Scones og lemon curd

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Lemon curd

  • 6 stk. æg

  • 6 stk. citroner

  • 180 gram flormelis

  • 20 gram smør

  • Scones 14 stk.

  • 560 gram hvedemel

  • 85 gram sukker

  • 25 gram bagepulver

  • 5 gram salt

  • 200 gram smør

  • 4 dl. kærnemælk

  • 1 stk. æg

  • Flødeskum

  • 2 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

Lemon curd: 

Riv skallen af 4 af citronerne. Pres saften af alle 6. Sigt saften op i en kasserolle, og slå æggene op i. I med flormelis også, og pisk det godt sammen med et piskeris. Sæt gryden på komfuret på 6 ud af 10 på varmen., og kom en dejskraber i kasserollen. Varm det op, mens du skraber bunden fri hele tiden. Du bliver ved i ca. 5-7 min. til det tykner lidt. Pisk evt. klumper ud, men stop gerne før det klumper. Pisk nu smørret i, til det er opløst. Kom lemon curden på et eller flere glas. Sæt det i køleskabet. 

Scones: 

Mel, sukker. bagepulver, salt og smør køres sammen til en crumble. Har du ikke en røremaskine, bruger du bare fingrene. 

I med kærnemælken og rør det hurtigt sammen. Saml dejen på en meldrysset bord. Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1,5 cm. tykkelse. 

Nu kan du stikke dem ud i 14 stykker, eller du kan skære dem firkantede, som jeg gør her. 

Pensl dem allesammen med et sammenpisket æg med ganske lidt vand i. 

Bag dem ved 230° varmluft i 10 min. 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2021 03 31 Kl. 15.47.11

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Ann-Mari S.

    Uha ser de bare lækre ud. Skal da helt sikkert prøves også lemon curden mums🐣🐥🐤♥️

  • Line B.

    Er det de samme som man køber ved bageren, hvor der er chokolade stykker i ?
    Og kan man komme det i

    • Jesper Vollmer

      Hej Line
      Ja du kan sagtens komme chokoladestykker i. Brug nogle mørke knapper eller grove stykker. Du kan komme lidt eller meget i. Bageteknisk gør det ikke den store forskel.
      Jesper

  • Kirsten J.

    Jeg bor i Sverige 🇸🇪 Og det er svært at finde kærnemælk, kan jeg bruge noget andet ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Kirsten
      Jeg savnede selv kærnemælk, de 16 år jeg boede i Sverige. Mange af deres fil produkter eller en yoghurt naturel evt. tyndet op med lidt mælk, ville jeg bruge i stedet.
      Jesper

  • Maja S.

    🙈 hvor kommer de 20 gr. smør ind i billedet? 🙈

    • Kirsten J.

      Tak jag prøver med filmjölk !
      god påske 🐣 hilser Kirsten

    • Jesper Vollmer

      Hej Maja
      Jeg glemte vist lige at skrive dem med ind ☺️
      Har du set filmen til opskriften ?😉
      Jesper

  • Maja S.

    ups så efterfølgende videoen så alt er klart - sorry - Maja

    • Jesper Vollmer

      Hov... så kom jeg ned til din anden besked 😜
      Alt er godt...

  • Rikke S.

    Ser SÅ gode ud😊 skal straks prøves! 🐥
    Hvis man er salmonella forsigtig, er æggene så varmet nok op i lemoncurd?

    • Jesper Vollmer

      Hej Rikke
      Ja salmonella dør ved 75° og legeringen bringer det op til 84°.
      Findes der overhovedet salmonella mere i Danmark? https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Æg.aspx
      Jesper

  • Connie M.

    Hej Jesper
    Mange gode tips ...det dejligt - vi suger til os :-)

  • Britt E.

    Hej Jesper
    Jeg har lige lavet lemoncurd sammen med dig - UHMMM ! - da du hælder flormelis i gryden, siger du 180 g flormelis.
    I opskriften har du skrevet 150 g flormelis - det er ikke sikkert, at det har den store betydning, men hvad skal det mon være ??
    God påske 🌞🐣🐰
    Britt, Præstø

    • Jesper Vollmer

      Hej Britt
      Godt fundet...
      Jeg retter det lige til i opskriften.
      Tak for tippet. Det ER 180
      Jesper

  • Dorte S.

