Ingredienser
Lemon curd
6 stk. æg
6 stk. citroner
180 gram flormelis
20 gram smør
Scones 14 stk.
560 gram hvedemel
85 gram sukker
25 gram bagepulver
5 gram salt
200 gram smør
4 dl. kærnemælk
1 stk. æg
Flødeskum
2 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
Lemon curd:
Riv skallen af 4 af citronerne. Pres saften af alle 6. Sigt saften op i en kasserolle, og slå æggene op i. I med flormelis også, og pisk det godt sammen med et piskeris. Sæt gryden på komfuret på 6 ud af 10 på varmen., og kom en dejskraber i kasserollen. Varm det op, mens du skraber bunden fri hele tiden. Du bliver ved i ca. 5-7 min. til det tykner lidt. Pisk evt. klumper ud, men stop gerne før det klumper. Pisk nu smørret i, til det er opløst. Kom lemon curden på et eller flere glas. Sæt det i køleskabet.
Scones:
Mel, sukker. bagepulver, salt og smør køres sammen til en crumble. Har du ikke en røremaskine, bruger du bare fingrene.
I med kærnemælken og rør det hurtigt sammen. Saml dejen på en meldrysset bord. Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1,5 cm. tykkelse.
Nu kan du stikke dem ud i 14 stykker, eller du kan skære dem firkantede, som jeg gør her.
Pensl dem allesammen med et sammenpisket æg med ganske lidt vand i.
Bag dem ved 230° varmluft i 10 min.