Ingredienser
Søndagskylling
1 stk. økologisk kylling (ca. 2 kg.)
1 håndfuld persille
1 stk. citron i skiver
1 spsk. olie
1 stk. hokaido
1 spsk. olie
1 håndfuld mandler
3 dl. yoghurt naturel
0,50 stk. citron, saft og skal
1 spsk. sukker
12 stk. forårsløg
1 håndfuld krydderurter
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Start med at krydre kyllingen indvendig med salt og peber. Fyld den med persille og skiver af citron. Bind den stramt op med kødsnor, så lårene er tæt ind til kroppen.
Gnid kyllingen med olien og krydr med salt og peber.
Sæt den i ovnen i ca. 1 time og 1 kvarter. Kyllingen overhældes en gang imellem med stegeskyen fra fadet eller bradepanden. Så bliver skindet ekstra sprødt.
På samme tid deles græskaret i to og snittes ned i frugtkødet på kryds og tværs, så olivenolie, salt og peber kan trænge ned og give smag. Bag de halve græskar i 45. min sammen med kyllingen. Tag dem ud, når de er møre og gyldne. Kyllingen kan så få den sidste halve time alene. De sidste 10 min. kan du komme græskaret tilbage i ovnen, så alt er varmt ved serveringen.
Smag yoghurten til med citron saft og skal, sukker, salt og peber.
Rist mandlerne på en tør pande, til de er gyldne. Når kyllingen og græskaret er færdige smides det hele op på et stort bræt og direkte på bordet. Giv løgene et opkog i ca. 4 min. i saltet vand, til de er let møre alt afhængigt af størrelsen. Læg dem op på fadet til det andet.
Nu er det bare på bordet med hele molevitten. Tanken er, at man plukker og graver lidt i det, så alle får det, de bedst kan li´...