Ingredienser
- Kødet: 
- 4 store flotte short ribs (tværreb) 
- 2 hele gulerødder 
- 2 store løg 
- 3 stængler bladselleri 
- 1 dusk timian 
- 1 spsk. tomatpuré 
- 3 dl. rødvin 
- 1 liter kalvefond 
- 6 fed hvidløg 
- Græskarpuré 
- 2 små Hokaido 
- 2 spsk. olie 
- 2 tsk. røget paprika 
- 1 spsk. ahornsirup 
- Crunsh 
- 1 stor håndfuld Panko 
- 1 hel appelsin, kun skallen 
- 2 stilke persille 
Fremgangsmåde
Ja det tager lang tid, men er faktisk ret simpelt at lave.
Start med at skære dit tværreb ud i reelle stykker med kød og ét ribben på hvert stykke.
Brun det hårdt af på en pande i olie på alle sider. Krydr med salt og peber. Tag dem fra panden, og steg nu dine grøntsager i mindre stykker af på samme pande.
Når det har taget lidt farve, kommer du tomatpuré på, og steger det lidt med af.
På med rødvinen, og lad den koge halvt ind.
Kødet tilbage i panden sammen med fonden, og sørg for, at det koger igen, inden du sætter hele herligheden ind i ovnen under låg ved 150° varmluft i 2 timer, inden du vender kødet om, for at give det 2 timer mere.
Græskar:
I mellemtiden deler du græskarerne og skraber kernerne ud, deler dem i grove stykker, som du vender med olie og krydrer med salt, peber og den røgede paprika.
Kom det op i et lille fad, og sæt det ind i ovnen 1 - 1,5 time. Det skal være mørt nok til at kunne pureres i enten en foodprocesser eller en blender. Smag til med sirup, salt og peber.
Crunsh
Rist pankoen af på en pande i lidt olivenolie. Ryst den godt hele tiden, og sluk for varmen, når det hele er flot gyldent. Vend det med revet appelsinskal, hakket persille og lidt salt og peber.
Kødet:
Efter de 4 timer tages gryden ud, og kødet løftes op. Sigt saucen op i en mindre kasserolle, og løft det værste fedt fra. Kog det ind til det smager godt og tykner lidt.
Server puréen i bunden af tallerkenen med det møre kød ovenpå. Kom sauce over kødet og drys lidt sprød panko på toppen...