    Jeg elsker at spise scones, når jeg er i London, ikke så meget med lemon curd, men med clottet cream.
    Har du en opskrift på det?

  • Githa P.

    Ja de scones mislykkedes jo totalt. Hævede slet ikke op .. øv øv

    • Jesper Vollmer

      Du må have gjort et eller andet galt. Mine virker HVER gang.
      Huskede du alle 25 gram bagepulver ?
      Jesper

  • Githa P.

    Jo .. har kommet bageplv. I .
    Men jeg må prøve igen.. det SKAL lykkedes 😊

  • Louise R.

    Hej Jesper :)
    De ser meget lækre ud, det skal helt sikkert afprøves.
    Jeg plejer at få scones med clotted cream og syltetøj, har du en god opskrift på clotted cream?

    • Jesper Vollmer

      Næ faktisk ikke... du må på det der internet 😜
      Jesper

  • Dan P.

    Hej Jesper.
    Lige en opdatering, man behøver åbenbart ikke at lave knækbrød og Nutella, for at score max. Dine "Scones med Citronnutella" klare det alene. ;o)
    De er vild gode. Takker!!!

    • Jesper Vollmer

      Badass... ☺️
      Så ved jeg det !
      Jesper

  • Reni K.

    Lækker digitalvægt gadget. Kan du løfte sløret for mærket? Jeg har endnu ikke fundet en vægt jeg er fuldt tilfreds med.
    Ellers dejlig opskrift på både scones og lemoncurd.

    • Jesper Vollmer

      Hej Reni
      Den er fra Yeschef, og fungerer super...
      https://www.yeschef.dk/products/caso-kokkenvaegt-f15?_pos=5&_sid=c3bb6af63&_ss=r
      Også en rigtig fin pris, synes jeg.
      Jesper

  • Eva C.

    Hvor finder jeg videoerne?

    • Eva C.

      Jeg fandt det, havde ikke set, det var i starten af siden.

  • Eva C.

    Hvor længe kan lemon curd holde sig i køleskabet?

    • Jesper Vollmer

      Det er jo helt øko, så det er ikke suuuuper længe. Men 3-4 dage kan det sagtens holde sig.

    • Eva C.

      Øv, det er en skam, for det er jo en god portion og vi er kun 2 personer, så har måtte kassere en del. Laver 1/2 portion næste gang.
      Dine scones er himmelsk, de skal laves igen.

    • Christina G.

      Jesper - du skriver i dit svar til Eva at Lemon Curd kan holde sig 3-4 dage...
      I videoen siger du at den kan holde i flere uger? Er det kun mig der ikke helt forstår det?
      Smager i øvrigt super dejligt, tak for endnu en skøn opskrift👌🏼

    • Christina G.

      Jesper - du skriver i dit svar til Eva at Lemon Curd kan holde sig 3-4 dage...
      I videoen siger du at den kan holde i flere uger? Er det kun mig der ikke helt forstår det?
      Smager i øvrigt super dejligt, tak for endnu en skøn opskrift👌🏼

    • Jesper Vollmer

      Hej Christina,
      Det er korrekt... hvis du skolder et patentglas, hælder lemon curd i og lukker det med det samme, kan det holde sig i 3-4 uger. Så snart du åbner glasset, kan det holde sig 3-4 dage 😁

    • Christina G.

      Det giver mening - tak 😊

  • Hannah H.

    Hej Jesper. Så er der lavet scones! Mine hævede dog ikke helt så flot som dine, men smagen...mums 👍

  • Lise l.

    Hej Jesper
    Ved selvfølgelig godt dine lækre scones er bedst nybagte, men kan de fryses og varmes op igen.

    • Jesper Vollmer

      Hej Lise,
      De kan godt fryses ned og varmes op igen 😉

  • Lise l.

    😄

  • Finn L.

    Hej Jesper. Lavede lige lemon curd. Mums, hvor blev den god. 😃. Tak for god opskrift. Må bage scones en anden dag. Kh Finn.

  • Else F.

    I England får man clutted creme, det er en afart af piskefløde/flødeskum. Kunne du knække den kode. ( Det må dronningen da have krævet!). Det vil jeg elske, da jeg”optræder”med Afternoon tea til mine julearrangementer, og gerne gøre det så autentisk som muligt. Tak for de gode opskrifter👍

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.