Ingredienser
Sardin rillette - francis
1 dåse sardiner i olie
1 lille kogt kartoffel
2 tsk. hakket chili
4 spsk. revet broccoli
3 spsk. purløg, hakket
1 lille skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk. salt og peber
50 gram smør, blødt
3 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
Pynt
2 små tomater
3 stk. radiser
2 spsk. hasselnødder i olie
Fremgangsmåde
Det her smager SÅ godt...
Start med at hælde olien fra sardinerne, og kom fiskene op i en skål. Mos dem godt ud med en gaffel.
Riv kartoflen ned i skålen.
Hak løg og riv hvidløget ud i. Riv også broccoli på den grove side af rivejernet. Snit purløg og kom salt og peber med i nu. Rør godt rundt, inden det bløde smør tilsættes.
Vend godt sammen og juster med olivenolie og citronsaft.
Anret rilletten på små sprøde croutons, og pynt med tynde skiver af radiser.
Kom en lille skive tomat under nogle af dem.
Francis havde ristede nogle hasselnødder, hakket dem og dækket dem med olivenolie. Hør hvordan i filmen. Det brugte han på toppen af dem, der blev anrettet med den lille skive tomat.
Så kan det altså godt blive sommer på terrassen... ;)