Sandart

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Puréen

  • 1 stk. hokaido græskar

  • 2 spsk. olie

  • 1 spsk. salt og lidt peber

  • 1 tsk. paprika

  • Kålen

  • 6 stængler palmekål

  • 1 spsk. smør

  • 1 stk. skalottteløg

  • 1 fed hvidløg

  • 2 dl. piskefløde

  • Fisken

  • 2 stk. sandartfileter

Fremgangsmåde

Sandarten er en skøn fisk, der kan få et rigtig sprødt skind, når man steger den.

Start med at skylle og flække dit græskar. Skrab kerner og tråde ud af midten, og gnid den i lidt olie, salt, peber og paprika. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 min. Blend den med skal og det hele, mens den stadig er varm. Smagt til med salt og peber. Hold den klar til opvarmning i en lille gryde.

Palmekålen plukkes af stænglerne, og skylles og slynges fri for vand. Varm smørret op, og steg kålen i det. På med de snittede løg, og sautér lidt til løgene falder sammen. På med revet hvidløg vendt i lidt olivenolie, og smag til med salt og peber. Fløden skal på i sidste øjeblik, når fisken er stegt. Så er det hele færdig samtidig. 

Fisken befries for ben, ved at skære ned på hver side af benene, og løfte dem forsigtigt op. Snit skindet på fileten let, og steg den på skindet på en varm pande i lidt olie. Pres forsigtigt ovenpå den, når du lægger den på panden, så skindet ikke trækker sig sammen. 

Kom fløden på kålen, og slyng den rundt. 

Alt serveres varmt og tilsmagt... 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2018-11-23 kl. 20.17.27.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Joan S.

    Hej Jesper
    Jeg forstår slet ikke, hvorfor der ikke er en masse roser til dig for dine lækre fiskeretter!
    De smager himmelsk og jeg håber, at du vil fortsætte med at komme fisk på!!
    Jeg er stor fan af dine opskrifter og glæder mig til hver torsdag!!

    • Jesper Vollmer

      Hej Joan
      Det var da en skon besked. Hæhæ... det ved jeg egentlig heller ikke 😜
      Men så kan du glæde dig til endnu mere fisk om nogle uger. Der kommer både brændt tun og fiskelasagne. Så både lidt lir og lidt hverdagsguf...
      Jesper

  • Jette F.

    Tak for en skøn, velsmagende efterårsfiskeret opskrift😋Da jeg ikke kunne få fat i sandart, blev det rødfisk i stedet. Det hele smagte vidunderligt…og super nemt at tilberede.
    Bedste hilsen Jette

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette,
      Tak for din skønne besked! Og du er da bare god, at du lige nytænker retten 😉

  • Pia T.

    Kan hokaidoen laves dagen før ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Pia
      Hov... havde misset dit spørgsmål. Men ja det kan det sagtens...
      Måske du skulle lave det til nytåret?
      Sorry 😉
      Jesper

    • Pia T.

      Ja, og alt blev godt, med rødfisk.
      Og brugte resten af hokaidoen til suppe dagen efter😉

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.