Ingredienser
Saltbagt selleri
1 stort selleri
3 kg. groft salt
1 kop vand
Topping
200 gram bacontern
1 helt løg
1 dusk timian
100 gram smør
1 dusk persille
Fremgangsmåde
Start med at vaske og skrubbe sellerien fri for jord og andet snask.
Gør saltet vådt, og pak sellerien ind i det i et lidt dybt fad. Kom det i ovnen ved 175° i 2,5 - 3 timer.
Imens steger du bacon af, til det er gyldent. Kom det snittede løg i, og lad det tage lidt farve i fedtstoffet fra baconen. I med timian og krydr med salt og peber, og hak stilkene fra persillen med i løgblandingen.
Nu kommer du smørret ved, og lader det brune let. Gem blandingen til selleriet er klart.
Efter ca. 3 timer tager du saltbjerget ud, og slår hul på den hårde skorpe i toppen. Grav det værste salt væk, og grav den bløde selleri op på en tallerken, og kom bacon og løgblandingen nu med persille i på toppen.