Sommer Brødsalat

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Sommer brødsalat

  • 2 håndfulde daggammelt brød

  • 0,50 stk. grapefrugt, saften

  • 3 spsk. olivenolie

  • 0,50 stk. spidskål

  • 12 stk. små tomater

  • 0,50 stk. hovedsalat

  • 1 håndfuld ærter i bælg

  • 10 stk. grønne asparges

  • 1 kvart vandmelon

  • 1 håndfuld spæde salater

  • 2 stk. hårdkogte æg

Fremgangsmåde

Nu ved jeg godt, at jeg har skrevet mål og vægt på alle ingredienserne her i retten, men det er næsten umuligt, da det egentlig er en tøm grønt og frugt boksen ret. Men princippet er det samme... 

Pluk brødet i mindre klodser, og stænk det med saften fra grapefrugten og olivenolien. Så kan det ligge og udbløde lidt, imens de andre ting plukkes. 

Alt andet vrides i småstykker og brækkes ud i mundrette stykker. Det skal være rustikt det her. Tomaterne mases, til de springer, så du får al den dejlige tomatsaft ud mellem det hele. 

Vend alt godt sammen og smag til med evt. mere syre eller olie. Måske lidt salt. 

Pluk de hårdkogte æg i grove stykker ud over toppen af salaten. 

Man fristes til at sige, at den skal spises med fingrene... ;) 

Billeder fra opskriften

Sommer Brødsalat2

Kommentarer

  • Ida A.

    Endnu en fremragende opskrift. Hvis man nu ikke er så meget til rå løg og hvidløg, har du så en idé til, hvordan man ellers kan give retten “et spark i løgene”?

  • Jesper Vollmer

    Hej Ida
    Jeg har lige ændret overskriften på min to forskellige brødsalater herinde. En til sommer og en til vinter. Den ene er med sprøde letter sommerting, den anden med kikærter og ansjoser.
    Løgene er optional, og jeg er selv meget rødløgsforskrækket. Det siger jeg vist også i filmen ☺️
    Men du kan sagtens droppe hvidløget helt 🧄 og så ville jeg måske erstatte det "grimme" røde løg med enten de kridhvide salatløg eller måske forårsløg. De er mildere...
    Giver det mening?
    Og den salat du har skrevet under her, er faktisk den lette sommerudgave. Så prøv den i stedet...
    Jesper

  • Jan O.

    Fantastisk god ide til at anvende dag gammelt brød og tømme køleskabet. Jeg toppede den med piment d´espalette, lidt ekstra æg og hvidløgsolien. Lækkert med lækkert på og en super positiv feedback fra vores teenager.
    Jan

    • Jesper Vollmer

      Ej hvor dejligt, Jan!
      Glad for at du og familien var glade :)
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.