Ingredienser
Dunserne
500 gram hakket kalv og flæsk
150 gram bacon i tern
1 stk. løg
1 fed hvidløg
10 gram salt, og godt med peber
1 spsk. spidskommen
1 stk. æg
1 spsk. mel
0,50 bundt persille
1 dl. vand
Kartoffelsalaten
500 gram små kartofler
3 spsk. salt i kogevandet
200 gram creme fraiche 38%
200 gram mayonnaise
1 spsk. grov sennep
1 passende mængde salt og peber
1 tsk. piment d´espalette
0,50 bdt. persille
0,50 bdt. purløg
0,50 bdt. ærtespirer / kørvel / estragon
Fremgangsmåde
Kog kartoflerne først i rigeligt saltet vand.
Dunserne:
- Steg baconternene sprøde og gyldne. Når de er det, kommer du det hakkede løg ved, og lader løget stege kort af i baconfedtet.
- I en skål samler du farsen med salt og peber, til det er sejt og fjedrende i konsistensen. I med resten af ingredienserne inkl. bacon og løg, og rør det hele sammen.
- Rul små "pølser" af farsen. Du skal have ca. 12 stk.
- Steg dem i en blanding af olie og smør, til de er flotte og sprøde på begge sider.
Kartoffelsalaten:
- I en skål samler du creme fraiche og mayonnaise med sennep, salt, peber, piment og de hakkede urter.
- Smag dressingen godt til, og skær de kogte i tykke skiver, og vend dem i dressingen.
Server de lune dunser med lidt urter som pynt og den cremede kartoffelsalat. Kom evt. stegesmørret i en lille skål ved siden af, hvis du vil have lidt ekstra saftighed på tallerkenen.