Short ribs og græskar

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Kødet:

  • 4 store flotte short ribs (tværreb)

  • 2 hele gulerødder

  • 2 store løg

  • 3 stængler bladselleri

  • 1 dusk timian

  • 1 spsk. tomatpuré

  • 3 dl. rødvin

  • 1 liter kalvefond

  • 6 fed hvidløg

  • Græskarpuré

  • 2 små Hokaido

  • 2 spsk. olie

  • 2 tsk. røget paprika

  • 1 spsk. ahornsirup

  • Crunsh

  • 1 stor håndfuld Panko

  • 1 hel appelsin, kun skallen

  • 2 stilke persille

Fremgangsmåde

Ja det tager lang tid, men er faktisk ret simpelt at lave. 

Start med at skære dit tværreb ud i reelle stykker med kød og ét ribben på hvert stykke. 

Brun det hårdt af på en pande i olie på alle sider. Krydr med salt og peber. Tag dem fra panden, og steg nu dine grøntsager i mindre stykker af på samme pande. 

Når det har taget lidt farve, kommer du tomatpuré på, og steger det lidt med af. 

På med rødvinen, og lad den koge halvt ind. 

Kødet tilbage i panden sammen med fonden, og sørg for, at det koger igen, inden du sætter hele herligheden ind i ovnen under låg ved 150° varmluft i 2 timer, inden du vender kødet om, for at give det 2 timer mere. 

Græskar:

I mellemtiden deler du græskarerne og skraber kernerne ud, deler dem i grove stykker, som du vender med olie og krydrer med salt, peber og den røgede paprika. 

Kom det op i et lille fad, og sæt det ind i ovnen 1 - 1,5 time. Det skal være mørt nok til at kunne pureres i enten en foodprocesser eller en blender. Smag til med sirup, salt og peber.

Crunsh

Rist pankoen af på en pande i lidt olivenolie. Ryst den godt hele tiden, og sluk for varmen, når det hele er flot gyldent. Vend det med revet appelsinskal, hakket persille og lidt salt og peber. 

Kødet: 

Efter de 4 timer tages gryden ud, og kødet løftes op. Sigt saucen op i en mindre kasserolle, og løft det værste fedt fra. Kog det ind til det smager godt og tykner lidt. 

Server puréen i bunden af tallerkenen med det møre kød ovenpå. Kom sauce over kødet og drys lidt sprød panko på toppen... 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Pernille b.

    Virkeligt svært at fange det meste da lyden er helt forfærdelig - man skulle nærmest tro du står på en banegård hvor trafikken suser omkring dig fra alle sider.
    Ydermere så er det virkelig belastende med så dårlig akustik for den mindste bevægelse/berøring gør at man intet kan høre.
    Tænk lige over det fremadrettet…….

    • Jesper Vollmer

      Hej Pernille
      Tak for din feedback. Og tro mig jeg er selv træt af det.
      Det viste sig, at ledningen på mikrofonen var gået i stykker. Det kunne vi ikke se før sent i optagelserne.
      Ca. 25 min. inde i filmen kan du se, at vi skifter over til en anden. Derfra bliver lyden god.
      Men ja virkelig irriterende 😠
      Jesper

    • Astrid P.

      Helt enig Pernille.

  • Jesper M.

    Lækkert lækkert. Kunne godt finde på, at servere med lidt knuste kartofler til:-)

    • Jesper Vollmer

      Guf… fedt at du lige twister den.

  • Søren D.

    Så er det tid til at trække noget shortrib op af fryseren

  • Carsten R.

    Hey ser fedt ud !! :)
    Undskyld min uvidenhed - er det ko eller gris ?
    Mundvanddryppende hilsen
    Carsten Røjgaard

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.