Ingredienser
Kødet
1 stk. kalvespidsbryst
0,50 liter bouillon
1 spsk. salt og lidt peber
Kartoflen
2 stk. store bagekartofler
1 spak. smør
1 tsk. salt
Puréen
1 stk. skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør
400 gram ærter
1 dl. bouillon
1 dudk ærtespirer
Fremgangsmåde
Spidsbrystet brunes hårdt af i lidt olie på alle sider. Kom det i et lågfad, og kom bouillon halvt op på kødet. Dvs. det skal dække den nederste halvdel. Kom det i en 180 grader varm ovn, og braisér det i 2-2,5 time. Tjek med en kniv, om det er mørt.
Imens laves garnituren. Start med kartoflerne. De kan sagtens laves helt færdige, og så varmes op igen ved serveringen.
Skær kartofler ud i 2 store terninger hver. Gem alle de afskårne kanter til ovnstegte kartofler, eller anden resteret. Idag skal du kun bruge den midterste del. Brun over og undersiden af i smør, og krydr med salt. Kom panden i ovnen i ca. 20 min. Kartoflerne skal være møre.
Ærtepuréen skal du lave i sidste øjeblik, for ellers bliver den kedelig i farven. Snit løg og hvidløg i mindre stykker, og sautér det af i lidt smør, til det er gyldent. Kom ærterne ved, og ganske lidt bouillon eller bare vand. Lad det koge op, og kog det igennem i 1 minuts tid. Kom det hele i blenderen, og hæld evt. lidt af bouillonen fra, inden der blendes. Det er nemmere at justerer konsistensen til det tyndere, frem for hvis den er blevet for tynd fra starten. Smag til med salt og peber.
Anret puréen i bunden af et fad, og kom klodser af kød på sammen med de møre kartofler.