Ingredienser
Duerne
4 stk. skovduer
Syltede solbær
200 gram solbær (frosne)
1 dl. vand
1 dl. æbleeddike
1 dl. sukker
Saucen
2 spsk. olie
1 stk. skalotteløg
5 kviste timian
2 tsk. sukker
3 spsk. æbleeddike
0,50 flaske portvin
0,50 liter kraftig kalvefond
Pommes fondant
4 stk. bagekartofler
2 spsk. smør
2 tsk. salt
1 passende mængde vand til det dækker
Svampene
500 gram svampe
2 fed hvidløg
1 stk. skalotteløg
1 håndfuld hakket persille
Fremgangsmåde
Solbær:
- Kog vand, eddike og sukker op, og hæld de frosne bær ned i gryden.
- Lad det stå og trække til senere.
Saucen:
- Sautér løg og timian af i lidt olie.
- Kom sukker ved, og lad det karamellisere.
- På med eddiken, og lad det koge næsten væk.
- På med portvinen, og lad det koge halvt ind.
- På med fonden, og lad det simre forsigtigt i 30 - 40 min.
- Sigt det hele gennem en finmasket sigte.
- Smag til med salt og peber.
Pommes fondant:
- Skær de store kartofler i ca. 3 x 5 cm. klodser
- I en kasserolle kommer du kartoflerne, smør, salt og vand i.
- Lav et "låg" af bagepapir, som jeg gør i filmen.
- Under pæn varme koger du vandet væk, til kartoflerne begynder at stege i smørret, og brænde lidt fast til bunden. Lad dem stå og trække 10-15 min. før du løfter/skraber dem af. De skal gerne have en flot gylden stegeflade. Vær forsigtig.
Duerne:
- Skær duerne igennem, så begge brysterne stadig sidder på brystbenet. Se hvordan i filmen. Gem skroget i fryseren til en fond en dag.
- Brun duerne af, så de får en flot farve.
- Krydr dem med salt og peber, og bag dem i 6-8 min. ved 230° alt afhængigt af hvor rød du vil have dem.
- Lad dem trække i 5-10 min.
Svampene:
- Del dem i grove brud, og steg dem af i smør sammen med det snittede skalotteløg.
- Krydr med salt og peber, og smag til med revet hvidløg dækket med olivenolie.
- Kom den hakkede persille ved.
Anretning:
- Kom lidt af solbærrene i saucen.
- Skær brysterne fra benene.
- Anret de varme kartofler, de lune svampe med 2 duebryster pr. pers. og kom saucen og bærrene over brysterne.