Jesper. Jeg lavede 2 kalbespidsbryst (til gæster) i går. Fulgte dsv ikke din opskrift, men en jeg fandt fra Menu. 4 timer ved 130 grader. Brunet i smør og lagt i rødvin og hønseboullion med grøntsager i bunden. Vendt et par gange. Håbede vi skulle nyde et lækkert måltid med mørt kød, men ak. Det var overhovedet ikke som forventet. Halvhårdt og langt fra mørt 😏Simpelthen for ærgerligt. Tror du at det er pga de lavere grader mon.? Tør ihvertfald ikke lave det som gæstemad igen. Og ja, næste gang skal jeg nok huske at kigge på Klub Volmer 😇. Bh Pia

    • Jesper Vollmer

      Ja det var da super ærgerligt Pia...
      Jeg braiserer dem her ved 180° og det giver jo lidt mere bid, fremfor de langtidsbraiserede ved 4 timer. Måske ville jeg have haft den på 150° men det lyder mærkeligt, at de slet ikke var møre... Så enten længere tid eller højere varme næste gang...
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.