Ingredienser
Syltede asparges
8 hvide asparges
2 dl. lagereddike
1 dl. sukker
1 dl. vand
Salaten
0,50 rødt salathoved
1 stk. hjertesalat
0,50 stk. vandmelon
1 stk. avocado
200 gram varmrøget laks
1 stk. granatæble
Hytteosten
250 gram hytteost
0,50 bundt purløg
1 stk. citron, skallen
1 tsk. Piment d´espalette
1 tsk. salt, og godt med peber
Dressingen
1 stk. citron, saften
1 dl. olivenolie
Fremgangsmåde
Syltede hvide asparges:
- Skræl de hvide asparges, og skær enderne af.
- Imens koger du lagen af eddike, sukker og vand op.
- Skær aspargesene ud i mundrette stykker, og kom dem op i den kogende lage. Sluk for varmen, og lad dem sylte, imens resten laves.
Salaten:
- Skær og skyl salaterne som det første. Læg dem nederst på dit største salatfad.
- Skræl vandmelonen, og skær den i tern. Kom dem på salaten.
- Skær avocadoen i både.
- Bræk laksen i grove brud, og læg dem på også.
- Del og bank med en tung ske på bagsiden af granatæblet, mens du trykker med fingrene, så kernerne drysser ud over salaten. lad bare saften dryppe med.
Hytteosten:
- Kom osten i en skål.
- Snit purløg i små stykker.
- Riv skallen af citronen i.
- Krydr med salt, peber og Piment.
- Rør rundt og smag til, om balancen er der.
Anretningen:
- Som altid med salater starter du som her med de tungeste ting nederst, og arbejder dig opad med de lettere ting.
- Slut af med at fordele de syltede asparges på toppen, og gør dig umage med anretningen.
- Dressingen er jo "bare" citronsaft og olivenolie, og det kan jeg godt lidt at presse udover som det allersidste.