Shakshuka

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Shakshuka

  • 2 stk. rød peber

  • 1 stk. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 bdt. persillestilke

  • 1 spsk. harissa

  • 1 spsk. paprika

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 1 håndfuld spæd spinat

  • 4 stk. æg

  • 2 stk. avocado

  • 1 håndfuld feta

  • 1 håndfuld hakket persille

  • Et godt brød til er rart...

Fremgangsmåde

Snit og skær peberfrugt og løg i strimler. Steg det af sammen med de fintsnittet persillestilke i olivenolie i 2-3 min. til det falder helt sammen. 

Kom lidt revet hvidløg der er dækket af olivenolie ved, så det lige får lidt varme. I med harissa og paprika og de hakkede tomater. 

Lad det nu simre sammen i 5-8 min. 

Smag til med salt og peber, og kom spinaten ved nu. Rør lidt rundt, så spinaten hurtigt falder sammen i saucen. 

Slå nu de 4 æg ud i saucen i hver sin side af panden. Læg låg på panden, og lad det simre forsigtigt i 5-6 min. 

Når hviden er fast men blommen stadig flydende, kommer du avocadoerne på i skiver sammen med fetaen, der drysses udover det hele. Tilsidst drysser du den hakkede persille over, og du kan servere det med lidt godt brød til. 

Billeder fra opskriften

1

Kommentarer

  • Martin S.

    Konen sagde at hun gerne ville have noget lidt sundt til aftensmad, så jeg kreerede denne ret. Den er jo forholdsvis sund og med protein fra æg og ost, så det også mætter. Vi kendte retten og havde lavet den før ud fra en anden opskrift end din. Den første smagte dejligt. Din version smagte dog meget bedre. Jeg kunne ikke finde harissa, så brugte lidt sambal oelek i stedet og tilsatte noget stødt koriander og spidskommen, da jeg mener det er i harissaen. Tak for dejlig smagfuld aftensmad.

    • Jesper Vollmer

      Lækkert Martin
      Du gjorde det helt rigtige med Sambal oelek. Det kan meget af det samme...
      Jeg er selv meget glad for den mæthedsfornemmelse, mad som dette giver.
      Og bliver jo bare glad for, at min opskrift løfter det lidt.
      Jesper

  • Liv K.

    Lækker ret, som blev krydret med et stykke røget bacon og en sjat rødvin. Tak for opskriften.

    • Jesper Vollmer

      Lyder lækkert… det må jeg prøve.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.