Saltbagt selleri

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Saltbagt selleri

  • 1 stort selleri

  • 3 kg. groft salt

  • 1 kop vand

  • Topping

  • 200 gram bacontern

  • 1 helt løg

  • 1 dusk timian

  • 100 gram smør

  • 1 dusk persille

Fremgangsmåde

Start med at vaske og skrubbe sellerien fri for jord og andet snask. 

Gør saltet vådt, og pak sellerien ind i det i et lidt dybt fad. Kom det i ovnen ved 175° i 2,5 - 3 timer. 

Imens steger du bacon af, til det er gyldent. Kom det snittede løg i, og lad det tage lidt farve i fedtstoffet fra baconen. I med timian og krydr med salt og peber, og hak stilkene fra persillen med i løgblandingen. 
Nu kommer du smørret ved, og lader det brune let. Gem blandingen til selleriet er klart. 

Efter ca. 3 timer tager du saltbjerget ud, og slår hul på den hårde skorpe i toppen. Grav det værste salt væk, og grav den bløde selleri op på en tallerken, og kom bacon og løgblandingen nu med persille i på toppen. 

Billeder fra opskriften

2
Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.