Ingredienser
Puréen
1 stk. hokaido græskar
2 spsk. olie
1 spsk. salt og lidt peber
1 tsk. paprika
Kålen
6 stængler palmekål
1 spsk. smør
1 stk. skalottteløg
1 fed hvidløg
2 dl. piskefløde
Fisken
2 stk. sandartfileter
Fremgangsmåde
Sandarten er en skøn fisk, der kan få et rigtig sprødt skind, når man steger den.
Start med at skylle og flække dit græskar. Skrab kerner og tråde ud af midten, og gnid den i lidt olie, salt, peber og paprika. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 min. Blend den med skal og det hele, mens den stadig er varm. Smagt til med salt og peber. Hold den klar til opvarmning i en lille gryde.
Palmekålen plukkes af stænglerne, og skylles og slynges fri for vand. Varm smørret op, og steg kålen i det. På med de snittede løg, og sautér lidt til løgene falder sammen. På med revet hvidløg vendt i lidt olivenolie, og smag til med salt og peber. Fløden skal på i sidste øjeblik, når fisken er stegt. Så er det hele færdig samtidig.
Fisken befries for ben, ved at skære ned på hver side af benene, og løfte dem forsigtigt op. Snit skindet på fileten let, og steg den på skindet på en varm pande i lidt olie. Pres forsigtigt ovenpå den, når du lægger den på panden, så skindet ikke trækker sig sammen.
Kom fløden på kålen, og slyng den rundt.
Alt serveres varmt og tilsmagt...