Ingredienser
Kyllingen
4 stk. hele kyllingelår
1 stk. citron, skallen
4 stilke timian
1 spsk. salt og lidt peber
Peberrodscremen
1 dl. piskefløde
1 spsk. fintrevet peberrod
0,50 stk. citron, saften
Salaten
12 stk. grønne asparges
2 stk. hjertesalat
10 stk. radisetoppe
1 duks kørvel
1 dusk estragon
Kartoflerne
1 kg. nye kartofler
1 håndfuld salt
1 spsk. grov sennep
1 tsk. dijonsennep
2 store spsk. rygeost
1 spsk. flagesalt
0,50 stk. citron, saft og skal
2 tsk. sort peber
4 stilke estragon
4 stilke kørvel
1 dl. olivenolie
10 stk. radiser
1 håndfuld friske ærter
Fremgangsmåde
Start med at udbene kyllingelårene, som Magnus så fint demonstrerer i filmen.
Det tager måske lidt længere tid, end når han gør det, men giv dig god tid. Bank dem herefter flade i en pose (du kan bruge en lille kasserolle, hvis ikke du har en kødhammer), så de lige bliver fladet lidt ud, og kan tage imod salt, peber, citronskal og timian plus lidt olie.
Sæt kartoflerne over i kogende vand med en håndfuld salt. Lad dem simre i 10 min. og lad dem trække i yderligere 10 min. i det varme vand.
Riv peberroden ned i fløden sammen med salt og peber, og lad det trække, indtil citronen skal i til allersidst.
Imens griller du dine grønne asparges, og vender dem sammen med de groft plukkede salatblade, og toppene fra radiserne og urterne.
Grill nu kyllingelårene, uden de brænder for meget. Vend og drej dem, til skindet er sprødt, og kødet er færdigstegt på undersiden.
Nu hælder du vandet fra de varme kartofler, slår dem let i stykker med et piskeris og kommer sennep, rygeost, salt, citron, olivenolien og urterne i. Vend det hele forsigtigt sammen, og der skal endelig stadig være masser af struktur i kartoflerne. Kom kartoffelkompotten over i en skål, og drys generøst radiser, ærter, og lidt ekstra estragon ud over. Husk lidt ekstra olivenolie.
Kom citronsaften i peberrodsfløden, og rør lidt rundt, til det tykner let. Kom dressingen udover salaten, og vend det forsigtigt rundt, så alt er dækket.
Nu skal der spises.
Husk nu, at har du ikke en fancy grill som den her, griller du bare på, hvad du har, og alternativt kan du lave det hele på stegepanden. Uanset skal det nok smage rigtig rigtig godt...