Ingredienser
Shakshuka
2 stk. rød peber
1 stk. løg
2 fed hvidløg
1 bdt. persillestilke
1 spsk. harissa
1 spsk. paprika
2 dåser hakkede tomater
1 håndfuld spæd spinat
4 stk. æg
2 stk. avocado
1 håndfuld feta
1 håndfuld hakket persille
Et godt brød til er rart...
Fremgangsmåde
Snit og skær peberfrugt og løg i strimler. Steg det af sammen med de fintsnittet persillestilke i olivenolie i 2-3 min. til det falder helt sammen.
Kom lidt revet hvidløg der er dækket af olivenolie ved, så det lige får lidt varme. I med harissa og paprika og de hakkede tomater.
Lad det nu simre sammen i 5-8 min.
Smag til med salt og peber, og kom spinaten ved nu. Rør lidt rundt, så spinaten hurtigt falder sammen i saucen.
Slå nu de 4 æg ud i saucen i hver sin side af panden. Læg låg på panden, og lad det simre forsigtigt i 5-6 min.
Når hviden er fast men blommen stadig flydende, kommer du avocadoerne på i skiver sammen med fetaen, der drysses udover det hele. Tilsidst drysser du den hakkede persille over, og du kan servere det med lidt godt brød til.