Ingredienser
Sommer brødsalat
2 håndfulde daggammelt brød
0,50 stk. grapefrugt, saften
3 spsk. olivenolie
0,50 stk. spidskål
12 stk. små tomater
0,50 stk. hovedsalat
1 håndfuld ærter i bælg
10 stk. grønne asparges
1 kvart vandmelon
1 håndfuld spæde salater
2 stk. hårdkogte æg
Fremgangsmåde
Nu ved jeg godt, at jeg har skrevet mål og vægt på alle ingredienserne her i retten, men det er næsten umuligt, da det egentlig er en tøm grønt og frugt boksen ret. Men princippet er det samme...
Pluk brødet i mindre klodser, og stænk det med saften fra grapefrugten og olivenolien. Så kan det ligge og udbløde lidt, imens de andre ting plukkes.
Alt andet vrides i småstykker og brækkes ud i mundrette stykker. Det skal være rustikt det her. Tomaterne mases, til de springer, så du får al den dejlige tomatsaft ud mellem det hele.
Vend alt godt sammen og smag til med evt. mere syre eller olie. Måske lidt salt.
Pluk de hårdkogte æg i grove stykker ud over toppen af salaten.
Man fristes til at sige, at den skal spises med fingrene... ;)