Ingredienser
Ragouten
400 gram svinebryst
2 spsk. paprika
2 stk. løg
4 fed hvidløg
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. mel
1 mængde vand til det dækker
Spätzle
4 stk. æg
400 gram hvedemel
1 tsk. salt
0,50 tsk. muskat, revet
2 liter vand
1 fed hvidløg, revet dækket med olivenolie
2 spsk. hakket persille
Grønt
8 stængler aspargesbroccoli
Fremgangsmåde
Start med at sætte ragouten over, for den skal jo simre mør.
Vend kødet med salt, peber og paprika. og brun det af i halvt olie halvt smør.
På med de snittede løg og hvidløg, og lad det stege lidt gyldent. Hvorefter du smider tomatpuréen ned og steg det lidt af. Dæk med vand, og lad det simre mørt. Det tager ca. 1 times tid. Jævn evt. ragouten med en spsk. mel rystet sammen med lidt vand. Smag for guds skyld til med salt og peber.
Spätzledejen samles ved at piske æg sammen med mel og justere konsistensen med lidt vand ad gangen. Når den har en let flydende konsistens, men uden at det slasker rundt, kommer du salt og muskat i.
Sæt en gryde over med vand med salt i, som skal simre under dit spätzlejern. Kom en stor klat dej i dit jern, og kør slæden frem og tilbage, så dejen drypper ned i vandet. Lad det simre i få sekunder, til de selv kommer op til overfladen. Løft dem op med en hulske, og lad dem køle af.
På en stor pande bruses en spsk. smør af, og du smider et lag af spätzle på, og slyng det rundt til de puffer lidt op, og bliver gyldne. Smag til med salt, peber og hvidløgsolie.
Spis Spätzle sammen med den møre ragout og de blancherede aspargesbroccoli.