Skovdue

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Duerne

  • 4 stk. skovduer

  • Syltede solbær

  • 200 gram solbær (frosne)

  • 1 dl. vand

  • 1 dl. æbleeddike

  • 1 dl. sukker

  • Saucen

  • 2 spsk. olie

  • 1 stk. skalotteløg

  • 5 kviste timian

  • 2 tsk. sukker

  • 3 spsk. æbleeddike

  • 0,50 flaske portvin

  • 0,50 liter kraftig kalvefond

  • Pommes fondant

  • 4 stk. bagekartofler

  • 2 spsk. smør

  • 2 tsk. salt

  • 1 passende mængde vand til det dækker

  • Svampene

  • 500 gram svampe

  • 2 fed hvidløg

  • 1 stk. skalotteløg

  • 1 håndfuld hakket persille

Fremgangsmåde

Solbær:
- Kog vand, eddike og sukker op, og hæld de frosne bær ned i gryden. 
- Lad det stå og trække til senere. 

Saucen:
- Sautér løg og timian af i lidt olie.
- Kom sukker ved, og lad det karamellisere.
- På med eddiken, og lad det koge næsten væk.
- På med portvinen, og lad det koge halvt ind. 
- På med fonden, og lad det simre forsigtigt i 30 - 40 min. 
- Sigt det hele gennem en finmasket sigte.
- Smag til med salt og peber. 

Pommes fondant:
- Skær de store kartofler i ca. 3 x 5 cm. klodser
- I en kasserolle kommer du kartoflerne, smør, salt og vand i. 
- Lav et "låg" af bagepapir, som jeg gør i filmen.
- Under pæn varme koger du vandet væk, til kartoflerne begynder at stege i smørret, og brænde lidt fast til bunden. Lad dem stå og trække 10-15 min. før du løfter/skraber dem af. De skal gerne have en flot gylden stegeflade. Vær forsigtig. 

Duerne:
- Skær duerne igennem, så begge brysterne stadig sidder på brystbenet. Se hvordan i filmen. Gem skroget i fryseren til en fond en dag. 
- Brun duerne af, så de får en flot farve. 
- Krydr dem med salt og peber, og bag dem i 6-8 min. ved 230° alt afhængigt af hvor rød du vil have dem. 
- Lad dem trække i 5-10 min. 

Svampene: 
- Del dem i grove brud, og steg dem af i smør sammen med det snittede skalotteløg. 
- Krydr med salt og peber, og smag til med revet hvidløg dækket med olivenolie. 
- Kom den hakkede persille ved. 

Anretning: 
- Kom lidt af solbærrene i saucen.
- Skær brysterne fra benene. 
- Anret de varme kartofler, de lune svampe med 2 duebryster pr. pers. og kom saucen og bærrene over brysterne. 

Billeder fra opskriften

1

Kommentarer

  • Connie M.

    Wow.... hvor ser det lækkert ud !

  • Søren D.

    Hvad er det for en lille ske du bruger til at afskumme med?
    Den ser meget mere handy ud end en stor hulske

    • Jesper Vollmer

      Hej Søren
      Jeg tror, jeg har købt den i Inco faktisk... men er ikke sikker.
      Jesper

  • Hanne J.

    Hej Jesper
    Jeg skal lave pommes fondant til nytår til 9 Per. Kan jeg lave dem i ovnen. Det gik fint igen gryde til 4
    Er det for meget med 2 til hver når der er andet grønt til
    Kh Hanne

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.