Ingredienser
- Souffleen 
- 2,50 dl. mælk 
- 0,50 stk. vaniljestang 
- 50 gram sukker 
- 50 gram smør 
- 50 gram hvedemel 
- 5 stk. æggeblommer 
- 5 stk. æggehvider 
- Til formene 
- 2 spsk. smør 
- 1 håndfuld sukker 
- Tilsidst 
- 2 spsk. flormelis 
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skrab kornene ud af vaniljestangen.
Smørret smeltes i en gryde sammen med vaniljekornene, og melet piskes i som til en opbagning.
Mælk og piskes ud i opbagningen på en gang. Rør godt igennem til en glat dej. Kom dejen over i en større skål, og pisk sukkeret i. Lad dejen afkøle let, før du pisker æggeblommerne ud i. Lad dejen køle af til stuetemperatur.
Hviderne piskes luftige, før sukkeret kommer i. Pisk dem helt stive som en marengs. Tag den del af de piskede æggehvider, der sidder på piskeriset, og pisk det ud i dejen. Fold/vend resten af hviderne fra skålen forsigtigt i dejen. Fyld dejen i 6 små smørsmurte og sukkerstrøede forme og bag dem ved 200 grader i 12 min.
Når du tager dem ud af ovnen, drysser du hurtigt lidt flormelis og toppene og serverer dem med det samme.